TUOMARIEN SIVUT

 Tervetuloa! Täältä löydät ohjeet tuomarina toimimiseen kaudella 2018. Lisäksi täältä löytyy sähköisesti täytettävä tuomaripalkkiolomake ja muut ohjeet ja palkkiot. 


TUOMARILISTAT (aukeaa uuteen ikkunaan)


VEROKORTTI

Jokaisen tuomarin tulee toimittaa verokortti palkkioiden maksatusta varten. Joko sähköpostilla tai postitse osoitteella:

aila.kopra@gmail.com 

tai

Tilipalvelu Aila Kopra, Pistokatu 10, 38700 Kankaanpää

Muista, että ilman verokorttia palkkiot maksetaan 60% ennakonpidätyksellä varustettuna!


TUOMARIPALKKIOT 2018

Pesäpalloliiton johtokunta on korottanut liittojohtoisten sarjojen tuomaripalkkioita kaudelle 2018. Korotusta ei kuitenkaan sovelleta aluesarjojen otteluihin. KaMan maksamat palkkiot ja myös aluesarjan palkkiot löytyvät tästä.


TUOMARIOHJEET 2018

- Tuomarivuorot on merkitty tuomarilistaan. Seuraa tuomarilistaa aktiivisesti muutoksien varalta. Vuorot pyritään tekemään valmiiksi seuraavalle viikolle viimeistään sunnuntaina, mutta varaudu viikollakin lähtemään tuomariksi, kun puhelin soi.

-Pidä huoli, että olet kentällä kyseisenä päivänä ja vähintään puolta tuntia ennen pelin merkittyä alkamisaikaa. MIESTEN SUPERISSA VÄHINTÄÄN TUNTIA ENNEN!

-Kuittaa joukkueenjohtajan tai tuomarivastaavan varmistusviesti tai – soitto aina, kun sellainen tulee.

-Tuomarin tulee ottaa mukaansa pilli ja huolehtia säänmukaisesta vaatetuksesta. Stadionin peleissä tuomarit käyttävät tuomaritakkia, jos on. Ylimääräisiä löytyy kuuluttamosta.

-Kaikki tuomarit kokoontuvat yhdessä pelinjohtajien kanssa alkupuhutteluun ennen ottelun alkua. Tuomarit ja pelinjohtajat esittäytyvät ja päätuomarin johdolla käydään läpi kentän rajoitukset.  

-Ottelun aikana tuomari pitää kännykkänsä äänettömällä tai pois päältä eikä sitä saa missään tapauksessa käyttää kesken ottelun. 

-Ottelun jälkeen tuomarit täyttävät sähköisen tuomaripalkkiolomakkeen huolellisesti ja muistavat toimittaa verokortin ennen ensimmäien palkkioiden siirtymistä maksuun.

-Palkkiot siirtyvät maksatukseen kahden viikon välein kuun 16. ja viimeinen päivä. Tällöin esim. 18. päivä pelatun pelin tuomaripalkkiot siirtyvät maksatukseen kuun viimeinen päivä ja ne maksetaan seuraavan kuun alussa 16. päivään mennessä.

MITÄ TEET, JOS ET PÄÄSE PAIKALLE?

 -Tuomarit pyritään nimeämään mahdolliset pelit/leirit huomioiden. Tuomarit ovat kuitenkin velvollisia hoitamaan itselleen sijaisen, mikäli eivät pääse hoitamaan heille merkittyä ottelua, jos eivät ole ilmoittaneet tuomarivastaavalle menoista etukäteen. Ilmoita poissaolosta/esteestä ja myös aina sijaisen hankkimisesta viestillä tai soitolla tuomarivastaavalle. 

TUOMARIVASTAAVA EI SIIS HOIDA SIJAISIA TUOMARIVUOROIHIN!

Tuomarivastaavana kaudella 2018 toimii Akseli Veteläinen. 

Puh: 0400393287

akseli.vetelainen@hotmail.com