TUOMARIEN SIVUT

Tervetuloa KaMan tuomareiden omille sivuille! Täältä löydät ohjeet tuomarina toimimiseen kaudella 2022. Lisäksi täältä löytyy sähköisesti täytettävä tuomaripalkkiolomake ja muut ohjeet ja palkkiot.

KaMan TUOMARILISTA 2022 (aukeaa uuteen ikkunaan)

TUOMARIPALKKIOT

Aluesarjoissa käytetään seuran omilla junioreilla koontilomaketta, jolla pystyy hakemaan useamman tuomaroinnin palkkiot yhdellä kertaa. Jos siis tiedät, että sinulle tulee lähiaikoina useampi tuomarointitehtävä, käytä näistä linkeistä löytyviä pdf-koontilomaketta tai word-koontilomaketta, joka täytettynä lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kamantuomarivastaava@gmail.com.

Liiton sarjoissa (C-poikien SM, PYP ja PSU) ja silloin, mikäli olet oikeutettu matkarahoihin, käytetään liiton palkkiolomakkeita, jotka löytyvät liiton sivuilta sekä näistä linkeistä Word-muodossa tai Pdf-muodossa. Lähetä täytetty lomake sähköpostilla osoitteeseen kamantuomarivastaava@gmail.com.

KaMan seuran omille tuomareille maksamat tuomaripalkkiot ja myös aluesarjan palkkiot löytyvät tästä.

VEROKORTTI 2022

Jokaisen tuomarin tulee toimittaa verokortti palkkioiden maksatusta varten sähköpostilla osoitteeseen:

kamantuomarivastaava@gmail.com

Muista, että ilman verokorttia palkkiot maksetaan 60% ennakonpidätyksellä varustettuna! Verokortista riittää hyvälaatuinen kuva.

TUOMAREIDEN VASTUULLISUUSOHJEISTUS KESÄLLÄ 2022

- Lue ohjeistus huolella läpi erityisesti ennen ensimmäistä tuomarivuoroasi! Ohjeistus on päivitetty viimeksi pelikaudella 2020, mutta on edelleen voimassa.

- Ohjeistus löytyy täältä. (Ohjeistukseen tullut päivitys 1.7. alkaen, jonka mukaan kunniajuoksun tehnyttä pelaajaa saa käydä onnittelemassa.)

TUOMARIOHJEET 

- Tuomarivuorot on merkitty tuomarilistaan. Seuraa tuomarilistaa aktiivisesti muutoksien varalta. Vuorot pyritään tekemään valmiiksi seuraavalle viikolle viimeistään sunnuntaina, mutta varaudu viikollakin lähtemään tuomariksi, kun puhelin soi.

- Pidä huoli, että olet kentällä kyseisenä päivänä ja vähintään puolta tuntia ennen pelin merkittyä alkamisaikaa. MIESTEN SUPERISSA PAIKALLA VÄHINTÄÄN TUNTIA ENNEN!

- Kuittaa joukkueenjohtajan tai tuomarivastaavan varmistusviesti tai – soitto aina, kun sellainen tulee.

- Tuomarin tulee ottaa mukaansa pilli ja huolehtia säänmukaisesta vaatetuksesta. Stadionin peleissä tuomarit käyttävät tuomaritakkia, joita löytyy myös kuuluttamosta.

- Kaikki tuomarit kokoontuvat yhdessä pelinjohtajien kanssa alkupuhutteluun ennen ottelun alkua. Tuomarit ja pelinjohtajat esittäytyvät ja pelituomarin johdolla käydään läpi kentän rajoitukset ja muut tärkeät asiat. 

- Ottelun jälkeen tuomarit täyttävät sähköisen tuomaripalkkiolomakkeen huolellisesti ja muistavat toimittaa verokortin ennen ensimmäien palkkioiden siirtymistä maksuun.

- Tuomari täyttää sähköisen tuomaripalkkiolomakkeen välittömästi ottelun jälkeen. Ennen kuukauden 25. päivää pelatut ja laskutetut ottelut maksetaan kuun lopussa. 

HUOM! Tuomaripalkkioiden maksupäivät seuran omille tuomareille (eli joiden tuomarikortin seura maksaa) ovat: 30.6 & 31.8. Seuran hankkiman tuomarikortin vastineena tuomari sitoutuu tuomitsemaan vähintään 3 ottelua kauden aikana. Muutoin kortin hinta vähennetään tuomaripalkkioista tai peritään tuomarilta. 

Liiton tuomareille palkkiot maksetaan sähköisen tuomaripalkkiolomakkeen täytön jälkeen kuun lopussa. (25. päivän jälkeen laskutetut/pelatut pelit maksetaan ensi kuussa.)


MITÄ TEET, JOS ET PÄÄSE PAIKALLE?

- Tuomarit pyritään nimeämään mahdolliset pelit/leirit huomioiden. Tuomarit ovat kuitenkin velvollisia hoitamaan itselleen sijaisen, mikäli eivät pääse hoitamaan heille merkittyä ottelua. Ilmoita poissaolosta/esteestä ja myös aina sijaisen hankkimisesta viestillä tai soitolla tuomarivastaavalle. 

TUOMARIVASTAAVA EI SIIS HOIDA SIJAISIA TUOMARIVUOROIHIN!

Tuomarivastaavina kaudella 2022 toimivat Tanja Palmroth (p. 040 826 2939) ja Hanna Mäkinen (p. 044 982 6425)