KaMalle iso voitto ja tärkeät pisteet!

Kankaanpään Maila sai kauniina kesäkuisena tiistai-iltana vieraita Raahesta, kun Pattijoen Urheilijat saapui niin sanottuun kuuden pisteen otteluun Kankaanpää Areenalle. Isojen pisteiden ottelu olikin lopulta todellinen jännitysnäytelmä, joka kuumensi tunteita kotiyleisössäkin. Huima ottelu päättyi lopulta KaMan tuiki tärkeään voittoon luvuin 1-0 (1-1, 3-2).

Vierailija aloitti ottelun terävästi rakentaen heti kolmostilanteen. KaMa onnistui kuitenkin torjumaan pari yritystä, vaikka jälkimmäinen aiheuttikin PattUn joukoissa parran pärinää pallon tiputtua pesävahdin räpylästä. Toisessa vuorossa vierailijat siirtyivät johtoon, kun kakkoskärki rakenteli palottoman ajolähdön ja Martti Viitasalon painuva keskikumura tippui väliin. KaMa sai ensimmäisen kolmostilanteensa tasoittavalla vuorolla, kun polttoheitto ykköspesälle painui stadionalueen ulkopuolelle ja Arttu Vilander sai kipittää kolmoselle saakka. Maila kuitenkin putosi koppilyönnillä ja tilanne kuivahti kasaan.

– Ensimmäisellä jaksolla sanoisin meidän tehneen kaksi juoksua, mutta sen voi jokainen käydä itse tarkistamassa, miten pitkään pallo pysyi siinä kakkosvahdilla ensimmäisen aloittavalla pesässä, ja tuliko siitä kolmas palo ennen juoksua vai ei, jutteli vieraiden pelinjohtaja Perttu Westersund ensimmäisen jakson kiistanalaisesta tilanteesta.

Kolmannessa vuorossa KaMa pelasi hyvän ulkovuoron jättäen PattUn kolmostilanteitta. Tasoittavalla KaMa rakenteli kolmostilanteen ja Sami Mikkolanaho iski viimeisenä lyöjänä Teemu Utusen kotiin kauniilla tappikumuralla. Viimeisessä vuorossa PattU ei kakkospesää nähnyt ja KaMa lähti hakemaan jakson voittojuoksua. 0-tilanteen purkaminen oli kuitenkin hankalaa. Lopulta Miikka Riikonen saatteli viimeisenä lyöjänä Mikkolanahon ykköseltä kolmoselle saakka. Viimeisellään Riikonen iski vielä kauniin tappikumuran, mutta PattUn kakkospolttaja aavisti tämän lyönnin hakien sen varmasti kopiksi ja tasaten jakson 1-1.

– Ei ollut missään vaiheessa helppoa. Sisäpeli kun on muutenkin nihkosta, niin nyt se oli tuohon vastatuuleen todella nihkosta. Silloin tällöin kimmerrettiin joku tilanne, mutta vastustajan lukkarille täytyy kyllä antaa erityismaininta. Syöttäminen oli hyvää ja oltiin aika paljonkin helisemässä hänen kanssaan. Tehtiin sitten kyllä itsekin monenmoista. Lyötiin kahden palon lyöntejä ja muuta. Olisi tämän voinut helpommaksikin tehdä, päivitteli puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala, ja antoi samalla tunnustusta vieraiden nuorelle lukkarille Topi Stillille, joka nappasi myös ykköspalkinnon.

283513872 434580348672645 3648181287431650740 n

KaMan palkinnot nappasivat tänään kaksi tuonut ja kuusi kärkilyöntiä kerännyt Perttu Olli sekä tulikuumassa vireessä mailan varressa ollut Miikka Riikonen, joka keräsi kaksi lyötyä ja seitsemän kärkilyöntiä. Harmittavasti KaMa ei pystynyt hyödyntämään Riikosen virettä täysimääräisesti kotiutuksissa. Kuva: Juha Levonen

Toinen jakso alkoi myös KaMan jokeriosaston näytöksellä, kun Riikonen rakenteli kahden palon ajolähdön Mikkolanaholle, jonka upea ykkösrajanäppi kotiutti Perttu Ollin. Toisella lähti puolestaan mallikas keskikumura, mutta koppari pääsi tulemaan hyvin vastaan ja poltti etenijän. Tasoittavalla PattU sai kahden palon ajolähdön, joka ei tuottanut tulosta. Toisessa vuorossa KaMa rakenteli kakkoskärjestä yhden palon ajolähdön, mutta tilanne kuivahti kahden palon uinahdukseen. Tasoittavalla PattU sai jälleen kahden palon ajolähdön ja Juuso Keski-Koukkari tasoitti jakson kauniilla tappikumuralla.

– Ulkona pelattiin mallikasta peliä, mutta sisällä mentiin liian alleviivattuun tekemiseen ja aiempien pelien rohkeus puuttui. Tehtiin ihan tuhoton määrä paloja itse eikä sitä myöden saatu riittävästi kotiutusyrityksiä. KaMan takakenttä pelasi myös hyvin emmekä saaneet merkkiin riittävän laadukkaita lyöntejä. Toinen jakso oli samanlaista, kunnes Riikonen löi siihen ehkäpä pelin parhaan lyönnin, joka riitti kahteen juoksuun. Vähän vielä noustiin, muttei kuitenkaan riittävästi enää, kuului vieraiden viuhkamies Westersundin analyysi ottelusta.

– Vastustajallakin oli erittäin kuuma lyöjäjokeri, jolta tuli nättiä siivua. Hyvä kuitenkin, että saatiin pidettyä kolmostilannemäärä noin vähäisenä, kun näki, että Keski-Koukkarilla on itseluottamus kunnossa. Se oli siisti siivu tuohon viimeiseen vuoroon kakkosjatkeelle merkistä. Hyvä, että homma pysyi kuitenkin sen jälkeen kuitenkin kasassa. Oli nihkosta vääntämistä ja kääntämistä, mutta pisteet ovat hyvät, vastasi puolestaan Kulmala vierailijan kehuihin.

Kolmannessa vuorossa KaMa rakensi nopeasti palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivahti täysin vieraiden lukkari Topi Stillin näytökseen. PattU pääsi henki päällä tasoittavalleen, mutta KaMa puolusti ulkona hienosti jättäen vieraat kakkostilanteitta. Viimeinen vuoro alkoi KaMan kannalta hankalasti ja kaksi paloa oli nopeasti taululla. Kakkostilanteessa mailan varteen asteli Miikka Riikonen, jonka hurja isku puhkaisi kentän kakkosjatkeelta kahden juoksun arvoisesti. Tilanteen jälkeen lämpeni kotiyleisökin, kun syötönvalvoja kadotti linjansa. PattU rakenteli tasoittavalla nopeasti palottoman ajolähdön ja Keski-Koukkari kavensi kauniilla kakkospuolen välilyönnillä. Tämän jälkeen alkoi puolestaan Henri Itävalo -show, joka varmisti KaMalle kaksi pistettä 3-2 jaksovoitolla.

– Peli noudatti aikalailla samanlaista kaavaa kuin meidän muutkin ottelut tähän asti. Ulkopeli mahdollistaa voittamisen, mutta sisällä tehdään asioista turhan hankalaa itsellemme. Aika nahua on tuo tilanteen tekeminen. Ja sitten kun saatiin tilannetta, niin itse saatiin aina tössittyä ne mahdollisuudet. Tällä kertaa se riitti onneksi voittoon, ja saatiin tärkeät kaksi pinnaa, iloitsi ykköspalkinnon napannut KaMan päivän sankari ja kapteeni Miikka Riikonen, joka oli mailan varressa huippuvireessä.

KaMan kausi jatkuu seuraavaksi kahdella vierasottelulla, kun torstaina joukkue matkaa Kouvolan Pallonlyöjien sekä sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa puolestaan ensi viikon keskiviikkona, kun Kankaanpää Areenalle saapuu aina kiinnostava Sotkamon Jymy. Ennakkoliput huippuotteluun myy Tiketti. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!