KaMa väänsi upean voiton!

Kankaanpään Maila sai vieraita Kankaanpää Areenalle Kiteen Pallosta tasaisten lähtökohtien otteluun. Kauniissa alkukesän säässä pelatussa ottelussa kotiyleisö pääsikin nauttimaan erittäin jännittävästä mittelöstä, kunnes KaMa lisäsi kaasua toisella jaksolla. Erittäin makoisa voitto ja tärkeät pisteet jäivät Kankaanpäähän luvuin 1-0 (2-2, 5-1).

Avausvuoroparissa molemmat joukkueet rakentelivat palottoman ajolähdön. Seitsemästä kotiutusyrityksestä ainoan onnistuneen tililleen sai vieraiden hyvävireinen lyöjäjokeri Jiri Pippola, kun vikkeläjalkainen Elmeri Purmonen kirmasi kotiin kakkospussiin suuntautuneella lyönnillä. Tämän jälkeen ottelu eteni kiteeläisten hienoisessa hallinnassa, joka realisoitui lopulta Pippolan toiseksi juoksuksi komealla kolmosjatkekumuralla kolmannen aloittavalla.

– Ensimmäisellä jaksolla kolmanteen vuoroon asti ei ollut hädän hetkeäkään. Oli hyvin samankaltaista kuin ensimmäinen jakso Koskenkorvallakin, eli hallitsimme peliä ja kontrolloimme hyvin räpylällä pelin kulkua. Sitten harhalla kaverille vähän apua, jonka jälkeen linjassa ei nähdä palloa ja siitä vielä ilmainen pinna, jolloin kipsaus on valmis, sätti vieraiden pelinjohtaja Juho Kaikko omiaan länsirannikon kiertueen jälkeen, josta kotiinviemisinä oli lopulta vain yksi piste.

Tasoittavalla Kitee tehtaili nopeasti kaksi paloa, jonka jälkeen vieraiden ote herpaantui. Joonas Peltomäki toi kavennusjuoksun Arttu Vilanderin näpyä seuranneella harhaheitolla. Tasoitusjuoksun ja Vilanderin kotiin löi viimeisenä lyöjänä Juuso Vuorenmäki, kun ulkokenttä hukkasi totaalisesti näköpiiristään kolmosjatkeelle suunnatun maalyönnin. Viimeisessä vuoroparissa KaMa tehtaili nopeasti kolme paloa kakkospesältä ja pääsi hakemaan sisältä jakson voittojuoksua. Sami Mikkolanaholle rakenneltiin ajolähtö kahdella palolla, mutta lyöntivuoro päättyi paloon ja jakson tasaamiseen 2-2.

– Ensimmäinen jakso oli aika nihkeää, kunnes kaveri heitti meille ensimmäisen juoksun. Tuntui, että siitä saimme vähän henkeä joukkueeseen ja pääsimme vielä tasoihin. Toisella jaksolla sitten näki, kun saimme hengen päälle joukkueena, niin lyönti kävi kaikilla oikein kivasti keppiin. Tulos näyttää sitten tuolta ja erittäin tyytyväinen saa olla kahteen pisteeseen, iloitsi puolestaan kotijoukkueen ykköspalkinnon napannut Vuorenmäki.

281737718 429424115854935 3951721260408570235 n

Juuso Vuorenmäki oli liekeissä mailan varressa keräten 1+3 lyötyä, yhden tuodun sekä 11 kärkilyöntiä 85% tehoilla. Kakkospalkinnon nappasi Antti Kortteenperä ja paras ulkopelaaja oli paloja liukuhihnalta tehtaillut etumies Perttu Olli. Kuva: Juha Levonen

KaMa aloitti toisen jakson terävästi, kun heti ensimmäinen lyöjä Severi Piispanen puhkaisi kentän kolmosrajasta kahden pesänvälin arvoisesti. Tätä seuranneesta etutilanteesta puolestaan puhkaisi Juuso Vuorenmäki kentän kakkosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Perään rakentuneesta ajolähdöstä onnistui vielä Mikkolanaho painavalla tappikumuralla. KaMan tykkialku sekoitti selvästi Kiteen pasmoja ja seuraavat vuorot kuljettiin KaMan hienoisessa hallinnassa.

– Toisella jaksolla vaihdon arvoinen lyönti kakkosjatkeelle, kopparilla ei kroppaa takana, pallo pöpelikköön ja kolme pinnaa kaverille eteen. Ja myöhemmin vielä sama uudestaan. Jos pelataan muutenkin heikkoa sisäpeliä, niin noin paljoa ei saisi kyllä auttaa vastustajaa. Kankaanpää oli parempi ja ihan ansaitusti jäimme tänään nollille. Ei löydy tällä hetkellä Jiri Pippolalle auttajaa meidän kokoonpanosta, jatkoi Kaikko harmitteluaan samalla myös kehaisten vieraiden ykköspalkinnon napannutta Pippolaa.

Kitee viritteli kiriä kolmannen tasoittavalla, kun Samu Vainikaisen kaunis kakkosjatkekumura painui väliin takatilanteessa. Perään vieraat rakentelivat ajolähdön, joka kuitenkin kuivahti nopeasti huonoihin lyönteihin. Tulikuuma Juuso Vuorenmäki puhkaisi viimeisessä vuorossa jälleen kentän kakkosjatkeelta etutilanteessa – tällä kertaa yhden juoksun arvoisesti. Seuraavana vuoroon tullut Sami-Jukka Korvola puolestaan uitti kauniin kakkosjatkekumuran väliin ja lisäsi johdon jo 5-1:een. Enempää juoksuja ei enää syntynyt ja KaMa pisti otteluun pakettiin nopealla ja tehokkaalla ulkovuorolla napaten maukkaat kaksi pistettä.

– Ottelun alku oli varovaista, kunnes kolmannessa vuorossa saimme vähän liekkiä. Toisen jakson alkuun tuli Juusolta hyvä lyönti, jonka jälkeen peli tuntui vapautuvan ja uskallettiin pelata enemmän. Se on hienoa, että saimme seitsemän juoksua tehtyä käytännössä numeromiesten kanssa, ja jokeriosastolla on vielä resurssia piilossa, vaikkakin Riikonen auttoi tänään hyvin kakkostilanteen purussa ja tilanteen teossa. Ulkona oli oikein hyvä peli eikä tehty juuri virheitä, myhäili puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala omiensa otteita.

KaMan kausi jatkuu lauantaina kello 17 kauniilla Ikaalisten pesäpallokentällä, kun se vierailee Manse PP:n etäkotiottelussa. Seuraava kotiottelu puolestaan on vuorossa ensi tiistaina, kun vastaan huipputärkeässä ottelussa asettuu pisteen KaMan edellä majaileva Pattijoen Urheilijat Raahesta. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa jälleen voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!