Uutiset

KaMalle makea kauden avausvoitto!

Kankaanpään Mailan kausi jatkui ensimmäisellä ottelulla yhtä kuluvan kauden niin sanottua päävastustajaa vastaan, kun Imatran Pallo-Veikot saapui Kankaanpää Areenalle. Ottelusta ennakoitiin tasaista ja sitä se myös oli siihen asti, kunnes KaMa lisäsi toisella jaksolla kaasua ja karkasi 1-0 (2-2, 4-0) voittoon.

Pitkän matkan matkan matkustanut IPV tuli matkustusrasituksista huolimatta ottelun alkuun joukkueista terävämmin. Aloittavalla KaMa rakensi kolmostilanteen, mutta ei saanut kotiutusyritystä. IPV puolestaan siirtyi tasoittavalla johtoon, kun nuoren Roope Räsäsen uran ensimmäinen lyöty juoksu Superpesiksessä syntyi linjan räpylävirheen seurauksena. Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet rakentelivat ajolähdöt ja saivat useammankin yrityksen aikaiseksi, mutta numerot säilyivät muuttumattomina.

Ensimmäinen jakso oli jännittynyttä, kun oli meille tärkeä peli. Neljä ensimmäistä ottelua olivat kovia vastustajia vastaan ja nyt tiedettiin, että tänään pitää puristaa kauden paras peli. Ja kyllä siellä sitä puristusta olikin sitten ensimmäisellä jaksolla. Se vähän harmittaa, että kaksi kertaa lyötiin pallo läpi, kesäteatterille ja uimahallille, mutta niistä emme saaneet muuta kuin muutaman vaihdon. Oli siinä sitten kyllä jakson lopussakin paikkaa, mutta silloin ei vielä ollut pallo risussa niin, että olisimme saaneet jakson käännettyä, kertasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ensimmäisen jakson kulkua.

285297054 434579015339445 3852512279422325942 n

Sami-Jukka Korvola kiskaisi pallon takaa läpi heti koko ottelun ensimmäisellä lyönnillä. Tällä kertaa uimahallin rakennustyömaa pelasti IPV:n kakkostilannetta kummemmalta kohtalolta. Kuva: Juha Levonen

KaMan sisäpeli aukesi lopulta kolmannessa vuorossa ja Juuso Vuorenmäen painava keskikumura toi KaMan tasoihin Sami-Jukka Korvolan tuomana. Miikka Riikosen laaka keskelle taakse kotiutti puolestaan Vuorenmäen siirtäen KaMan johtoon. KaMa sai aikaiseksi myös muita hyviä yrityksiä, mutta etenijät paloivat aivan kotipesän kynnykselle. Tasoittavalla Mikko Kosonen toi vierailijat tasoihin kakkossauman puhkaisullaan. Viimeisessä vuorossa KaMa rakenteli Riikoselle kahden palon ajolähdön kakkoskärjestä, mutta viimeinen yritys painui takalaittomaksi. Tasoittavalla KaMan ulkopeli joutui todelliseen testiin, kun IPV rakenteli nopeasti kärjestä palottoman ajolähdön. Etenijät poltettiin kuitenkin varmasti yksi kerrallaan kotipesään ja jakso tasattiin 2-2.

Siinä oli Kortteenperän Antilta hieno veto, mutta se sitten pomppasi ihan suoraan kivestä takaisin. Normaalisti kun tuolta kakkosjatkeelta läpi lyö, niin kyllä siitä yleensä ainakin yksi juoksu tulee, mutta nyt pomppasi niin kovaa takaisin, ettei saatu kuin takatilanne. Mutta olihan siinä paikkoja ja itse tehtiin virheitäkin sen verran, ettei saatu kolmostilannemäärää ja muutama vuoro jäi aika heikoksi. Mutta tekeminen ei ollut vielä rentoa silloin ja se rentoutui vasta toiselle jaksolle, harmitteli Kulmala kolmannessa vuorossa tapahtunutta Kortteenperän läpilyöntiä.

Toiselle jaksolle asteli lyöntijärjestysmuutosten siivittämänä täysin uudestisyntynyt KaMa. IPV jäi aloittavalla vaille kolmostilanteita ja tasoittavalla KaMa rakenteli nopeaan tahtiin palottoman ajolähdön. Miikka Riikonen siirsi KaMan johtoon mallikkaalla tappikumuralla ja lisää tuli Sami Mikkolanahon lyöntivuorolla. Toisella lyönnillä puhkesi kakkossauma ja kolmannella puolestaan painui mallikas laaka väliin. Vuoron lopuksi loukkaantumishuolien kanssa paininut IPV sai lisää jobinpostia, kun vaihtaja-koppari Ville Pietinen jouduttiin vaihtamaan jokeripaitaan.

Keskimääräistä mukavampaa on voittaa peli kuin hävitä. Sen kyllä huomaa joukkueen fiiliksessäkin, kun kopissa on nyt aivan erilainen tunnelma kuin aiemmin. Toisella jaksolla saatiin lyöntipeli hyvin auki sekä sitä rauhaa, jota sisäpeliin lähdettiin hakemaan. Ensimmäisellä jaksolla oli vähän huolimatonta ja ehkä jännittynyttäkin tekemistä. Toinen jakso oli sitten vähän enemmän meidän näköistä peliä, kun saimme rentoutta tekemiseen, summasi KaMan ykköspalkinnon toisessa peräkkäisessä ottelussa napannut Juuso Vuorenmäki ottelun kulkua.

285215782 434579492006064 5440186736711142237 n

KaMan kakkospalkinnon napannut Antti Kortteenperä puhkaisi kentän avausjaksolla upealla kakkosjatkelyönnillä ykköstilanteessa. Tässä tapauksessa suotuisa pomppu kivestä suoraan takaisin kentälle piti IPV:n edelleen ottelun johdossa. Kuva: Juha Levonen

Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet rakentelivat ajolähdöt, mutta numerot säilyivät 3-0:ssa. Kolmannessa vuorossa puolestaan käynnistyi Henri Itävalo -show, kun "Kömmeli" napsi kahdet kärpäset IPV-etenijöistä lainamies Iiro Nokkalan lyöntivuorolla. Tasoittavalla KaMa lisäsi johtoaan, kun Arttu Vilanderin näpistä polttoheitto karkasi ohi kolmospesästä ja Perttu Olli sai livistää kotipesään. Viimeisessä vuorossa KaMan rautainen ulkopeli jatkui eikä imatralaisia päästetty edes kakkospesälle. Näin isäntien tasoittavaa ei enää tarvittu ja KaMa nappasi makeat kaksi pistettä sekä kauden avausvoiton.

Toiselle jaksolle saimme hyvän alun ja tekeminen rentoutui sekä sitä kautta vapautti energiaa. Sitten alkoi osumaan palloonkin paremmin ja peli aukesi eikä tullut enää sellaisia tapahtumia, joita ensimmäisellä jaksolla sattui. Voittaminen tekee hyvää joukkueelle neljän tappion jälkeen. Sisäpelikin on ollut paikoin aika vaikeaa, joten oli hienoa, että nyt saimme onnistumisia toisella jaksolla sekä voiton pelistä, iloitsi kotijoukkueen viuhkamies lopputuloksesta ja kauden avauspisteistä.

KaMan kausi jatkuu torstaina toista kauden päävastustajaa, Koskenkorvan Urheilijoita, vastaan. Tuo ottelu pelataan Pohjanmaalla ja seuraava kotiottelu on vuorossa ensi sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu yksi kauden suurimmista mestarisuosikeista, Kouvolan Pallonlyöjät. Ennakkoliput kello 17 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!