Kausi käyntiin kahdella tappiolla

Pesäpallon 100-vuotisjuhlakausi on lähtenyt KaMan osalta käyntiin kahdella tappiolla. Mestarisuosikki Manse PP oli Porin Erku-Areenan Superlauantaissa vahvempi 0-2 (2-4, 0-5). Vierasavaus pelattiin puolestaan torstaina mitalisuosikkien vahvimpana haastajana pidetyn Hyvinkään Tahkon kotistadionilla Pihkalassa, jossa isäntäjoukkue osoittautui vahvemmaksi 2-0 (6-1, 4-1).

KaMa tuli sarja-avaukseen hallitsevaa Suomen mestaria vastaan ennakkoluulottomasti. Lukemat pysyivät 0-0:ssa aina kolmannen aloittavalle, jossa Mansen tähtihankinta Perttu Ruuska rikkoi ottelun kuparisen kotiuttamalla KaMa-kasvatti Topias Liljan. KaMan vastine tuli heti tasoittavalla, kun Antti Kortteenperän tarkkaakin tarkempi isku kolmosluukkuun painui aidan alta maisemiin. Tyhjään kenttään kunnarin lyöneen Kortteenperän kotiutti vielä perään rakentuneesta ajolähdöstä Sami Mikkolanaho.

– Meillä oli hetkemme ensimmäisellä jaksolla ja siinä vaiheessa olisi pitänyt painaa lisää kaasua. Olihan meillä siinä hyviä yrityksiä, mutta vastustajalta tuli niihin tilanteisiin muutama hyvä ulkopelisuoritus eikä päästy enempää karkuun, harmitteli pelinjohtaja Mika Kulmala tiukasti vieraille kääntynyttä ensimmäistä jaksoa.

Mestari osoitti kuitenkin vahvuutensa viimeisessä sisävuorossa, kun Ruuska toi kahdella komealla lyönnillä vieraat ensin tasoihin ja sitten ohi. Jakson loppulukemat iski mallikkaalla kumuralla Leevi Lehto, kun KaMa jäi tasoittavallaan nollille. Toisella jaksolla mestari-Manse tiivisti ulkopeliään entisestään ja paineli ottelun voittoon kolme juoksua toisella jaksolla lyöneen KaMa-kasvatti Henri Puputin johdolla. Tappiosta huolimatta isäntien peli oli erittäin mallikasta ja toiveita herättävää kovasta vastuksesta huolimatta.

– Odotuksiin nähden ulkopelissä hyvä suoritus ja sisällä ei niinkään, joten sikäli kaksijakoiset tunnelmat, mutta pääasia kuitenkin oli, että olimme hyvin pelissä mukana. Ulkopeli toimi kotipesästä koppareihin, mutta sisällä kentällemeno oli hankalaa ja sitä myöten myös tilanteenteko, jolloin jäimme aika vähiin kotiutusyrityksiin.

– Tappio tietysti aina harmittaa eikä siihen ikinä tyytyväinen ole, mutta ei tässä ihan ideaaleista lähtökohdista päästy tähän peliin lähtemään, joten siinä mielessä tuo ulkopeli tyydyttää kyllä, ja sen kautta voimme alkaa rakentamaan kautta eteenpäin, näki "Kume" positiivisia asioita tuloksen takana.

Tilastot

Kunnarit KaMan turma Pihkalassa

KaMa sai kauden avausvierasotteluunsa mukaan kapteeni Miikka Riikosen, jolta oli vaivojen vuoksi jäänyt väliin kauden alla pelatut harjoitusottelut sekä avausottelu. Riikonen veikin KaMan johtoon heti ensimmäisen aloittavalla kotiuttamalla ykköspalkinnon napanneen Severi Piispasen. Tahko kuitenkin tasoitti heti tasoittavallaan, kun Juha Niemi kotiutti tykkikauden vuosi sitten KaMassa pelanneen Lauri Vierimaan. Tahko paineli kuitenkin lopulta 6-1 -jaksovoittoon Teemu Nurmion ja Jere Vikströmin kunnarien siivittämänä.

– Unella olimme ihan alusta loppuun asti. Sisäpeli oli heikkoa ja todella paljon tuli merkkivirheitä. Sen myötä ei saatu sitten oikein mitään aikaiseksi omassa pelissä. Vaikka omat tilastot näyttävätkin hyvältä, niin itse tuli tehtyä merkkivirheitä varmaan eniten joukkueesta, tunnusti Piispanen lehdistötilaisuudessa.

KaMa siirtyi johtoon toisellakin jaksolla, kun ensimmäisen tasoittavalla Mikkolanaho kotiutti mallikkaasti harjoituskaudella ja avausotteluissa esiintyneen Joonas Peltomäen. Tälläkin kertaa tasoitus tuli Niemen mailasta, mutta vasta kolmannessa vuorossa. KaMan sisäpeli takelteli hieman ottelun loppupuolella ja isännät vapautti Santtu Patova kunnarillaan tyhjään kenttään. Loppulukemat 4-1:een iski hyvässä vireessä ollut Juha Niemi.

– Meidän osalta todella heikko peli. Ei ollut sisällä eikä ulkona sellaista tekemistä, jolla näitä pelejä voitettaisiin. Kuten kolmostilanteetkin näyttävät, niin olimme pahasti alakynnessä koko ajan. Toisen jakson alkuun kestimme hienosti takatilanteen, mutta kun piti sisällä hyökätä, niin merkkivirheiden myötä kuivui tehot ja siitä huolimatta tulleet vähät tilanteet kasaan. Saimme molemmille jaksoille hyvät alut, mutta ei tästä sitten lopulta paljoa kerrottavaa jäänyt. Parannettavaa jäi paljon, totesi puolestaan viuhkamies Kulmala.

Tilastot

Seuraava ottelu luvassa sunnuntaina kello 17, kun Ville Väliahon JoMa saapuu Kankaanpää Areenalle mittaamaan KaMan päivän vireen. Liput otteluun saat täältä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!