KaMa palasi voittokantaan Siilinjärven kuuden pisteen ottelussa!

Kankaanpään Maila matkasi sunnuntaina Siilinjärven Mantulle loppukauden kannalta erittäin tärkeään kuuden pisteen otteluun. KaMa nappasi vuoristoratamaisen ottelun voiton supervuoroparin jälkeen luvuin 1-2 (2-7, 5-4, 0-1). Voitolla KaMa nousi sarjataulukossa SiiPen ohi 13:nneksi.

KaMa aloitti ottelun mainiosti siirtyen heti avausvuoroparin aloittavalla johtoon Miikka Riikosen kolmospuolen välilyönnillä. Lisää tuli toisessa vuorossa, kun palottomaan ajolähtöön astelleen Riikosen painava lyönti yllätti SiiPen takakentän kahden juoksun arvoisesti. Isännätkin pääsivät taululle tasoittavallaan, kun Samu Vainikainen kavensi ottelun 1-3:een mainiolla kakkosjatkekumuralla.

– Näytti siltä, että tulee taas hyvin samanlainen ottelu kuin joita ollaan pelattu tuossa jo viimeiset neljä-viisi kappaletta. Ensimmäinen jakso vedetään ryminällä ja viedään hienosti, ja toisella sitten vedetään vihkoon, kun ulkona pallot pomppii ja annetaan tilanteet ilmaiseksi eikä saada lyötyä kaveria kotiin. Tänään se nyt kuitenkin muuttui. En tiedä, olisiko syynä se, että tässä alkaa olemaan jo kokemusta sen verran tällaisista peleistä, että saatiin nyt käännettyä tällä kertaa näin päin. Pienestä se oli kiinni taas, naurahti ykköspalkittu Riikonen lehdistötilaisuudessa.

KaMa ei tästä kuitenkaan kummastunut, vaan löi kolmannessa vuorossa lisää pökköä pesään. Riikonen löi jo ottelun neljännen juoksunsa mainiolla näpillä ja sai tämän jälkeen tulitukea muiltakin, kun Jouni Mäki ja Joona Anttila onnistuivat kolmospuolen pussareillaan. Neljännessä vuorossa Riikonen onnistui jälleen kotiutuksessaan, kun tappikumuralla kotiin kirmasi peräti viisi juoksua ottelussa tuonut Antti Kortteenperä. Tasoittavan vuoron KaMa pelasi ulkona viisaasti eikä päästänyt isäntiä Matias Hännisen kotiutusta lähemmäs vieden jakson 2-7.

– Pelissä on kyllä paljonkin vielä kehitettävää muutakin kuin tuo toisen jakson alku, mutta on sitä paljon porukallakin mietitty, että mitä siinä oikein tapahtuu. Tämä ei ollut ihan ensimmäinen kerta, kun käy niin, että hyvän ensimmäisen jakson jälkeen toisen jakson peli ei vain lähde liikkeelle, vastasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala kysymykseen toisen jakson tapahtumista.

Toisen jakson alkuun joukkueiden osat vaihtuivat. Siipe iski heti aloittavalla vuorollaan kolme juoksua. Alkutahdit löi tälläkin kertaa kakkosjatkekumurallaan Samu Vainikainen, jonka esimerkkiä seurasivat painavalla kolmoskulmalyönnillään Jiri Pippola sekä kolmospuolen välilyönnillään Ville Veittikoski. Kotiutuksissaan epäonnistunut KaMa sai lisää kylmää vettä niskaan toisessa vuorossa Matias Hännisen puhkaistua kenttä yhden juoksun arvoisesti upealla kolmosjatkekumurallaan. 5-0:aan lukemat iski vielä Mikko Hakomäki viimeisen lyönnin yllättävällä näpillään KaMan ulkokentän odotellessa koppia.

– Siinä ensimmäisessäkin ulkovuorossa kymmentä paloa varmaan tehtiin, ja sen jälkeen kun niitä ei saatu naulattua, niin sitten alkoi SiiPellä henki nousemaan. Alkaa tulla hienoja lyöntejä ja tuntuu, että pallokin tulee kovempaa, kun ensin itse auttaa alkuun. Niin vain se henkinen ote kääntyy, hämmästeli viuhkamies Kulmala toisen jakson alkua.

IMG 6817

KaMa varmisti huipputärkeän voiton SiiPestä jo toistamiseen tällä kaudella. Tällä kertaa joukkueen sankarina hääri tulikuumassa lyöntivireessä oleva Miikka Riikonen. Kuva: Juha Levonen

– Hyvä yritys tuli vielä kuitenkin siihen toiselle jaksolle, mutta jäi kuitenkin vähän piippuun. Tuli muutama huono lyöntiratkaisu siinä viimeisessä sisävuorossa, jotka eivät oikein siihen kohtaan olleet ok. Ei saatu sitten ottelua naulattua siinä viimeisen tasoittavalla, jatkoi "Kume" toisen jakson loppupuolen kiristä.

KaMan sisäpeli tökki toisessa vuorossa, mutta jakso alkoi jälleen kääntymään kolmannen vuoroparin hyvän ulkovuoron myötä. Tasoittavalla takaa-ajon aloitti kapteeni Kari Kellokoski, joka puhkaisi isäntien kentän etutilanteessa kunnarin arvoisesti. Jatkotilanteista KaMan juoksun päähän toi tappikumurallaan Jouni Mäki. KaMa jatkoi neljännessä vuorossa hyvää ulkopeliään ja lähti viimeiseen sisävuoroon hakemaan otteluvoittoon vaadittavaa vähintään yhtä juoksua. KaMan tilanteenrakentelu kuitenkin tökki ja jakso kirjattiin isännille 5-4.

– Superissa tuli sitten kaksi-kolme lyöntiä ja SiiPellä oli kuolleeton ajo. Oli meiltä kuitenkin hieno puolustus siinä takasessa, kun SiiPeltä tuli muutama hyvä yritys, joista tehtiin hienot ulkopelisuoritukset. Saatiin sillä estettyä se kova hyökkäys, jonka SiiPe loi. Riikonen oli tänään kyllä hyvässä iskussa. Tuli jo ensimmäisellä jaksolla komeita lyöntejä ja jatkui sitten tuossa superissa. Se oli aika kova keskiosuma, jolla saatiin tämä voitto, kehaisi Kulmala huippuvireessä ottelussa ollutta kotiuttajajokeriaan.

SiiPe aloitti supervuoroparin sisältä ja rakentelikin kärjestään heti palottoman ajolähdön. Uhkaava tilanne kuitenkin purettiin toisen jakson lopussa kulkemaan alkaneen ulkopelin ansiosta, kun KaMa napsi kolme peräkkäistä paloa kotipesään isäntien yrityksistä. Tasoittavallaan KaMa onnistui rakentelemaan yhden palon ajolähdön, josta tulikuuma ja toisen jakson tasoittavalla vaille lyöntivuoroa jäänyt Miikka Riikonen iski voittojuoksun painavalla keskelle taakse suuntautuneella lyönnillään.

– Heinäkuussa ei saatu voittoakaan, vaikka jaksoja vietiin kyllä, mutta kaikki voitot kääntyivät sitten viholliselle. Tämä on kyllä henkisesti mukavaa, että tämä menee joskus näinkin päin, iloitsi "Kume" pitkän tiukkoja tappioita sisältäneen putken katkeamista.

Iso voitto on plakkarissa, mutta tätä ei auta jäädä juhlimaan, sillä jo tiistaina Kankaanpää Areenalle saapuu uuteen tärkeään otteluun sarjan yllättäjä Imatran Pallo-Veikot. Ottelu alkaa kello 18, ja liput huippujännittävään koitokseen myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!