Tuplaraportti: Poikkeuksellinen kausi päätökseen kahdella vierastappiolla

Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 2-0 (2-1, 2-0)
 Hyvinkään Tahko – Kankaanpään Maila 2-0 (2-1, 9-3)

Maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi myöhässä alkanut ja poikkeuksellisen tiivistä ottelutahtia ylläpitänyt Superpesis-kausi 2020 on tullut päätökseen runkosarjan osalta. Harmillisesti tavoitteistaan jääneen Kankaanpään Mailan miehistön osalta tämä tarkoittaa myös kauden päättymistä. Jo aiemmin mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen KaMan kausi päättyi Etelä-Suomen vieraspelien osalta kahteen tappioon.

Kouvolassa nähtiin kahden siipirikkoisen joukkueen kohtaaminen, joka kääntyi lopulta isäntien niukkaan voittoon. Tihkusateessa pelatussa ottelussa ei sisäpelissä päästy juhlimaan molempien joukkueiden esitettyä vahvaa ulkopeliä. Molemmat joukkueet onnistuivat rakentelemaan kaksi kotiutuspaikkaa avaussisävuoroissa, mutta ainoastaan Koplan Matti Latvala onnistui kumurallaan. KaMa tuli toisen tasoittavalla tasoihin Arttu Ruuskan onnistuttua myös kumuralla kotiuttamaan Topias Liljan.

Kolmas vuoropari kuljettiin isäntien hallitessa, mutta seuraavaa juoksua saatiin odotella neljännen aloittavalle vuorolle, kun kauden avausotteluaan pelannut KPL:n Jere Paananen onnistui kotiuttamaan yllätysnäpillä Matti Saukon. KaMa rakenteli tasoittavalla yhden palon ajolähdön, mutta Petteri Kortelainen ei tällä kertaa tilanteesta onnistunut. Manu Haukkala pääsi vielä viimeisenä lyöjänä yrittämään kotiin yksinäistä etenijää Toni Pomellia, mutta tuokin yritys päättyi paloon, ja näin avausjakso kirjattiin isännille niukasti 2-1.

Toiselle jaksolle joukkueet tiivistivät ulkopeliään entisestään. Aloittavalla vuorolla Ruuska pääsi yrittämään Liljaa kotiin siinä tällä kertaa onnistumatta. Tasoittavalla KPL puolestaan löi painetta ja saikin lopulta johtojuoksun harhaheitolla. Valtteri Luoma pääsi vielä viimeisenä lyöjänä yrittämään Toni Kohosen kotiuttamista ja onnistuikin siinä komealla kumuralla. Avausvuoroparin jälkeen ulkopelit pysyivät tiukkoina ja KaMa sai rakenneltua ajolähdön vasta viimeisessä sisävuorossa. Kahden palon tilanteessa KPL torjui Kortelaisen kotiutusyrityksen, ja näin toinen jakso sekä koko ottelu merkattiin isännille 2-0.

– Edellisen pelin alkuun verrattuna tämä oli ok peli, mutta Kouvolaa vastaan 'hyvä' ei vain riitä. Olisi pitänyt pystyä suorittamaan erinomaisesti, mutta siihen ei kyetty kuin hetkittäin ulkopelissä. Se on kuitenkin hienoa, että saadaan nuorta joukkoa esiin, kun Utunen kakkosena ja Hämäläinen kolmosena, ja se on heille varmasti iso boosti tulevaisuuteen, kun saavat vähän maiskutella, että miltä tuntuu ykköskärjessä pelata, kommentoi KaMan ykköspelinjohtaja Jukka Karttunen ottelua.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ei tuliaisia Hyvinkäältä – Tahko tylynä

KaMa matkasi tiistaina kauden päätösotteluunsa Hyvinkäälle, jossa se kohtasi tylyn isännän. Avausjaksolla molemmat joukkueet esittivät jälleen tiivistä ja näyttävää ulkopeliä. KaMa onnistui torjumaan jakson alussa Juha Korhosen kotiutusyritykset, mutta lopulta vasta kolmannen tasoittavalla Santtu Patova siirsi isännät ottelussa johtoon. KaMan vastine tuli heti neljännen vuoron aloittavalla, kun Kari Kellokoski kotiutti Arttu Ruuskan KaMan jakson ensimmäisestä ja ainoasta kolmostilanteesta. Tasoittavalla Tahko rakenteli kuitenkin välittömästi palottoman ajolähdön, josta Teemu Nikkanen onnistui ratkaisemaan jakson isännille 2-1.

Toinen jakso alkoi KaMan osalta tylysti, kun Tahko mätti taululle peräti viisi juoksua Jere Vikströmin kunnarin siivittämänä. Tasoittavalla KaMakin aiheutti kuitenkin isäntien fanijoukoille sydämentykytyksiä, kun Manu Haukkala iski pallon kunnarin arvoisesti maisemaan toiseksi viimeisenä lyöjänä. Todella pitkän lyöntivuoron varmisti Petteri Kortelainen iskemällä Haukkalan kotiin viimeisenä lyöjänä. KaMa pääsi lisälyöntikierrokelle, mutta lisäjuoksuja ei nähty.

Tahko jatkoi kuitenkin porskuttamistaan, kun toisessa vuorossa Patova onnistui toistamiseen ja kolmannessa vuorossa puolestaan kotiuttajatykit Nikkanen ja Korhonen. KaMallakin oli omat paikkansa toisen tasoittavalla, mutta kavennusjuoksu nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Kari Kellokoski iski Arttu Ruuskan kotiin. Neljännessä vuorossa Patova onnistui jälleen, kun taas kiriä viritellyt KaMa jäi juoksuitta, kun yhden palon ajolähdöstä ilmestyivät palot taululle Jouni Itävalon ja Kortelaisen vuoroilla. Näin toinen jakso Tahkolle 9-3 ja koko ottelu 2-0.