Tuplaraportti: Ei tuliaisia Itä-Suomen kiertueelta

Joensuun Maila – Kankaanpään Maila 1-0 (3-3, 4-2)    Tilastot
 Kiteen Pallo-90 – Kankaanpään Maila  2-0 (7-3, 3-1)    Tilastot

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistön kausi jatkui peräkkäisinä päivinä otteluilla Joensuussa ja Kiteellä. Joensuussa KaMa kiusasi hallitsevia Suomen mestareita aiheuttaen pistemenetyksen kaimaseuralleen, mutta tuo piste meni harmillisesti tällä kertaa liiton pussiin. Kiteellä KaMa taisteli avausjakson voitosta, mutta lopulta isännät onnistuivat ottamaan revanssin viime viikkoisesta tappiosta, kun kuuma Joensuu-ottelu sekä muutamat ikävät vaivat ja loukkaantumiset veivät parhaan terän KaMan otteista.

KaMa sai Joensuussa ottelulleen loistoalun, kun Miikka Riikosen painava kumura ajolähtötilanteessa painui takaa läpi kahden juoksun arvoisesti heti avaussisävuorossa. Tasoittavalla vuorolla Aleksi Rautiainen onnistui kaventamaan, mutta kovassa sisäpelivireessä ollut Riikonen iski vieraat jälleen kahden juoksun johtoon kolmannen aloittavalla.

Kotijoukkueen vastine tuli jälleen heti tasoittavalla vuorolla, kun isännät rakentelivat palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä yrittäjää KaMan ulkopeli torjui, mutta kolmantena kahden palon tilanteeseen lyömään tullut Konsta Kettunen kiskaisi pallon kakkosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti tasoittaen ottelun. Molemmilla joukkueilla oli vielä kotiutuspaikkansa viimeisessä vuoroparissa, mutta lopulta avausjakso kuitenkin tasattiin 3-3.

Jos sai KaMa loistoalun avausjaksolle, toisti JoMa tempun toisella, kun avausjakson tasoittanut Kettunen kiskaisi aloittavalla sisävuorolla pallon maisemiin tällä kertaa kolmosluukusta ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Lisää tuli toisen aloittavalla, kun ensin Aleksi Rautiainen puhkaisi kakkossauman ja perään Samuel Tirkkonen taituroi isännät jo 3-0 johtoon. Tasoittavalla KaMan sisäpeli yski, mutta vuorolla nähtiin kuitenkin harvinaislaatuinen tilanne, kun jäljellä olivat enää Joona Anttila, Miikka Riikonen sekä tyhjä kenttä. Anttila meni kentälle ja pääsi harhaheiton turvin kakkospesälle, josta Riikonen iski miehen kotiin kaventaen 3-1:een.

Viimeisessä vuoroparissa Juha Puhtimäen kumura lisäsi isäntien johdon jälleen kolmeen. KaMa lähti tasoittavalla kirimään eroa umpeen ja Arttu Ruuska aiheuttikin kotijoukkueen faneille sydämentykyksiä kiskaisemalla pallon läpi kolmosjatkeelta. KaMan kannalta harmittavasti tilanteesta syntyi vain yksi juoksu ja kun toista ei enää saatu aikaiseksi, loppuivat lopulta lyöjät yhden palon tilanteessa. Näin jakso kirjattiin isännille 4-2 ja koko ottelu 1-0.

Ottelun lehdistötilaisuus

Vaivat ja loukkaantumiset söivät parhaan terän Kitee-ottelusta

KiPa-90 saapui otteluun terävästi siirtyen heti ensimmäisen aloittavalla 2-0 johtoon Samu-Kalle Varosen ja Sami Mikkolanahon lyönneillä. Hyvin viime aikoina toiminut KaMan kärki kuitenkin rakenteli tasoittavalla palottoman ajolähdön, josta KaMa puolestaan onnistui tasoittamaan ottelun Miikka Riikosen ja Arttu Ruuskan lyönneillä. Toisessa vuoroparissa molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta seuraava juoksu syntyi vasta kolmannessa vuorossa, kun Kitee siirtyi jälleen johtoon vapaataipaleen turvin.

KaMa joutui avausjakson puolivälissä tekemään vaihdon, kun Niko J. Korhonen loukkasi jalkaansa. Hänen tilalleen yhdeksikköön tuli Mikko Pauna. KaMa tasoitti jakson jälleen tasoittavalla vuorolla, kun kovassa vireessä Itä-Suomen kiertueella ollut Riikonen iski Topias Liljan kotipesän suojiin. Jakson ratkaisu nähtiin lopulta neljännen aloittavalla, kun Ville Liukku rakenteli ensimmäisellä itselleen takatilanteen ja iski toisellaan pallon kolmosluukusta maisemiin kunnarin arvoisesti. Naulan arkkuun löi Samu-Kalle Varonen kotiuttamalla heti seuraavana lyöjänä Liukun. Tästä 7-3 tappioasemasta KaMa ei enää toipunut ja avausjakso kirjattiin Kiteelle.

KaMa tuli jaksotauolta terävänä siirtyen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Kari Kellokosken kotiutettua Topias Liljan upealla kolmosjatkekumuralla. Tasoittavalla KaMa esti kotijoukkueen pyristelyt, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan toisessa vuorossa. Kiteen vastine tulikin lopulta toisen vuoroparin tasoittavalla, kun ensin Hannes Pekkinen kotiutti Elmeri Purmosen keskisauman puhkaisullaan ja myöhemmin Mikkolanaho vei isännät johtoon määrämittaisella näpillään.

Tiukat kaksi kuumassa kesäsäässä peräkkäisinä päivinä pelattua ottelua veivät lopulta parhaan terän KaMan pelistä eikä toisen jakson kahdessa viimeisessä sisävuorossa saatu enää rakenneltua kolmostilanteita isäntien vahvasta ulkokentästä. Jakson loppuluvut 3-1:een viimeisteli Mikkolanaho toisella määrämittaisella keskinäpäytyksellään kolmannen tasoittavalla vuorolla. Näin tiukka Itä-Suomen kiertue ei harmillisesti lihottanut KaMan pistepussia, kun hyvän pelivireen saavuttaneet kiteeläiset jättivät KaMan jaksovoitotta.

Koronakevään tiukka pelitahti ei kuitenkaan anna mahdollisuutta jäädä harmittelemaan tappio-otteluita pitkäksi aikaa. KaMan kausi jatkuukin jo tiistaina kauden viimeisellä paikallisottelulla Manse PP:tä vastaan Tampereella. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa jo torstaina, kun Kankaanpää Areenalle vierailulle saapuu aina sytyttävä Vimpelin Veto! Ottelu alkaa jo syysaikataulun mukaisesti eli kello 17:30. Liput otteluun myy tuttuun tyyliin Tiketti.fi. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa takaisin voittokantaan sekä tärkeisiin pisteisiin!