Raportti: KaMa otti Tahkosta kolmen pisteen arvoisen revanssin

Kankaanpään Maila – Hyvinkään Tahko 2-0 (3-2, 5-4)

KaMa aloitti Superpesis-kautensa back-to-back -otteluilla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Torstaina Hyvinkään Pihkalassa Tahko oli parempi luvuin 2-0. Lauantaina puolestaan sateisessa säässä pelatussa ottelussa KaMa sai torstaina yskineen kotiutustyöskentelynsä kuntoon ja otti kolme pistettä puhtaalla 2-0 (3-2, 5-4) -voitolla.

Avausvuoroparissa sade oli sulattanut parhaimman terän joukkueiden sisäpelistä. Tahko kuitenkin avasi juoksutilinsä tasoittavalla, kun Jouni Itävalon polttoheitto ei jäänyt kotipesässä lukkari Joona Lehtisen räpylään.

KaMan vastine tuli toisen aloittavalla. Tahko oli saanut jo kaksi paloa taululle, kun Petteri Kortelainen iski etutilanteessa tarkan pystymailan väliin. Tahkon koppari Teemu Nikkanen otti harkitun riskin ja yritti syöksykoppia, mutta tällä kertaa pallo karkasi räpylän ja miehen alta uimahallin parkkipaikalle Kortelaisen kiertäessä kunniaa kolmen juoksun arvoisesti.

Joukkueiden ulkopeli oli tämän jälkeen hyvällä tasolla ja seuraavaa juoksua saatiin odotella kolmannen tasoittavalle. Kalle-Tapio Huusko iski tuolloin näyttävän juoksun tarkkaakin tarkemmalla pystymailalyönnillä kolmosjatkeelle. Viimeisessä vuoroparissa molemmat joukkueet saivat miehen kolmospesälle kahdella palolla. Kumpikaan ei kuitenkaan kotiutuksissa enää onnistunut, ja näin avausjakso ja -piste isännille Kortelaisen kunnarin siivittämänä 3-2.

– Sama homma jatkui kuin torstaina. Pelasimme hyvää ulkopeliä ensimmäisellä jaksolla ja ilman Kortelaisen 1+2:sta vaihtotilanteesta, niin lukemat olisivat kotiutusten osalta olleet nollat. Kymmenen kolmostilannetta, josta yhdellä lyönnillä kolme juoksua, niin sisäpeli ei vielä oikein auennut kunnolla, analysoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen avausjakson kulkua.

Toisella jaksolla Riikosen vuoro

Jos oli kotiuttaminen torstaina KaMalla nihkeää ja Kortelainen sai kuparisen rikki avausjaksolla, niin toinen jakso oli Miikka Riikosen näytöstä. Tahko rakenteli heti avaussisävuorossa vaarallisen oloisesti palottoman ajolähdön, josta Teemu Nikkanen siirsi Tahkon jälleen johtoon hienolla ja painavalla keskilaakapallolla. KaMan ulkopeli toimi kuitenkin hienosti ja hyydytti Tahkon myöhemmät kotiutusyritykset.

Tasoittavalla vuorolla alkoi Riikonen-show. KaMa rakenteli yhdellä palolla ajolähdön, josta Riikonen kotiutti Arttu Ruuskan upealla kakkospuolen pussinpohjalyönnillä. Tämän jälkeen Riikonen kiskaisi hirmuisen keskikumuran takaa läpi ja kiersi kunniaa vieden KaMan 4-1 -johtoon. KaMa rakenteli vielä Riikosen perään ajolähdön, josta Kortelainen lähes onnistui juoksun teossa. Hieno kumura ja polttoheitto karkasi ohi kotipesästä. Harmillisesti tuomaristo ei nähnyt lukkari Huuskon jalan irtoamista kotipesästä parinkymmenen sentin päähän ja tilanteesta tuomittiin palo KaMan protestoinnista huolimatta.

– Halusimme saada hyökkäämällä pään auki. Uskoimme, että siitä kun saamme sen yhden pinnan, niin perään saamme sitten lisää onnistumisia ja niinhän siinä kävi tässäkin tapauksessa. Riikonen näytti sitten toisella jaksolla todellakin lyöntivoimansa, myhäili Karttunen.

Toisen aloittavalla Tahko rakenteli yhden palon ajolähdön, josta KaMa jälleen torjui torstain ottelun juoksuillaan ratkaisseen Juha Korhosen yrityksen. Toisella yrityksellä Korhonen kuitenkin sai päivän ainoan onnistumisensa kaventaen tilanteeksi 4-2. Seuraavat vuorot menivät molempien joukkueiden esittäessä hyvää ulkopeliä. Kolmannen tasoittavalla KaMa rakenteli yhden palon ajolähdön, mutta tällä kertaa eivät Kortelainen ja Riikonen onnistuneet.

KaMan keskittyminen herpaantui neljännen aloittavalla. Kaksi paloa saatiin nopeasti taululle, mutta Tahko kavensi ensin 4-3:een turhalla harhaheitolla. Tämän jälkeen oli mahdollisuus ottaa kolmas palo useammankin kerran, mutta lopulta Tahko tasoitti jakson räpylän kautta tulleella juoksulla.

– Turhaa varmaan spekuloida mitä tuossa toisen jakson lopussa tapahtui. Jonkinlainen hyvä varkautelainen heittodrilli siihen painettiin, ja vähän juostiin pallon perässä ja haettiin sitä katsomosta ja milloin mistäkin. Olisi pitänyt peli pystyä tappamaan jo siinä aikaisemmin, totesi Karttunen lehdistötilaisuudessa.

KaMa osoitti kuitenkin sisävuorossaan henkistä vahvuutta rakentaen välittömästi kakkoskärjestä palottoman ajolähdön, josta toisen jakson sankari ja voiton takuumies Miikka Riikonen iski Teemu Utusen kotiin upealla keskikumuralla.

– Olen erittäin tyytyväinen voittoon tänään. Tiistain otteluun sitten edetään tietysti voitto mielessä. Mansella on ilmeisesti lukkariruletti käynnissä, joten katsotaan kuka tänne sitten ilmaantuu lautaselle. Varmasti tulossa samantyylinen kuin tämäkin ottelu, kun sarjassa kaikki kuitenkin tuntevat toisensa hyvin. Sitten on kyse siitä, kumpi onnistuu tiistaina paremmin ja tekee ulkona vähemmän virheitä, pohti Karttunen jo KaMan tulevaa ottelua.

Näin on voittosarake avattu – ja heti kolmen pisteen arvoisesti! Tahkosta saadun revanssin myötä voidaan hyvillä mielin jatkaa kohti tiistaita, jolloin Kankaanpää-Areenalle saapuu mielenkiintoinen sarjanousija ja paikallisvastustaja Manse PP Tampereelta. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon!