Uutiset

Tuplaraportti: KaMalle tappiot rankan viikon päätteeksi

Vimpelin Veto – Kankaanpään Maila 1-0 (3-3, 7-3)
 Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (1-5, 1-2)

KaMa ei onnistunut kasvattamaan pistepussiaan henkisesti ja fyysisesti raskaan viikon otteluissa. Jo ennestään rankka kolmen pelin viikko muuttui vieläkin raskaammaksi, kun joukkue sai tiedon pitkäaikaisen huoltajan Tero Kallion poismenosta juuri Vimpeli-ottelun aamuna. KaMa taisteli upeasti raskaan päivän päätteeksi Vimpelissä. Sunnuntaina Koskenkorvaa vastaan takki oli kuitenkin tyhjä, ja KoU marssi voittoon.

KaMa siirtyi Vimpelissä välittömästi johtoon Teemu Utusen kotiutettua Jouni Itävalon, mutta Vimpeli tuli tasoihin tasoittavallaan Perttu Ruuskan iskulla. KaMa karkasi jälleen toisessa vuorossa Arttu Ruuskan livistettyä kotiin harhaheitolla ja Petteri Kortelaisen kotiuttaessa Mikko Paunan. Jakso kuitenkin tasattiin Perttu Ruuskan ja Janne Heimosen onnistuttua kotiutuksissa kolmannen tasoittavalla, ja KaMan torjuessa ViVen ahdistelut vielä neljännen tasoittavalla.

Toisella jaksolla Janne Mäkelä avasi juoksutilin vieden isännät heti johtoon. KaMa kuitenkin johtoon tasoittavallaan kauden parhaan pelinsä pelanneen Petteri Kortelaisen kotiuttaessa Jouni Itävalon ja Kari Kellokosken. Mäkelän vastine tuli toisen aloittavalla, kun hän iski kahdesti. Tasoittavalla oli kuitenkin jälleen Kortelaisen vuoro onnistua ja 3-3:ssa jatkettiin jakson loppupuoliskolle.

Kolmannen aloittavalla nuori Ville Takala onnistui kotiutuksessa vieden isännät jälleen johtoon. Tämän jälkeen ViVe onnistui nollaamaan KaMan sisäpelin ja karkasi jaksovoittoon neljännen aloittavalla onnistuen kotiutuksissa kolmesti. KaMan kiri jäi tasoittavalla piippuun, ja joukkue joutui lähtemään valitettavasti kotimatkalle tyhjin käsin hyvästä taistelusta huolimatta.

Ottelun pöytäkirja & tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (ViVe: Markku Hylkilä, Perttu Ruuska. KaMa: Jukka Karttunen, Jouni Itävalo)

KoU kellisti vaisun KaMan

Ottelu aloitettiin hiljaisella hetkellä KaMa-ikoni ja yli 20 vuotta edustusjoukkueen hierojana toimineen sekä joukkueen isähahmon Tero Kallion muistolle. Ottelun avausheiton kävi heittämässä Teron poika, myös KaMaa edustanut Jarno Kallio.

Itse ottelussa KoU siirtyi heti ensimmäisen aloittavalla 0-1 johtoon ex-KaMa Ville-Veikko Ollin rajun kumuran yllätettyä takakentän etutilanteessa. KaMa tuli kuitenkin tasoihin tasoittavallaan, kun etumies ei saanut pidettyä jo kiinni otettua palloa hallussaan hakiessaan tuplapaloa ykköspesän kautta Petteri Kortelaisen lyönnistä. KaMan paine jatkui vielä, mutta itseään aamuharjoituksissa loukanneen Miikka Riikosen tilalle kokoonpanoon noussut Joona Anttila sekä Joona Lehtinen eivät onnistuneet kotiutusyrityksissään.

Toisen aloittavalle sisälle tuli KaMan helpohkosta tasoitusjuoksusta ärsyyntynyt KoU. Toinen toistaan komeammilla yksittäisillä lyönneillä KoU karkasi vuorossa lopulta 1-5 johtoon. KaMa ei tämän myllytyksen jälkeen saanut avausjaksolla enää oikein pelistä kiinni ja KoU rallatteli helpohkoon jaksovoittoon. Lisäjuoksuja vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet tekemään lähentelyistään huolimatta.

Toiselle jaksolle tuli hieman terävämpi KaMa, joka siirtyi heti johtoon Kari Kellokosken onnistuttua kotiuttamaan näpillä Mikko Paunan. KoUn vastinetta saatiin odotella toisen tasoittavalle, kun ottelussa neljästi onnistunut Juho Toivola iski sopivan mittaisen ja korkuisen keskipompun. KaMan sisäpeli takelteli pahasti avausvuoron jälkeen, ja ainoa kotiutusyritys tuon jälkeen saatiin kolmannen aloittavalla, kun Kortelainen rakensi itselleen ensin kolmostilanteen, mutta ei lopulta kuitenkaan onnistunut kotiutuksessa.

Näin otteluvoitto ratkesi jo Koskenkorvalle ennen viimeistä sisävuoroa, mutta joukkue lähti metsästämään kolmen pisteen voittoon vaadittavaa yhtä juoksua. KoU rakenteli lopulta palottoman ajolähdön, jossa vieraiden sankari Juho Toivola puhkaisi kakkossauman ja varmisti näin arvokkaan kolmen pisteen voiton vieraille.

Ottelun tilastot

Ottelun Twitter-liveselostus

Ottelun lehdistötilaisuus (KoU: Jukka Latvala, Juho Toivola. KaMa: Jukka Karttunen, Jouni Itävalo)

KaMan kausi jatkuu torstaina tärkeällä vierasottelulla Imatran Ukonniemessä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Seuraava kotiottelu Leppäkoski Areenalla on vuorossa ensi sunnuntaina kello 17, kun vastaan todellisessa huippuottelussa, jota kuuden pisteen otteluksikin voi kutsua, saapuu Siilinjärven Pesis! Tervetuloa tuolloin jälleen katsomaan ja viihtymään sekä kannustamaan KaMa tärkeään voittoon ja kohti pudotuspelejä!