Raportti: Huippuvireinen PattU ryösti KaMalta pisteet

Kankaanpään Maila – Pattijoen Urheilijat, Raahe 0-2 (1-2, 2-4)

KaMa ja PattU kohtasivat kuumassa ottelussa, johon lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta, kun ennen ottelua seitsemäntenä ollut PattU majaili vain pisteen edellä yhdeksäntenä ollutta KaMaa. Tiukka kamppailu pudotuspelipaikasta kääntyi lopulta vierailijoille niukalla erolla, mutta aikaa tämän märehtimiseen ei ole, kun seuraava ottelu on luvassa jo ylihuomenna Vimpelissä.

Ottelu alkoi räväkästi, kun vierailija PattU rakenteli heti avausvuorossa ajolähdön yhdellä palolla. Juuso Keski-Koukkari onnistui kotiutuksessa keskipompullaan, kun polttoheitto linjasta karkasi rajusti yli kotipesästä. KaMa ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan rakenteli tasoittavallaan kärjestä nopeasti palottoman ajolähdön. Ensimmäisenä purkamaan tullut Arttu Ruuska ei vielä onnistunut, mutta seuraavana vuoroon tullut kuumavireinen Miikka Riikonen puhkaisi komeasti kakkossauman tasoittaen tilanteen.

Räväkän alun jälkeen ottelussa tuli seesteisempi jakso vahvan ulkopelaamisen myötä, ja seuraava kolmostilanne saatiin vasta vieraiden kolmannen aloittavalla. Juoksua saatiin puolestaan odotella viimeiseen vuoropariin, jossa PattU onnistui rakentamaan jakson neljännen kolmostilanteensa, ja kokenut Jari Törmänen painoi täydellisen ottamattoman kakkosjatkekumuran vapaalla lyönnillään. KaMan vaikeudet sisäpelissä puolestaan jatkuivat viimeisenkin tasoittavalla eikä Topi Kososen johtama PattU-ulkopeli joutunut koetukselle enää avausvuoron kolmen kolmostilanteen jälkeen. Näin avausjakso niukasti vieraille 1-2.

KaMa aloitti toisen jakson räväkästi rakentelemalla heti aloittavallaan ajolähdön. Miikka Riikonen oli näpillään lähellä onnistua, mutta Arttu Ruuska paloi aivan kotipesän kynnykselle. Myöskään Petteri Kortelainen tai Juuso Vuorenmäki eivät vuorollaan onnistuneet.

Jos tuli KaMa vahvasti toiselle jaksolla, sen toden totta teki myös PattU. Kakkostilanteessa lyömään tullut Jan Hankala painoi viistomailalyöntinsä takaa koppareiden välistä uimahallin parkkipaikalle vieden vieraat nopeasti 0-2 johtoon. Tästä PattU saikin hurmoksen päälle, ja Hankala toi yllätysotolla tuplajuoksun, kun lukkari Joona Lehtisen korkeasta tolpasta Jari Törmänen hassutti näpillään KaMan etukentän. Lukemat 0-4:ään kaunisteli vielä kotiuttajajokeri Keski-Koukkari, jonka painava kumura painui koppareiden välistä läpi. Tällä kertaa vain takakentän mainostaulut pelastivat KaMan, ja kotijoukkue selvisi säikähdyksestä vain yhdellä takaiskulla.

Toinen vuoropari jatkettiin vierailijoiden hallinnassa, mutta KaMa onnistui pitämään lukemat muuttumattomina. KaMan raivokas takaa-ajo alkoi kolmannessa sisävuorossa, kun kärki onnistui rakentelemaan palottoman ajolähdön. Kari Kellokosken merkkaamaton tappikumura rikkoi KaMan kuparisen toisella jaksolla. Valitettavasti kuitenkin Riikosen, Jouni Itävalon ja Kortelaisen yritykset päättyivät paloihin.

Kolmannen tasoittavalla KaMa onnistui nollaamaan vierailijat ja neljännestä vuorosta lähdettiin hakemaan jaksovoittoa. Harmillisesti taululle tuli kuitenkin nopeat kaksi paloa. KaMa kuitenkin onnistui kaventamaan, kun takatilanteessa Petteri Kortelaisen komea kakkospuolen kumura tippui väliin. Enempää juoksuja KaMa ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, ja näin vieraiden murskaava jakson alku riitti jaksovoittoon ja kolmeen pisteeseen ensimmäistä kertaa tällä kaudella Leppäkoski Areenalla.

Ottelun lehdistötilaisuudessa kuulet kommentit joukkueiden ykköspalkituilta Jan Hankalalta (PattU) sekä vahvaa kentällemenotyöskentelyä esittäneeltä Niko J. Korhoselta (KaMa) kuin myös joukkueiden pelinjohtajilta Jussi Haapakoskelta (PattU) ja Jukka Karttuselta (KaMa). Videon lehdistötilaisuudesta löydät aina suorana heti ottelun jälkeen sekä tallenteena KaMan Facebook-sivulta. PattU-pelin lehdistötilaisuuden löydät klikkaamalla tästä linkistä.

Ottelun tilastot

Ottelun Twitter-liveselostus

KaMan kausi jatkuu jo torstaina vierasottelulla sarjakärki Vimpelin Vetoa vastaan legendaarisella Saarikentällä. Seuraava kotiottelu Leppäkoski Areenalla on puolestaan vuorossa sunnuntaina kello 17, kun Kankaanpäähän vieraaksi saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Tuolloin jaossa jälleen huipputärkeitä pisteitä kamppailuun pudotuspelipaikoista, joten saavuhan katsomoon osoittamaan tukesi miehistöllemme – Tervetuloa huutamaan ja kannustamaan KaMa makeaan voittoon!