Uutiset

Raportti: KaMa päätti alkusarjan voittoon

Oulun Lippo Pesis – Kankaanpään Maila 1-2s (6-3, 1-8, 0-2)

Kankaanpään Maila päätti Superpesiksen alkusarjan sarjajumbo Oulun Lipon vieraana. Jatkosarjojen kannalta ottelulla ei ollut merkitystä molempien joukkueiden varmistettua paikkansa jo aiemmin alemmassa jatkosarjassa. KaMa saalisti voitolla kuitenkin tärkeät pisteet, joilla se nousi pykälän ylemmäksi kymmenenneksi sekä lähemmäksi pudotuspelipaikkaa, joka on nyt viiden pisteen päässä ennen kuusi ottelua kestävää jatkosarjaa.

Ottelun avausjakso oli KaMalta räpylävirheiden sävyttämä. Alkutahdit lyötiin jo heti jakson avaussisävuorossa, jossa Lippo siirtyi johtoon Rami Ruokojärven lyönnin lipsahdettua linjasta koppareille asti. Niko J. Korhonen lisäsi Lipon johtoa toisen aloittavalla, ja tasoittavalla KaMan kuparisen rikkoi Miikka Riikonen tappikumurallaan. Vierasjoukkueen sisäpelin tukkoisuutta kuvastaa se, että tuo kolmostilanne oli ainoa kahteen ensimmäiseen vuoropariin.

– Meidän peliin sisääntulo oli aivan surkea ja ensimmäinen jakso kokonaisuudessaan muutenkin. Siinä oli todella aneeminen KaMa, paljon helppoja virheitä sekä peräkkäisiä paloja sisäpelissä. Siinä karkasi sitten meiltä koko jakso, manasi KaMan ykköspalkinnon napannut kapteeni Jouni Itävalo.

Kolmas vuoropari oli KaMalta synkkä Lipon mättäessä taululle neljä juoksua lisää. Omalla tasoittavalla KaMa jäi jälleen vain yhteen kolmostilanteeseen, joka kuivahti koppiin. Vasta neljännessä vuoroparissa alkoi olla tekemisen meininkiä. Toki Lippo rakenteli palottoman ajolähdön, mutta tuo puolustettiin varmasti napsien kolme paloa kotipesään. Sisällä Kari Kellokoski aloitti takaa-ajon lyömällä KaMan toisen pinnan sekä tämän jälkeen Topias Liljan livistäessä harhaheitolla kotiin. Aiemmin syntyneet kaksi paloa koituivat kuitenkin kohtalokkaiksi, ja kiri jäi lopulta piippuun.

– Meillä oli kaikinpuolin vaikea päivä emmekä helpolla saaneet oikeastaan mitään. Välillä tuli virheitä paljon, välillä taas epäonnistuneita suorituksia ja välillä oli kotijoukkueen hyvyyttä. Pikkaisen kun antaa siimaa, niin kyllä se kotijoukkuekin hyvin löi varsinkin avausjaksolla. Jos itse pelaa tuolla tavalla, niin turha lähteä sen kummemmin kaverin tekemisiä analysoimaan, komppasi vielä pelinjohtaja Jukka Karttunenkin Itävaloa.

Ottelun loppu KaMan näytöstä

Toiselle jaksolle tauolta käveli aivan toisenlainen Kankaanpään Maila. Edellisellä jaksolla kuusi juoksua tehtaillut Lippo jätettiin nyt vain kolmeen kolmostilanteeseen, joista kotijoukkue onnistui kertaalleen. KaMa aloitti juoksutehtailunsa toisessa vuoroparissa Jouni Itävalon onnistuessa välilyönnissä. Teemu Utusen onnistuneella välilyönnillä KaMa pääsi uudelle lyöntikierrokselle, jolla Itävalo nakkasi pallon jälleen väliin.

– Onneksi tauolla saimme kasattua rivimme ja tulimme aivan uudella ilmeellä peliin takaisin. Voisi sanoa, että toisella jaksolla pelasimme omalla tasollamme, jolla olemme viime kierrokset olleet. Sitä kautta saimme käännettyä ottelun voitoksi. Hyvä voitto, naulasi Itävalo.

Kolmannessa vuorossa tulikuuma Itävalo aloitti jälleen juoksutehtailun välilyönnillään. Hänen vanavedessään onnistuivat jälleen tutut Utunen ja Kellokoski. Ykköspalkinnon napanneen Itävalon päivän neljäs onnistuminen tuli vielä neljännessä vuoroparissa, jälleen välilyönnillä. Loppulukemat 1-8:aan kaunisteli Miikka Riikonen.

– Toisella jaksolla päästiin heti toisesta vuorosta lähtien tekemään keulasta tilannetta ja siitä avauspinna. Mutta vaikka toinen jakso päättyi voittoon, niin ei meillä henki kuitenkaan noussut mitenkään kovin korkealle, jutteli puolestaan Karttunen.

Supervuoroparin aloittavallaan Lippo onnistui saattelemaan Kalle-Tapio Huuskon kolmoselle. Tämän jälkeen nähtiin pitkä koppilyöntien sarja, kunnes Lippo onnistui rakentamaan ajolähdön Tapani Pirille. Se etsikkoaika kuivahti kuitenkin koppiin ja paloon kotipesään. Tasoittavalla Teemu Rouhiainen ja Mikko Pauna täyttivät nopeasti etupesät. Lyömään tullut Topias Lilja lasautti pallon maisemiin kakkosluukusta kolmen Lippo-pelaajan välistä ja ratkaisi ottelun kunnarilyönnillään, jolla kotiin ehti Rouhiainen Paunan jäätyä odottelemaan Liljaa kolmospesän tuntumaan. Näin KaMa nappasi makean 0-2 -voiton supervuoroparista sekä 1-2 -voiton koko ottelusta, ja nousi sarjataulukossa kymmenenneksi.

– Superissa Pirin koppi oli tärkeä otto Liljalta. Siinä oli omasta mielestäni kulminaatiopiste. Kakkosluukku oli jo aiemmin katsottu, ja siihen sattui nyt aukeamaan paikka. Tyytyväinen olen kahteen pisteeseen, iloitsi Karttunen voitosta vaikeasta päivästä huolimatta.

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa, joka alkaa KaMan osalta kotiottelulla jo ylihuomenna keskiviikkona. Vastaan saapuu juuri kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkipaikalle siirtyneen Jere Dahlströmin edustama Imatran Pallo-Veikot, joka sijoittui sarjassa yhdenneksitoista. Eroa joukkueilla on vain kaksi pistettä, joten ottelussa panokset ovat kohdillaan. Tervetuloa Vatajankosken Energiakentälle kello 18 alkavaan otteluun huutamaan ja kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!