Raportti: KaMa katkaisi tappioputkensa ja nappasi makean voiton Alajärveltä

Alajärven Ankkurit – Kankaanpään Maila 1-2s (3-2, 0-5, 0-3)

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui vierasottelulla Alajärvellä. Tuomisina ottelusta oli kauden ensimmäinen vierasvoitto, jolla KaMa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa sekä kolmen ottelun pisteettömän putkensa. Yhdeltä tämän kauden päävastustajista napatut pisteet olivat erittäin makeat, sillä joukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukossa tasapisteissä. Lisäksi jokaista pistettä kaivataan kovassa taistelussa pudotuspelipaikoista.

KaMan ottelu alkoi mukavissa merkeissä, kun heti avausulkovuorossa joukkue onnistui Ankkurien nollaamisessa palottomasta ajolähdöstä huolimatta. Tasoittavalla KaMa siirtyi johtoon, kun paremmin kopparina tunnettu, mutta kauden ulkopeliavauksensa oudolla kolmosvahdin paikalla saanut, Arttu Vilander onnistui kotiuttamaan Topias Liljan. Ankkurien vastine tuli kuitenkin heti seuraavassa sisävuorossa Antti Pukkisen tasoittaessa tilanteen Manu Haukkalan kotiutuksella.

– Otteluun lähdettiin vähän pelonsekaisin fiiliksin, sillä olimme tehneet viime aikoina paljon virheitä räpylässä, ja siihen oli pakko reagoida. Oli meiltä ehkä tietoinen ja pienoinen hallittu riskikin tuoda koppari tuohon kolmosvahdin paikalle Alajärvellä, jossa pallo kulkee lujaa ja vähän vielä aurinkokin kimmeltää silmiin. Hienosti Arttu kuitenkin hoiti hommansa, kommentoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen otteluun tehtyjä kokoonpanomuutoksia ja Vilanderin kauden ulkopelidebyyttiä uudella ja oudolla pelipaikalla.

Lisäjuoksuja jaksolla saatiin odotella aina viimeiseen vuoropariin asti. Aloittavalla vuorolla Ankkurit onnistui siirtymään kahden juoksun johtoon kokeneiden Tuomo Lönnmarkin ja Aki Oravan onnistuessa kotiutuksissaan. KaMa viritteli tasoittavallaan kovaa kiriä ja rakensi heti palottoman ajolähdön, josta Jouni Itävalo kotiutti Teemu Rouhiaisen. Lisäjuoksujakin oli tarjolla, mutta loppukiri kuivahti lopulta etenemisvirheiden aiheuttamiin paloihin. Näin jännittävä ensimmäinen jakso kääntyi lopulta kotijoukkueelle 3-2.

– Keula ei oikein päässyt kentälle sillä tasolla, jolla se on viime aikoina ollut, jonka vuoksi Paunan jokerina olo oli iso juttu ja häntä päästiin käyttämään. Ensimmäinen jakso hävittiin ehkä sitten sisäpeliin, sillä Alajärvi pelasi aavistuksen parempaa sisäpeliä ja me pelasimme ihan kohtuullisen hyvää ulkopeliä kuitenkin, arvioi Karttunen avausjakson ratkaisua sekä kokoonpanomuutoksilla Vilanderille ulkokentällä tilaa tehneen Mikko Paunan jokeriutta.

Tauon jälkeen kentällä vain yksi joukkue

Jaksotauolta kentälle palasi sisuuntunut KaMa. Heti aloittavalla sisävuorolla kakkospalkittu Mikko Pauna puhkoi Ankkurien takakentän ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Toisessa vuorossa oli Miikka Riikosen vuoro puhkoa Ankkurien kenttää – tällä kertaa kakkosluukusta. Petteri Kortelainen kotiutti vielä Alex Leinosen vieden KaMan jo 0-3 -johtoon.

– Toinen jakso alkoi hyvin Paunan kunnarilla tyhjään kenttään, vaikka se ehkä kopparin virhe olikin, mutta läpilyönti kuitenkin. Omasta mielestäni toisen jakson kulminaatiopiste oli Riikosen toisen lyönnin läpilyönti kakkosluukusta. Se paikka oli kyllä jo ennakkoon katsottu ja monta kertaa kytätty mahdollisuutta, ja kun se tuli, niin luojalle kiitos, että lyönti osui keskelle mailaa. Sen jälkeen vielä Kortelainen kotiutti Leinosen perään, niin siinä oli mielestäni toisen jakson ratkaisu, näki Karttunen.

KaMan ulkopeli toisella jaksolla oli erittäin rautaista, sillä Ankkurit ei saanut koko jakson aikana ainuttakaan kolmostilannetta. Kakkostilanteitakin nähtiin vaivaiset kaksi kappaletta. Näin KaMa murskasi isännät toisella jaksolla 0-5 Kari Kellokosken ja Kortelaisen onnistuessa vielä kotiutuksissaan kolmannen tasoittavalla.

– Henkilökohtaisesti itselläni oli iso lataus otteluun uuden pelipaikan johdosta. Siihen satsattiin kaikki paukut ja treenattiin hyvin loppuviikosta. Oli mukavaa, että sai tehtyä pari hyvää paloa heti ottelun alkuun ja lyöntikin kävi hyvin siinä samalla. Tärkeä voitto meille, kommentoi huippuottelun pelannut ykköspalkittu Vilander uutta rooliaan.

Ratkaisua haettiin supervuoroparista, jossa KaMa jatkoi huikeita otteitaan. Ankkurit sai kärkietenijä Viljo Sillanpään kolmospesälle, mutta tämän jälkeen ykköspesän täyttäminen kotijoukkueelle oli ylivoimaisen vaikeaa. Mies kerrallaan kävi kokeilemassa kotiutusta ja kentällepääsyä siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta viimeisenä lyöjänä kehiin tulleen Sami Mikkolanahon kotiutusyritys torjuttiin varmasti.

– Toisen jakson voitto oli meille tärkeä ja sitä kautta saimme hyvän latingin supervuoropariin. Siinä vaiheessa oli itselläni tosi luottavainen olo. Ei se Ankkureidenkaan juoksu siinä varmaan kaukana ollut, kun monta miestä pääsi lyömään vapaata kolmostilanteessa, mutta kun ei tullut niin ei tullut. Todella tyytyväinen olen voittoon, myhäili Karttunen.

KaMa rakensi supervuoroparin tasoittavallaan välittömästi palottoman ajolähdön. Kari Kellokoski ei vielä onnistunut omassa kotiutusyrityksessään, mutta seuraavana lyöjänä vuoroon tullut ykköspalkittu Arttu Vilander iski pallon Ankkurien kolmoskoppari Viljo Sillanpään yli kiertäen kunnarin takatilanteessa. Näin KaMa nappasi kauden ensimmäisen vierasvoiton sekä arvokkaat pisteet supervuoroparin 0-3 -voitolla.

KaMan kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Tuolloin Vatajankosken Energiakentälle seinäjokisten riveissä saapuu useampikin KaMa-kasvatti sekä KaMaa aikoinaan edustanut pelaaja. Tuttuja siis riittää ja jaossa on jälleen tärkeitä pisteitä kamppailuun pudotuspelipaikoista. Tervetuloa siis sankoin joukoin Vatajankosken Energiakentälle huutamaan ja kannustamaan KaMa jälleen voittoon!