KaMa hyydytti Lipon – himoittu pudotuspelipaikka askelen lähempänä

Kankaanpään Maila – Oulun Lippo Pesis 2-1s (6-4, 0-1, 1-0)

Kankaanpään Maila hyydytti Oulun Lippo Pesiksen käsittelyssään Superpesiksen Supersunnuntain ja Nelonen Pron ottelussa. KaMa kasvatti kaulansa pudotuspeliviivan alapuolelle jo kuuteen pisteeseen, ja Lippo Pesiksen piste riitti pitämään joukkueen neljäntenä, joskin Kouvolan Pallonlyöjät nousi tasapisteisiin oululaisten kanssa. Ottelu oli KaMan runkosarjan viimeinen kotona, ja seuraavat kaksi vierasottelua muiden otteluiden ohessa ratkaisevat nähdäänkö joukkue vielä tällä kaudella Pohjanlinnassa.

Kankaanpään Maila voitti pudotuspelitaistelun kannalta huipputärkeässä ottelussa Oulun Lippo Pesiksen supervuoroparin jälkeen 2-1 (6-4, 0-1,1-0). Kankaanpääläisten vahva ulkopeli hyydytti pudotuspelien kotiedusta taistelevan Lippo Pesiksen totaalisesti, ja ainoastaan toisen jakson kotiutustehottomuus jätti kankaanpääläiset vaille täyttä kolmea pistettä.

- Onneksi tuo yksi piste saatiin punnerrettua. Toisen jakson ulkopeliin pitää myös olla tyytyväinen, kun kaveri ei saanut yhtään juoksua. Pelissä sattui ja tapahtui kyllä kaikennäköistä. Me ei oltu tänään ollenkaan valmiita tähän peliin, harmitteli Lippo Pesiksen ykköspalkittu ja kolme juoksua lyönyt Marko Pelkonen.

Ottelun hahmot löytyivät tänään oranssista nutusta. Jouni Itävalo oli huimassa pelivireessä totutusti ulkona sekä myös sisällä. Lauri Kaartokallio pelasi vahvan ottelun tuoden kolme juoksua, ja kakkoskärjessä pelannut Mika Ihanamäki saalisti seitsemän kärkilyönnin lisäksi Superpesis-uransa avauskunnarin. Ennen ottelua kolmen kärkilyönnin päässä henkilökohtaisesta ennätyksestään ollut Henri Pulkkinenkin rikkoi tuon komeasti kahdeksalla kärkilyönnillään.

- Todella tyytyväisin mielin saa olla. Mielestäni pelasimme todella ehjän ottelun, ja pitkästä aikaa nimenomaan ulkopeli oli koko pelin osalta ehjää sekä hyvää suorittamista. Hyvillä lyönneillä joutui kaveri tänään tilanteet ja juoksut tekemään. Voi olla todella tyytyväinen. Kopissa puhuttiin, että meidän pudotuspelit alkaa tänään, ja ne alkoivat voitolla – ja todella tärkeällä sellaisella, myhäili tyytyväisenä KaMan kapteeni, 10 kärkilyöntiä 100% tehoilla kerännyt kentän kuningas, Jouni Itävalo.

Rautainen ulkopeli KaMan voiton takeena

Isäntäjoukkue aloitti ottelun vahvasti Kaartokallion tuodessa ottelun avausjuoksun harhaheitolla sekä Petteri Kortelaisen iskettyä pallon vastustamattomasti väliin, ja jättäen Lippo Pesiksen vielä vaille kakkostilanteita tasoittavalla vuorolla. Kolmannessa vuorossa KaMa meni menojaan Kortelaisen onnistuttua jälleen sekä Ihanamäen iskettyä Superpesis-uransa avauskunnarin kakkoskopparin ylityksellä. Lippo Pesis sai vielä kirin aikaiseksi neljännen tasoittavalla. Marko Pelkosen luja kakkosluukkulyönti hidastui kuitenkin Ihanamäen räpylästä syöksyn jälkeen ja KaMa välttyi katastrofilta, vaikka Joonas Hiirikoski vielä oululaisten neljännen juoksun iskikin.

- Täytyy olla tyytyväinen ulkopeliin, joka kesti seitsemän vuoroa todella hyvin, ja siinä yhdessäkin oli Pelkoselta loistava lyönti. Ihanamäeltä myös hieno katkaisu syöksymällä, eikä tullut kuin kaksi juoksua, KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen muisteli huojentuneena ensimmäisen jakson ratkaisun hetkiä

- Vaikea peli meille. Tehtiin paljon virheitä. Ensimmäisellä jaksolla ei pää ollut kentällä ja sitä kautta ei suorituksetkaan. Toisella jaksolla pää oli jo kentällä, mutta suoritukset ei vieläkään, vaikka ulkopeliä parannettiinkin, valitteli Lippo Pesiksen viuhkamies Markku Hylkilä.

Toisella jaksolla Lippo Pesiksen voittoon riitti heti ensimmäisen tasoittavalla tullut juoksu Marko Pelkosen ottamattomalla ja merkatulla tappikumuralla. Kotijoukkuekin rakensi tilannetta jokaiseen vuoropariin neljättä lukuun ottamatta, mutta tässä jaksossa kotiuttaminen oli hankalaa.

- Lähdettiin reissuun torstaina, ja reisulle oli kaksi tavoitetta; että ollaan iskussa perjantaina kello 18 ja sunnuntaina kello 17. Perjantaina onnistuttiin täydellisesti, tänään epäonnistuttiin täydellisesti, totesi Hylkilä.

- Tässä on nyt pelattu viikkoon neljä ottelua. Jos on kaveri lähtenyt reissuun torstaina, niin kyllä meilläkin on tässä ollut aikamoinen tahti päällä, ja kovaa taistelua, että saadaan miehet kentälle täydessä iskussa. Kaartokallio, Itävalo, Pulkkinen tekevät aika jäätävällä varmuudella tilannetta, mutta kotiutuspuoli tänään vähän tökki varsinkin toisella jaksolla, puheli myös Karttunen oman joukkueensa ongelmista.

Supervuoroparissa KaMa esitti jäätävää ulkopeliä, ja jätti vierailijat kokonaan vaille kolmostilanteita. Tasoittavallaan taasen Pulkkinen siirteli Itävalon ykköseltä aina kolmospesälle asti. Lopulta kolmostilanteeseen lyömään tullut Topias Lilja yllätti keskisaumasta Lippo Pesiksen etu- ja linjamiehet, ja Itävalo karkasi kotiin taaten KaMalle huipputärkeät kaksi pistettä pudotuspelipaikkataistelussa.

- Ei vastustajalta mitään pois, mutta ei heidän tänään voiton eteen tarvinnut parastaan esittää. Me jäimme omista tavoitteistamme kauas. On pettynyt olo, päätti synkkä Hylkilä haastattelunsa.

- Oulun tasoinen joukkue kun jätetään kymmeneen kolmostilanteeseen, niin täytyy olla todella tyytyväinen. Ja taisipa alapuolella oleviin joukkueisiinkin tulla vähän eroa lisää. Maistuu kyllä oikein mukavalta, iloitsi Karttunen joukkueensa esityksestä sekä varsinkin pudotuspelipaikkataistelun mukavoitumisesta KaMan kannalta.

KaMan runkosarjan kotiottelut kauden 2016 osalta päättyivät onnellisten tähtien alla! Joukkueella on jäljellä enää kaksi vierasottelua, ja ero pudotuspeliviivan alapuolelle on kuusi pistettä, kun pahimmilla haastajilla otteluita on jäljellä vielä kolme. Pudotuspelipaikkataistelun vierasotteluita pääset jännittämään jälleen KaMa-radion välityksellä ensi perjantaina Koskenkorvalta ja tämän jälkeisenä tiistaina Jyväskylästä! Säästetään huudot ja kannustukset myöhempää käyttöä varten – nyt jännitetään KaMa pudotuspeleihin!