Kaimaseurojen kohtaaminen tällä kertaa JoMalle

Joensuun Maila - Kankaanpään Maila 2-0 (8-1, 2-1)

Polttavassa helteessä Mehtimäen pesäpallostadionilla kohtasivat kaksi Mailaa. KaMa ei tällä kertaa vieraskentällä pystynyt toistamaan alkukauden voittoaan joensuulaisesta kaimaseurastaan, vaan joutui toteamaan sarjakolmosen paremmakseen tiukasta toisesta jaksosta huolimatta.

Isännät näyttivät KaMalle kaapin paikan heti ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa ex-KaMa Aleksi Rautiaisen johdolla. Neljä juoksua avausvuoropariin oli liikaa, kun JoMa onnistui juoksujen teossa vähintään kerran jakson lopuissakin vuoropareissa. KaMan jakson ainokaisen iski kolmannen lopettavalla sisävuorolla Petteri Kortelainen, kun kakkossaumaisku yllätti JoMan ulkokentän, ja Topias Lilja sai kirmata rauhassa kotipesän suojiin.

Toisella jaksolla KaMa ryhdistäytyi huomattavasti sekä tiivisti ulkopeliään. JoMa jäi avausvuorossa kolmostilanteitta, ja KaMa siirtyi toisessa vuoroparissa ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. KaMan ykköspalkittu Ville-Veikko Olli iski vastustamattomasti 1-3 -tilanteessa kumuran kolmoskopparin eteen, ja Jouni Itävalo karkasi kotiin JoMan kopparin oltua vaikeuksissa nopeasti putoavan pallon kanssa.

KaMa onnistui jättämään Joensuun toisen tasoittavallakin juoksuitta, ja pääsi itse kolmannessa vuoroparissa yrittämään kotiutusta kolmasti siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmannen tasoittavalla Juha Niemen tykki puhui ajolähdössä tasoitusjuoksun arvoisesti. Kun KaMan kiri neljännessä vuoroparissa jäi piippuun, sai JoMa lähteä viimeiseen vuoropariin metsästämään puuttuvaa juoksua ilman pelkoa tappiosta. Jakson voittojuoksukin tuli lopulta Niemen mailasta ajolähdössä.

Kohti torstaita

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen tunnusti JoMan paremmuuden varsinkin avausjaksolla. Toinen jakso olisi ollut mahdollisuus kääntää, mutta tällä kertaa JoMan rutiini riitti pitämään kaikki kolme pistettä Mehtimäellä. KaMalle sattui enemmän virheitä, siinä missä Joensuu taasen pelasi kauttaaltaan melko ehjän ottelun.

- Pesäpallo-ottelulle kuvaavaa pitkän matkan jälkeen, kun kotijoukkue lyö heti avausvuorossa neljä juoksua parilla valtavan hienolla lyönnillä. Muutenkin Joensuu pelasi ensimmäisen jakson sisällä vahvasti ja teki tilannetta hyvin, kun itse taas jäätiin vain pariin kolmostilanteeseen. Meiltä sitten jonkinmoinen tasonnosto tilastojenkin valossa toiselle jaksolle. Kymmenen kolmostilannetta ja kaksi tehtyä juoksua, niin vähän paremmalla kotiuttamisella olisi tänään ollut mahdollisuus ottaa toinen jakso. Kun on sitä joskus voitettu jakso yhdeksälläkin kärkilyönnillä. Mutta ei tänään. Josko sitten torstaina!

KaMan ykköspalkittu oli jo toisessa ottelussa perätysten huimaa ulkopeliä pelannut lukkari Ville-Veikko Olli. Tunnetun puheliasta ja sanavalmista miestä jouduttiin yllättäen tällä kertaa hieman haastamaan, jotta omat kommentit ja analyysi ottelusta irtosivat.

- Mitäs minulla nyt tuohon olisi enää lisättävää... No, oli tuossa itselläkin kyllä paikkoja lyödä enemmän pinnoja. Toinen jakso oli saumat ottaa, mutta ei saatu. Ensimmäinen jakso oltiin unessa. Pomppua Mehtimäellä lyödään paljon, joten sitä yritettiin ulkona sotkea, minkä pystyi. Ei kai tässä muuta.

- Vähän harmittaa, ettei pystytty antamaan itsestämme tänään tämän enempää. Mutta kuten sanoin, katseet on suunnattu jo torstain kotiotteluun, naulasi pelinjohtaja Karttunen.

Torstainahan Pohjanlinnassa vastaan asettuu se haasteista kovin – sarjakärki Vimpelin Veto! Siellä kun kauden alku on sujunut vähän liiankin hyvin, niin eiköhän palauteta pohjalaiset oikein isolla porukalla takaisin maan pinnalle! Nyt olisi upea sauma jättää vimpeliläiset ensimmäistä kertaa koko kaudella nollaan pisteeseen sekä ottaa itse se ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto! Pohjanlinna torstaina kello 18 – Tervetuloa!