Uutiset

Pohjanlinnassa kolmen tunnin trilleri - pitkä pisteetön putki vihdoin poikki

Kankaanpään Maila – Kempeleen Kiri 1-2k (1-8, 2-1, 1-1, 1-2)

Pohjanlinnassa nähtiin todellinen pesäpallotrilleri, joka ratkesi vasta kotiutuslyöntikilpailun ja kolmen tunnin väännön jälkeen. Heikon avausjakson jälkeen KaMa katkaisi pitkän pisteettömän putkensa henkisesti helpottavalla toisen jakson voitolla.

KaMa sai avausvuorossaan siirreltyä Jouni Itävalon kolmospesälle Henri Pulkkisen lyöntivuorolla. Miehet yksi kerrallaan kävivät kokeilemassa ja lopulta Jukka Lankisen yritys viimeisenä lyöjänä päättyi niukkaan paloon kotipesään. KeKillä oli tasoittavallaan vaikeuksia saada mies kolmospesälle saakka, josta tulikin vuoron kaikki kolme paloa.

KaMan toinen sisävuoro noudatteli täsmälleen samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Tällä kertaa Pulkkinen vei Itävalon kolmoselle kahdella pompulla, ja Lankinen iski miehen kotiin komealla kumuralla. KaMan ulkovuoro alkoi kuitenkin heikosti, kun KeKin kärki Jani Lassila iski heti ensimmäisellä lyönnillään kolmospuolelta kunnarin tyhjään kenttään. KeKi sai tuosta hengen päälle ja seuranneista ajolähdöistä lisäsi johtonsa jo 1-5:een Jarmo Viittasen, Jyri Kyllösen, Matti Pellikan ja Iiro Åmanin hyvillä lyönneillä. Samuli Ranta lisäsi kumurallaan johdon vielä 1-6:een ennen kuin KaMa sai kolmannen palon aikaiseksi.

KaMan peli kipsasi KeKin huikean sisävuoron jälkeen, eikä omalla vuorolla saatu vaarallisia tilanteita aikaiseksi. KeKin sisävuorolla jokerit Kyllönen ja Viittanen iskivät miehet hyvillä lyönneillä kotipesän suojiin kakkospesältä saakka. KaMa lähti viimeiseen sisävuoroonsa tuskallisen suuresta 1-8 –tappioasemasta. Kunnollista kiriä ei saatu aikaiseksi, ja näin ensimmäinen jakso päättyi vierailijoiden selvään voittoon.

Painostus tuottaa lopulta tulosta

KaMalla oli paikkansa polttaa Onni Määttä jo matkan varrelle, mutta lopulta kun pallot karkailivat, pääsi mies kolmospesälle, josta hyvässä KeKin kakkospalkittu Jarmo Viittanen iski miehen kotiin välilyönnillään. KaMa joutui lähtemään tasoittavalleen siis yhden juoksun takaa-ajoasemasta. Henri Pulkkinen vaihteli vuorollaan Mikael Sillanpään ykköspesältä kolmoselle asti ja lopulta syntyneestä ajolähdöstä Jukka Lankinen iski tasoitusjuoksun kakkospussista.

Toisen vuoroparin aloittavallaan KaMa sai vihdoin ulkopelinsä toimimaan, eikä KeKille annettu kolmostilanteita. KaMa onnistui vuorollaan rakentamaan ensimmäisen palottoman ajolähtönsä ottelussa. Jukka Lankisen viimeinen hyvänmallinen kolmosjatkelyönti oli muutaman sentin leveä. Kun Petteri Kortelainen tai Valtteri Kleemolakaan eivät onnistuneet, jatkettiin kolmanteen vuoroon tiukassa 1-1 –tilanteessa.

KaMan ulkopeli jatkoi vakuuttavasti tässäkin vuorossa, eivätkä kempeleläiset nähneet kolmospesää tälläkään kertaa. KaMa puolestaan rakensi jälleen palottoman ajolähdön. Ville-Veikko Ollin ja Lankisen yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Vuoron lopuksi Petteri Kortelainenkin pääsi yrittämään vielä Sillanpäätä kotiin tehtävässä kuitenkaan onnistumatta.

KeKi rakensi viimeisellä sisävuorollaan palottoman ajolähdön, mutta tähän saakka kovassa vireessä olleen Jarmo Viittasen viimeinen lyönti karkasi kopiksi. KeKin yritys kuivui siihen, ja KaMa lähti hakemaan tasoittavaltaan yhtä jaksovoittoon tarvittavaa juoksua. Kärki rakensikin palottoman ajolähdön jälleen kerran. Ensimmäisenä ajolähtöön tullut Jukka Lankinen ei vielä onnistunut, mutta seuraava yrittäjä Ville-Veikko Olli iski kakkossaumasta tarvittavan voittojuoksun.

Kirin kiri liikaa - KeKi vie trillerin

KaMa aloitti supervuoroparin vahvasti ja Lauri Kaartokallio saatiin aina kolmospesälle saakka. Kempeleen lukkari Jani Lassila otti kuitenkin Jouni Itävalosta välipalon kakkoselta Henri Pulkkisen näpistä. Syntyneeseen 1-3 –tilanteeseen lyömään tullut Ville-Veikko Olli iski pallon takaa maisemiin kakkoskopparin räpylän kautta. Kaartokallio toi avausjuoksun ja takatilanne pyörähti päälle. Lyömään tullut Topias Lilja iski hyvänmallisen lyönnin kakkosjatkeelle ja maila tippui, mutta linjamies venytti lyönnin kopiksi palon arvoisesti. Etutilanteeseen lyömään tullut Petteri Kortelainen selvitti tilanteen kakkosrajaleikkurilla ja kahden palon ajolähtöä purkamaan pääsi Jukka Lankinen. Lassila irroitti kuitenkin Ollin kolmoselta taktisella väärällä, ja KeKi pääsi tasoittavalleen.

KaMan tilanne näytti jo valoisalta, kun Kempeleen kärki saatiin kiinni. Lopulta kuitenkin Juhani Ojala siirteli Iiro Åmanin komealla hidastetulla kakkoselle, ja tämän jälkeen lyömään tullutta Jyri Kyllöstä ei kahden laittoman jälkeen kylmännyt. Huikea lyönti kolmosjatkeelle ja yhden palon ajolähtö päälle. Jarmo Viittanen onnistui kotiutuksessaan melkoisella flipperipallolla, kun pallo kimpoili Itävalon räpylästä Valtteri Kleemolalle, joka joutui tyytymään takapaloon kakkospesältä. Olli Heikkala pääsi vielä yrittämään kahden palon ajolähdöstä kotiutusta, mutta Itävalo pysäytti ratkaisevan saumanpuhkaisuyrityksen.

Siirryttiin kotiutuslyöntikilpailuun, jossa KaMan ainoa onnistunut pari oli järjestyksessään toinen Petteri Kortelainen/Lauri Kaartokallio. Kortelaisen ensimmäinen merkattu keskipomppu poltteli linjassa jääden KaMan ainoaksi juoksuksi. KeKille voittoon riittäisi siis kaksi juoksua. Myös Kirillä toinen pari tuotti tuloksen, kun Jyri Kyllösen viimeinen tappikumura tippui nätisti väliin. KaMa sai pidettyä tilanteen tasoissa aina viimeiseen pariin saakka, jossa kuitenkin Matti Pellikan kaunis kakkosrajanäppi ratkaisi voiton kempeleläisille.

Toisen jakson kovan nousun toivotaan kantavan jatkossakin

Vierailijoiden pelinjohtaja Juha-Matti Ranta oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin ottelun jälkeen.
 - Olen todella tyytyväinen voittoon. Ensimmäinen jakso oli meiltä erinomaista peliä. Toisella jaksolla oli mahdollisuus jatkaa hyvässä liidossa, muttei siinä tällä kertaa onnistuttu, ja lopulta ottelusta tuli aika tiukka vääntö. Vastustaja vei ansaitusti toisen jakson, mutta lopulta kuitenkin me ehkä ansaitsimme tämän otteluvoiton vastustajaa enemmän.

Ottelun lopussa vakuuttavia ja voittavia suorituksia lautasen äärellä esittänyt ja KeKin ensimmäisen jakson liidon kunnarillaan aloittanut Jani Lassila jatkoi samoilla linjoilla Rannan kanssa.
 - Tyytyväinen olen voittoon. Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää pesäpalloa. 10/11 Alajärvellä ja 10/13 täällä, joten kotiuttaminen näyttää meillä nyt toimivan ja siitä on todella hyvä jatkaa.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli helpottunut pitkän pisteettömän putken katkettua. Toisen jakson kova rutistus voittoon antoi myös uskoa tulevaan, ja toivoa vaikeamman jakson taittumisesta.
 - Ensimmäinen jakso oli selkeää Kempeleen hallintaa. Viime esitysten jälkeen meiltä kuitenkin kova nousu toisella jaksolla. Yhdellätoista kolmostilanteella voi sanoa, että oli ihan ansaittu toisen jakson voitto. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen yhteen pisteeseen, mutta pettynyt tappioon.

Kotijoukkueen ykköspalkittu oli vakuuttavaa kentällemenotyöskentelyä tänään esittänyt Lauri Kaartokallio.
 - Tietysti olen pettynyt tappioon. Urheilija ei voi olla ikinä tyytyväinen omaankaan peliin, jos joukkue häviää. Tämä ottelu oli pienistä asioista kiinni, ja KeKi oli lopulta tuon verran parempi, ja ehkä sitten ansaitsi kaksi pistettä meitä enemmän.

Pitkä pisteetön putki on nyt katkaistu, ja seuraavaksi on tappioputken katkaisun aika! Kotona on seuraavan kerran mahdollisuus voitokkaaseen otteluun ensi sunnuntaina, kun vastustajaksi saapuu Jyväskylän Kiri paikalliskierroksella. Tätä ennen on kuitenkin perjantaina vierasottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Tuossa ottelussa myös KaMa-radio tekee paluun nettiaalloille! Tuosta lisää myöhemmin tällä viikolla. Esimakua voit kuitenkin saada osoitteesta www.kotiyleiso.fi!