Lankinen ja Dahlström pitivät lyöntikilpailut - Kossu lopulta vahvempi

Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (3-4, 3-10)

Vieraileva joukkue haki ensimmäistä kertaa tällä kaudella täyden pistepotin mukaansa Pohjanlinnan pesäpallostadionilta. Koskenkorvan voiton takeena oli vahva nousu rinnalle ja ohi ensimmäisen jakson viimeisellä lyöntivuorolla KaMan kolmen juoksun johtoasemasta huolimatta. Ottelun mielenkiintoisinta antia oli Jukka Lankisen ja Jere Dahlströmin pitämät juoksutalkoot, kun miehet mättivät lyöntivuoroillaan vuoronperään juoksuja kuin kotiutuslyöntikilpailuissa.

KaMa aloitti ottelun sisältä ja kärki toimikin mallikkaasti, kun Topias Lilja pääsi kentälle, ja Jouni Itävalo vaihtoi miehen kakkoselle. Myös Henri Pulkkinen onnistui vaihdossaan, ja ajolähtö oli pyörähtämässä päälle, mutta tuomarit näkivät Itävalon 1-2 –välin etenemisessä estämisen. Tämä tuotti palon kärkietenijästä sekä tuomarien tulkitsemasta estäjästä. Kahden palon tilanteessa KaMan sisävuoro kuivahti lopulta kasaan eikä tilanteita saatu aikaiseksi.

Koskenkorva tuli tasoittavalleen ja saikin yhden palon ajolähdön aikaiseksi. Vuorollaan Jere Dahlström ja Janne Leppälä kävivät kokeilemassa KaMan polttolinjan kestävyyttä. Se todettiin hyväksi, ja 0-0:ssa edettiin KaMan toisen aloittavalle. Tämäkin vuoro meinasi kuivahtaa kasaan, kun Pulkkisen lyöntivuorolla Topias poltettiin kolmoselle ja Henri Itävalo otti kärpäsen serkkupojastaan ykköspesältä, vaikka yleisö tästä tuomiosta eriävän mielipiteensä kohahtikin. Lauri Kaartokallio pääsi kuitenkin pörriäisellään suoraan kakkospesälle. Hieman myöhemmin lyömään asteli Jukka Lankinen, joka aluksi vaihtoi Kaartokallion pompullaan kolmospesälle ja heti perään iski ”Laten” kotiin keskikumurallaan!

Koskenkorva sai tasoittavallaan miehen kolmospesälle saakka, mutta Juuso Vuorenmäen vapaa lyönti jäi mailan tiputuksesta huolimatta kopiksi linjaan. Kolmannen aloittavallaan KaMa rakensi kakkoskärjestä palottoman ajolähdön. Petteri Kortelaisen pussari ei kuitenkaan aivan riittänyt kotiuttamaan Lauri Kaartokalliota. Seuraavaa tilannetta saatiin odotella vuoron lopulle saakka, kun Jukka Lankinen viimeisenä lyöjänä vaihtoi ensin Ville-Veikko Ollin kolmoselle ja tämän jälkeen kotiutti hänet kolmossaumapuhkaisullaan.

Koskenkorva sai tasoittavallaan yhden palon ajolähdön, jota purkamaan asteli Jere Dahlström. Tämän kolmospussi- ja keskisaumakotiutusyritykset kuitenkin torjuttiin ja KaMa pääsi aloittamaan neljännen vuoroparin. Vuoro alkoi hyvin, kun kärki rakensi palottoman ajolähdön. Petteri Kortelaisen kumurayritys jäi kuitenkin etumiehelle, mutta harhaheiton turvin ajot saatiin jälleen päälle. Jukka Lankisen kolmosluukkuyritys ei aivan riittänyt. Valtteri Kleemola saapui lyöntipaikalle viimeisenä lyöjänä 1-3 –tilanteeseen. Painava lyönti yllätti Koskenkorvan kakkoskopparin, Henri Pulkkinen juoksi kotipesän suojiin, mutta Ville-Veikko Ollin vauhti ykköspesältä ei aivan riittänyt ja tuloksena kolmas palo.

KaMa lähti neljännen tasoittavalle siis puolustamaan 3-0 –johtoasemaansa. Vuoro sai heti heikohkon alun, kun Antti Pukkinen puhkoi kenttää kolmospuolelta rakentaen takatilanteen. Lyömään asteli Janne Leppälä, jonka kakkosluukkuisku yllätti KaMan ulkokentän, ja kun kenttäaluetta ympäröivät puutkaan eivät olleet armollisia, oli lyönti jakson tasoituksen arvoinen. Koskenkorva lähti hakemaan vielä voittojuoksua, ja lopulta kärsivällisyys palkittiin, kun Jere Dahlströmin ottamaton kolmospuolen välilyönti kotiutti Henri Itävalon.

Näin KaMan ensimmäisen jakson loistava pelivire ei lopulta tuottanut pisteitä, ja hyvä alku kuivahti lopulta harmilliseksi jaksotappioksi.

KoU jatkaa vilkku päällä ja kaasu pohjassa ottelun loppuun saakka

Koskenkorvan Urheilijat saapui toiselle jaksolle jatkamaan siitä, mihin viimeisessä vuorossa ensimmäisellä jaksolla jäi. Kärki rakensi heti palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli Jere Dahlström. Merkattu kolmosrajaleikkuri yllätti rajavahdin ja sopivilla pompuilla pallo pomppi kallioilla aidan yli. 1+3 ja masentava alku kankaanpääläisten toiselle jaksolle. Kakkospesälle päässyttä Juuso Myllyniemeä vaihtelemaan astellut Mikko Kytömäki otti pomppuasennon, jota vastaan KaMa ryhmittyi pelaamaan. Kytömäki iski kuitenkin pystymailalla auenneelta kakkosjatkeelta pallon läpi, ja komean hämyn seurauksena Myllyniemi pääsi juoksemaan kotipesään saakka.

KaMa rakensi tasoittavallaan heti palottoman ajolähdön. Jukka Lankinen yllätti heti ensimmäisellä keskipompullaan Kossun ulkokentän ja Topias Lilja kirmasi kotipesän suojiin. Petteri Kortelaisen hidastettu jäi muutaman kymmenen senttiä liian lyhyeksi ja Itävaloista Henri ehti kotipesään ennen Jounia. Myöskään Ville-Veikko Olli ei onnistunut, kun Henri Itävalon taktinen väärä viimeisellä lyönnillä tuotti palot.

Koskenkorva rakensi myös toisen aloittavallaan palottoman ajolähdön. Joukkueen ykköspalkitun Dahlströmin huikea mailavire jatkui ja mies kotiutti ensin Jouni Koskelan kakkosrajanäpillään ja heti perään kakkospalkittu Janne Leppälän kolmossaumasiivullaan. Tämän jälkeen 1-3 –tilanteeseen tuli lyömään Henri Itävalo, jonka painava kumura kotiutti Tuomas Tuohisaaren.

Tasoittavalla KaMan suuria tekoja saatiin odottaa aivan viimeisiin lyöjiin saakka. Etenemään päässyt Ville-Veikko Olli pääsi ykköseltä kolmoselle asti Petteri Kortelaisen pompulla ja ohitusnäpillä. Viimeisenä lyöjänä kehiin astellut Jukka Lankinen kotiutti vielä Ollin viimeisen lyönnin keskisaumatykillään.

Kolmannen aloittavalla Koskenkorvan tilanteita saatiin odotella hetken aikaa. Lyöntijärjestyksen peräpäästä kuitenkin Tuomas Tuohisaari siirreltiin kolmospesälle Henri Itävalon hidastetulla ja Jere Dahlströmin pompulla. 2-9:ään lukemat iski Juuso Vuorenmäki viimeisen lyönnin kolmosluukkuiskullaan.

KaMa rakensi kakkoskärjestään palottoman ajolähdön. Ottelun ykköspalkittu Jukka Lankinen ei erehtynyt ja miehen ottelun viides lyöty juoksu tuli komealla tappikumuralla Lauri Kaartokallion kipittäessä kotipesään. Koskenkorvan neljännen aloittavalla yhden palon ajolähtöön astellut Jere Dahlström iski painavalla kumurallaan jo ottelun kahdeksannen lyödyn juoksunsa.

KaMan kiri tasoittavalla ei ottanut alkaakseen, ja näin toisen jakson loppulukemiksi kirjattiin 3-10 ja koko ottelun tulokseksi 0-2 vierailijoille. Loistava ottelun alku jätti näin ollen lopulta käteen tyhjän arvan, mutta joukkue on jälleen yhtä vaikeaa kokemusta rikkaampi ja vahvempi.

”Ihanamäen räpylä oikeinpäin”

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen ottelun lopputulokseen. Suurin harmitus kohdistui ensimmäisen jakson tasoittaneeseen Leppälän läpilyöntiin, joka oli scoutattu jo ennen ottelun alkua.

- Ensimmäisen jakson menetys harmittaa tietysti. Käytännössä tuossa viimeisessä vuoroparissa jakso ratkesi vain kahteen lyöntiin. Leppälän veto kakkosluukkuun ei ollut lainkaan yllätys ja se oli meiltä iso ulkopelivirhe. Tuon johtoaseman menetyksen jälkeen olikin sitten henkisesti aika vaikeaa, ja toisen jakson alkuun Jeren aidan yli pomppinut kunnari lamaannutti totaalisesti.

Samoilla linjoilla oli myös KaMan ykköspalkittu Jukka Lankinen, joka kuitenkin jakoi tunnustusta myös Leppälän lyönnille.

- Ensimmäinen jakso oli täysin meidän hallussa, mutta hyvälle lyönnille ei kuitenkaan mahda mitään. Ei ollut tänään kyllä meidän päivä. Tuo Leppälän kunnari vähän lamaannutti henkisesti ja Jeren lyönti katkaisi sitten lopullisesti niskat, vaikkei niin tietenkään saisi tapahtua.

Toisenlaisissa tunnelmissa oltiin punavalkoisissa peliasuissa, joissa ei noteeraamatta jäänyt myöskään KaMan tämän kauden hyvä kotisaldo. KoUn pelinjohtaja Tomi Niskanen jakoi paljon tunnustusta myös ex-seuralleen ja entiselle suojatilleen.

- Erittäin iso nousu ensimmäisellä jaksolla. KaMa pelasi hyvin ja sai rakennettua tilannetta melko kuolleistakin paikoista ja sitten Lankinen oli mailassa loistavassa vireessä. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin sitten takaa-ajoon ja onnistuttiin niissä asioissa, joissa pitikin. Erittäin tärkeä ja iso nousu. Toisen jakson alku oli meiltä sitten sellainen kuin sen piti ollakin. Voittoon ja kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Niitä ei ole muut tainneet aiemmin täältä tällä kaudella hakea.

Vierailijoiden parhaan pelaajan pystin pokannut Jere Dahlström jakoi puolestaan tunnustusta KaMan kakkospalkittu Mika Ihanamäelle.

- Aluksi ei oikein meinannut millään onnistua. Ihanamäkeä yritin painostaa, mutta hänen räpylänsä taisi olla tänään oikeinpäin. Piti sitten hakea ympäriltä muita kavereita, ja sitten alkoikin tulemaan onnistumisia. Suurin osa juoksuista täytyy kuitenkin laittaa tänään etenijöiden kunniaksi, sillä kolmoselta tuli moni kaveri sellaista vauhtia, jota ei aiemmin tällä kaudella ole nähty.

KaMa lähtee seuraavaksi kolmen vierasottelun kiertueelle, jonka aikana kohdataan sarjanousija Oulun Lippo, hallitseva mestari Sotkamon Jymy Kajaanissa sekä Alajärven Ankkurit. Seuraavan kerran kotona joukkue nähdään puolentoista viikon kuluttua keskiviikkona 22.6., kun vierailemaan saapuu Jyväskylän Kiri. Tervetuloa!