Kortelainen johdatti KaMan voitokkaaseen kauden avaukseen

Kankaanpään Maila - Alajärven Ankkurit 2-1s (4-7, 6-1, 4-0)

Kankaanpään Maila Palasi Tulevaisuuteen Alajärven Ankkureita vastaan. Juoksurikas ottelu päättyi oranssiin pääväritykseen palanneen Kankaanpään Mailan voittoon supervuoroparissa. Ottelun sankari oli yhdeksän juoksua lyönyt KaMan Petteri Kortelainen.

Ottelun alku oli kotiuttajajokerien juhlaa. KaMa nollasi Alajärven vielä ottelun avausvuorossa, mutta KaMan tasoittavalla päivän sankari, Petteri Kortelainen, löi KaMan kauden avausjuoksun komealla kakkospuolen kumuralla. Tämän jälkeen Sami Mikkolanaho ja Kortelainen iskivät peräkkäisissä vuoroissa läpilyönneillä kaksi juoksua. Ottelu eteni Alajärven viimeiseen lyöntivuoroon KaMan 3-2 -johdossa. Mikkolanahon kolmosrajalyönti yllätti KaMan ulkokentän ja heti perään Sasu Iivarisen näpy vei Ankkurit johtoon. Tämän jälkeen Ankkureiden sisäpeli vapautui huomattavasti ja joukkue lisäsi komeilla välilyönneillä johtoaan Henri Heikkisen kahden juoksun ja Iivarisen toimesta 3-7:ään. KaMa rakensi tasoittavalla vuorollaan palottoman ajolähdön, mutta joukkueen kiri jäi Henri Pulkkisen välilyönnin pituiseksi. Ankkureille ensimmäisen jakson voitto viimeisen sisävuoron komealla lyöntipelillä.

Etenijämiehet ottavat roolia toisella jaksolla

Kotijoukkue saapui toiselle jaksolle sisuuntuneena ensimmäisen jakson otteen menetyksen jälkeen. Ankkurit sai puristettua KaMan hyvästä alusta huolimatta kaksi paloa. Takatilanteessa lyömään asteli kuitenkin Topias Lilja, jonka kierteinen pystymailalyönti yllätti Ankkureiden takakentän - tuloksena kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Ankkureiden onnistuja, Henri Heikkinen, löi päivän kolmannen juoksunsa tasoittavalla vuorolla jälleen komealla välilyönnillä. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi ja Ankkureiden ainoaksi juoksuksi. Tämän jälkeen kotijoukkue meni menojaan.

Kolmannessa vuoroparissa Mikael Sillanpää avasi pelin iskemällä pallon maisemiin kakkospesältä ja tuloksena ottelun toinen kunnari. KaMa täytti tämän jälkeen pesät ja Kortelainen iski kolmossaumasta viidennen juoksun. Kotitaipaleella tuli kuitenkin KaMalle jobinpostia, kun Mikael Sillanpään etureisi petti aivan kotipesän kynnyksellä. Mies kuitenkin taisteli itsensä yhdellä jalalla pomppien kotipesän suojiin ja jatkoi matkaansa suoraan terveyskeskukseen. Sairasloman pituus selviää vasta jatkotutkimuksissa. KaMan viimeisessä vuorossa Kortelaisen päivän viides lyöty juoksu oli pelkkää kosmetiikkaa.

Kortelainen iskee KaMan avausvoittoon

Ankkurit avasi supervuoroparin sisällä. Paluun Tulevaisuuteen tehneen KaMan ulkopeli oli kuitenkin täyttä rautaa ja lyöntivuoro vaihtui jo neljän lyöjän jälkeen. Vuoron komeimman suorituksen tarjoili ottelussa neljä juoksua tuonut Jouni Itävalo upealla etukentän akrobatiasuorituksellaan, josta tuloksena palo kakkospesältä. Maila rakensi omalla vuorollaan heti palottoman ajolähdön. Lyömään asteli - kukas muukaan kuin - Petteri Kortelainen. Tulinen lyönti linjaan, pieni suunnanmuutos linjamiehen räpylästä ja Alajärven kopparit oli yllätetty! Pallo vieri pitkin Palloiluhallin parkkipaikkaa, kun Kortelainen kiersi kunniaa. KaMan Paluu Tulevaisuuteen käynnistyi voitokkaasti.