Ykköspesispaikka voiton päässä!

KaMan naisten kakkosjoukkueen ensimmäinen nousukarsinta ottelu helsinkiläistä Roihua vastaan oli melkoinen jännitysnäytelmä. Kotiutuskisaan asti venynyt ottelu päättyi lopulta KaMan voittoon jaksoin 1-2 (7-4,1-2,0-0 ja 1-3)

Ottelun ensimmäinen jakso oli KaMalta vähän alkukankeuden sävyttämä ja juoksuja annettiin vastustajalle omista virheistä.  Toisella jaksolla peliin päästiin paremmin mukaan ja niinpä onnistuttiinkin puristamaan jaksovoittoon tarvitut pinnat. Erityisesti ulkopelissä 0- ja takatilanteen pelaaminen parantui.  Jakson voittojuoksu syntyi neljännen aloittavalla kun Viivi Sillanpään kakkosjatkeelle suunnatulla lyönnillä kotiin tuli Jenna Viitanen.

Juoksuttoman supervuoron jälkeen siirryttiin siis kotiutuskisaan. Siinä Roihu meni ensin 1-0 johtoon Erika Haapalehdon kakkosrajanäpillä, jolla kotiin juoksi Kirsti Salo.  Tilanne oli kaikkiaan hyvin täpärä ja yhtä hyvin siitä olisi voinut viheltää myös palon.  KaMa tuli omalla tasoittavallaan tasoihin vapaataival juoksulla , jonka toi Hanna Utunen.   Kotiutuskisan ja samalla koko ottelun ratkaisu nähtiin Jonna Katajamäen lyöntivuorolla. Hänen viimeinen lyöntinsä kolmosjatkeelle meni läpi Roihun kopparista ja Juulia Löytökorpi juoksi kotiin sekä Jonna itse kunnarin.

Suomarinaiset

KaMan ykköspalkinto meni kaksi juoksua lyöneelle ja yhden tuoneelle Viivi Sillanpäälle. Kakkospalkinnon nappasi  6/7 tehoilla mailan varressa pelannut Anni Norkio, joka haki myös kopparin tontilla muutaman pahan välilyönnin kopiksi.

Palkitun Anni Norkion mukaan  ottelu ei ollut joukkueelta ihan paras mahdollinen, mutta loppua kohti parantunut ulkopeli ja ennen kaikkea vastustajaa kovempi voitontahto mahdollisti voiton

- Roihu oli tänään vastustajana melko tasainen ja pelissä sai tosissaan taistella loppuun asti, mutta meillä jäi kyllä myös omassa pelissä parannettavaa lauantaita varten. Olimme onneksi saaneet Roihusta ennen peliä jonkin verran taustatietoa, mutta pääosin joukkue oli suurimmalle osalle pelaajistamme täysin uusi tuttavuus, kuvaili Anni  joukkueensa nousukarsintavastustajaa