KaMan naisten kakkosjoukkue ykköspesiksen nousukarsintoihin!

KaMan suomarinaiset varmistivat paikkansa Ykköspesiksen nousukarsinnoissa tämän päiväisen Rauma voiton myötä. Kotiutuskisaan asti venyneen ottelun voitto kirjattiin siis KaMalla jaksoluvuin 2-1 (11-2,4-5,0-0 ja 1-0). Ensiviikon keskiviikkona käynnistyvissä nousukarsinnoissa joukkue saa vastaansa helsinkiläisen Roihun.

Ottelun ensimmäisen jakso oli KaMalta sisällä vahvaa näytöstä, eikä ulkopelissäkään raumalaisille pahemmin siimaa annettu.  Vieraat toki siirtyivät jakson avausvuorossa Henna Suomisen lyömällä juoksulla 0-1 johtoon, mutta KaMalta tuli heti tasoittavalla vahva vastaus: Ensin siirryttiin Hanna Utusen ja Heini Uusmiehen lyömillä juoksuilla rinnalle ja ohi. Tämän jälkeen Emma Rajala puhkaisi kakkosjatkeen 1+1 arvoisesti ja näin peli olikin emännille ensimmäisen vuoron jälkeen jo 4-1.  Tästä tyrmäyksestä Rauma ei enää toipunut.

Seuraavassa vuorossa edellisessä joukkueiden kohtaamisessa  vahvaa tuhoa tehnyt Viivi Sillanpää lisäsi johtoa 5-1 kotiuttamalla Julia Myllyn. Seuraavaksi Noora Viitsalo laittoi vuorostaan pallon kakkosjatkeelta maisemaan 1+2 arvoisesti. Tämän jälkeen lukemat olivat jo 9-1, eikä jakson voittajasta ollut enää epäselvyyttä.  Kotijoukkueelta kävivät vielä jakson aikana mailan varressa onnistumassa  Juulia Löytökorpi, Laura Lehtinen ja  Emma Rajala. Ja kun vieraille ei Julia Valtasen lyömää juoksua enempää annettu mahdollisuuksia oli jakson juoksut nähty.

Toinenkin jakso alkoi KaMan kannalta  myös hyvin, kun joukkue siirtyi Noora Viitasalon lyömällä juoksulla johtoon. Kahdessa ensimmäisessä ulkovuorossa kuitenkin koko ottelun ensimmäisen jakson ajan hyvin toiminut ulkopeli kuitenkin hajosi sen verran, että raumalaiset pääsivät karkaamaan 1-4 johtoon.  Jakson aikana saatiin vielä kolme juoksua puserrettua, mutta kun vieraatkin onnistuivat vielä kerran, meni jaksovoitto raumalaisille luvuin 4-5.

Supervuoroon KaMa sai ulkopeliään taas parempaan kuosiin ja vieraat pidettiin aloittavalla nollilla.  Tasoittavalla ei kuitenkaan saatu juoksua puserrettua ja näin edessä oli ottelun huipentuminen kotiutuskisaan.  Rauman kaikki viisi paria saatiin pidettyä nollilla ja näin siis yksi juoksu omalla lyöntivuorolla riitti KaMalla ottelun voittoon. Se juoksu syntyikin toisen parin aikana, kun Heini Uusmiehen kakkospuolelle suunnatulla pussarilla kotiin kiiti Julia Mylly.Tämän juoksun myötä on siis jällleen mahdollisuus tehdä historiaa naispesiksessä Kankaanpäässä eli nostaa seuran kakkosjoukkue toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Kotijoukkueen ykköspalkinnon nappasi tänään 1+4 lyönyt ja kahdeksan kärkilyöntiä kerännyt Noora Viitasalo. Kakkispalkinto meni puolestaan yhden juoksun lyönyt ja kaksi tuonut Laura Lehtinen, joka myös onnistui numerolla kaksi pelatessaan vaihdoissaan 7/8 tehoilla.

Ykköspalkitun Noora Viitasalon mukaan joukkueen suoritustaso vaihteli vähän ottelun aikana, mutta ratkaisuhetkillä erityisesti ulkopeli oli rautaa:

- Ensimmäinen jakso lähti hyvin muutaman onnistumisen kautta rullaamaan, eikä Rauma siinä voinut enää mitään. Toisella jaksolla päästettiin ulkopelissä parilla räppäyksellä juoksut Raumalle ja meillä sisäpeli ei mennyt yhtä hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla. Superissa taas näytettiin kuinka mahtavasti meidän ulkopeli pitää, mutta mailassa supervuoropari ei mennyt ihan nappiin. Kotiutuskisassa taasen meidän ulkopeli piti täydellisesti ja saatiin helposti napattua tarvittava juoksu.

Nooran kauteen on Suomensarjapelien ohella mahtunut myös pelejä sekä Tyttöjen Superpesiksessä, että C-tytöissä. Eri sarjoissa pelaaminen on  tarjonnut hänen mukaansa erilaisia kokemuksia:

- Tänä vuonna meillä oli vielä aika nuori joukkue B tyttöjen sarjassa, sillä suurin osa meistä oli vielä C-ikäisiä, joten lähdimme hakemaan pääasiassa kokemusta tuleville vuosille eikä niinkään sijoituksia. Suomarissa taas naiset ovat jo kokeneempia pelaajia ja panokset tietenkin korkeammalla. Me nuoremmat olemme saaneet heiltä hyvää esimerkkiä ja oppia.