Lukko otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan

RaporttiRauma

Silja Syrjälä paikkasi hienosti loukkaantunutta Taiju Ollilaa.

Pohjanlinnan pesäpallostadionilla nähtiin todellinen trilleri, kun Kankaanpään Maila ja Rauman Lukko pelasivat toisen puolivälieräkamppailun torstaina. Ottelu oli kauttaaltaan ulkopelin juhlaa, eikä juoksuilla mässäilty tässäkään pelissä.

Ensimmäinen jakso oli todella tiukkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Ensimmäisessä vuoroparissa Kankaanpää pääsi ensin yrittämään kotiutusta aloittavalla vuorolla, mutta Emilia Itävalo haavoittui kotipesään. Lukko pääsi yrittämään tasoittavallaan kotiutusta kahdesti, mutta ensin Venla Rapila haavoittui kotipesään ja jatkotilanteesta Iida Möttönen paloi kotiin. Seuraava kotiutus yritys nähtiin kolmannessa vuorossa, mutta Jenni Kemppainen paloi kotipesän kynnyksellä. Myös Laura Jokisesta tuli kotipesään tiukka palo. Lukko vaihtoi neljännen tasoittavalle kärkietenijänsä Miia Karppasen jokeripaitaan ja se tuotti tulosta. Karppasen ollessa ykköspesällä lyömään asteli Hanna Väisänen, jonka lyönti yllätti kankaanpääläisten ulkokentän ja Karppanen juoksi suoraan kotiin asti. Näin ensimmäinen jakso Lukolle lukemin 0-1.

Toisella jaksolla raumalaiset aloittivat vahvasti ja saivat sisäpeliään rullaamaan paremmin. Lukko pääsi yrittämään kotiutusta viisi kertaa ja näistä yksi tuotti tulosta. Tällä kertaa Hanna Väisänen toi juoksun Iida Möttösen lyönnillä. Toisen vuoroparin aloittavalla Lukko kasvatti johtoaan kahdella Enni Kylä-Kauseen lyönnillä. Kotiin juoksivat Karppanen ja Väisänen. KaMattarien juoksutilin avasi Johanna Käkösen hieno kupperi, jolla Emilia Itävalo ennätti kotiin. Kankaanpään kiri jäi kuitenkin vaisuksi, eikä joukkue onnistunut tekemään enää lisää juoksuja. Toinen jakso siis Raumalle 1-3, ja näin ollen koko ottelu lukemin 0-2.

Kankaanpään parhaana palkittiin hyvää ulkopeliä pelannut Laura Jokinen ja kakkospalkinnon sai pikahälytyksellä Taiju Ollilaa paikkaamaan hälytetty nuori lukkari Silja Syrjälä. Lukon ykköspalkinnon sai viime ottelun tapaan Hanna Väisänen ja kakkospalkinnon ulkopeliäkin johtava Enni Kylä-Kause.

Lukon voiton ansiosta raumalaiset ottivat toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, mutta KaMattarilla on vielä mahdollisuus välieriin voittamalla kolme ottelua peräkkäin. Seuraava mahdollisuus avata voittotili Superpesiksen pudotuspeleissä tulee Raumalla lauantaina kello 17 alkavassa ottelussa. Nyt jos koskaan tarvitaan kaikkien kankaanpääläisten tuki ja kannustus mukaan Raumalle.

Pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentit voi katsoa ja kuunnella lehdistötilaisuuden videolta KaMan nettisivuilta.