KaMa palasi voittokantaan maratonottelussa

Tuskaista jakso läpi käyneet KaMan miehet katkaisivat tappioputkensa lähes 3.5 tuntiseksi venyneessä ottelussa Seinäjokea vastaan. Vahvasti kaksijakoisessa ottelussa haettiin ratkaisu Supervuorosta jonka jälkeen voitto lukemat olivat isännille 2-1 ( 5-0 , 1-14 , 1-0). Pakkovoittoa ottelusta hakemaan lähteneille Seinäjokisille tappio tänään tiesi lähes varmasti haaveiden romuttumista ylempiin pudotuspeleihin pääsemisestä.

Kokoonpanomuutoksin otteluun lähtenyt KaMa tuli otteluun hyvin latautuneena ja ryminällä. Heti ensimmäisen aloittavalla alkoikin tapahtua.  Ensin Jukka Lankisen lyönti poltti Seinäjoen ulkokentällä ja Topias Lilja toi lukemiksi 1-0.  Pian tämän jälkeen tänään hyvässä vireessä ollut ja ykköspalkinnon pokannut Petri Kulmala laittoi pallon läpi kolmosluukusta ja sillä kotiin tulivat Roope Reinikka sekä Ville-Veikko Olli.  KaMan väkevästä alusta Seinäjoki ei jakson aikana toipunut ollenkaan . Vieraiden sisäpeli takkusi ja vastaavasti KaMan ulkokenttä teki kokoajan voittavia suorituksia lukkari Ollin johdolla.Vieraat saivatkin koko jakson aikana vaivaiset kolme kolmostilannetta.

Kulmala sai tuuletella

Ykköspalkittu Petri Kulmala sai tänään tuuletella neljästi

KaMa sen sijaan väänsi vielä kaksi juoksua jakson aikana. Toisen aloittavalla Petri Kulmalan kakkospuolelle suunnattu lyönti poltti jälleen Seinäjoen ulkokentällä.  Tämän jälkeen Ville-Veikko Olli jatkoi viime ottelussa tutuksi tulleita jatkeelle suunnattuja kotiutuksiaan: Tällä kertaa suuntana oli kolmosjatke neljännen aloittavalla  ja Topias Lilja toi jo ottelun kolmannen juoksunsa.  Ensimmäinen jakso siis meni isännille täydellisen dominoinnin jälkeen luvuin 5-0.

Toinen jakso kaiken muuttaa voi  ja niinhän se meni tänäänkin.  Seinäjoki sai jakson aikana sisäpelinsä auki ja teki mailanvarressa pitkälti mitä tahtoi. Toki myös KaMan ulkopeli  oli täysin eri maata kuin ensimmäisellä jaksolla ja vieraat saivat osan juoksuistaan selkeiden ulkopelivirheiden ansiosta. Seinäjoki iski jakson aikana myös kaksi kunnaria.  Ensin toisen aloittavalla Antti Kuusisto löi pallon kopparien  välistä maisemaan ja edellä kotiin juoksi vielä Ville Viita.  Tämä oli myös lopulta se niitti toisella jaksolla, josta KaMa ei enää toipunut.  Toinen kunnari nähtiin kolmannen aloittavalla kun Tero Tyynelä pisti pallon myös kakkospuolelta pusikkoon ja edellä Severi Piispanen juoksi kotiin.

Seinäjoki iski jakson aikana kaikkiaan 14 juoksua KaMan yhtä vastaan, joka tuli Petri Kulmalan mailasta.

KaMa sai kuitenkin nollattua toisen jakson romahduksen supervuoroon hienosti.  Isännät rakensivatkin aloittavallaan  palottoman ajon, jota asettui purkamaan Jukka Lankinen.  Mies pisti pahan lyönnin Seinäjoen kolmoskopparin Veli-Pekka Yli-Hirvelän tontille. Muuten jälleen erinomaisen ottelun pelannut ”Velpe” tiputti räpylästään Lankisen lyönnin ja Lauri Kaartokallio toi 1-0 johtojuoksun.  Enempää juoksuja ei supervuorossa saatu ja näin edessä olikin armoton puolustustaistelu omalla ulkovuorolla.  Seinäjoki rakensi sisävuoronsa alkuun toisen jakson kaltaisella meiningillä kärjestä vaivattomasti palottoman ajolähdön.  Tämän jälkeen homma ei kuitenkaan enää toiminut toivotulla tavalla.  Ensin ajoa purkamassa olleen lyöjätilaston viitosen J-P Vainionpään viimeinen lyönti meni laittomaksi. Tämän jälkeen vuorossa oli kokenut Antti Kuusisto. Ensin miehen lyöntivuorolla Ville-Veikko Olli irroitt Yl-Hirvelän väärällä kolmoselta. Sitten Kuusistolla olikin käsissään kahden palon etutilanne, jota mies ei enää onnistunut selvittämään. Viimeinen lyönti leijasi kakkospuolelle Valtteri Kleemolalle kopiksi, joka juoksi pallon kanssa pesään ja KaMan voitonjuhlat olivat valmiita alkamaan.

KaMalta palkittiin siis ykkösellä neljä juoksua lyönyt Petri Kulmala  ja kakkosella neljä juoksua tuonut  Topias Lilja.  Näiden lisäksi joukkueen parhaimmistoa oli mainiosti lukkaroinut Ville-Veikko Olli sekä tärkeissä paikoissa kaksi juoksuaan lyönyt Jukka Lankinen. Myös edellisen ottelun tapaan Roope Reinikka onnistui hyvin sekä ulkona, että nyt myös vaativassa sisäpeliroolissaan kolmosena

Seinäjoen ykköspalkinto meni siis 1+2/2 tehoilla pelanneelle Antti Kuusistolle. Kakkospalkinnon nappasi 100 % kentälle mennyt Veli-Pekka Yli-Hirvelä, joka pelasi muuten hyvän ottelun, vaikka miehelle supervuorossa pari mustaa hetkeä tulikin.  Myös Tero Viinamäki pelasi hyvän pelin niin sisällä kuin ulkonakin alun hapuilun jälkeen.

Seinäjoen pelinjohtaja Markku Hylkilä harmitteli omiensa huonoa ensimmäistä ja surkeaa lähtöä otteluun

-Saimme jakson aikana aikaiseksi vain kolme kolmostilannetta ja lisäksi vielä annoimme ulkona räpylästä juoksuja.  Toisella jaksolla pelasimme ihan hyvää sisäpeliä ja pääsimme lyömään rauhassa. Tosin KaMakin siinä vähän alistui.  Supervuorossa sitten ratkaisujuoksu tuli sellaisella lyönnillä, jotka Velpe (Yli-Hirvelä) yleensä hakee kopiksi.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli puolestaan helpottunut mies pelin jälkeen:

- Todella tyytyväinen olen voittoon ja siihen ilmeeseen, millä ensimmäistä jaksoa pelattiin. Jakson voittaminen oli meille henkisesti iso juttu. Toisella jaksolla sitten tuli se ”vanha kotijoukkue” esille ja niskat nitkahtivat 0-4 tilanteen jälkeen totaalisesti. Kuitenkin hyvää oli, että Supervuorossa homma käännettiin, vaikka kaveri siinä vähän avustikin. Jos viime pelin jälkeen sanoin, että tunnelin päässä näkyy valoa, niin nyt täytyy laittaa aurinkolasit päähän, summasi Karttunen vielä hyviä fiiliksiään pelin jälkeen.

Kotijoukkueen ykköspalkittua Petri Kulmalaa tietysti neljä lyötyä juoksua ilahduttivat:

Kolmosluukusta pallo vaan meni, vaikka ei se ihan täydellinen osuma ollutkaan. Kyllä niitä juoksuja näköjään sitten vaan tuleekin, Kertasi mies suorituksiaan ottelussa.

KaMan ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina kun joukkue matkaa Kouvolan vieraaksi.