Naisten tuplaviikonlopusta puolet takana

Kankaanpään Mailan naiset vieraili perjantaina Raumalla Lukon vieraana. Kotijoukkue Lukko voitti ottelun 1-0 (5-1, 0-0).

Kankaanpää aloitti ottelun vahvasti tehden ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoroparin aloittavalla heti kärjestä tilanteen. Tämä tuotti tulosta, kun Laura Jokinen juoksi kotipesään harhaheiton turvin. Rauman Lukko siirtyi johtoon toisen vuoroparin tasoittavalla, Ensin Sini Strander kotiutti Miia Karppasen ja jatkossa Tiina Andreansen löi kotiin Mirka Rintamäen. Kolmannen vuoroparin lopettavassa vuorossa raumalaiset iskivät vielä kolme juoksua lisää, kun Iida Möttönen, Rintamäki ja Jenna Kammi-Rahnasto löivät jokainen juoksun. Etenijöinä näissä juoksuissa olivat Strander, Möttönen ja Venla Rapila. Näin ensimmäinen jakso päättyi siis Lukon 5-1-voittoon.

Toisella jaksolla KaMattarien räpylä alkoi kestää kotiutustilanteessa paremmin eikä Lukko onnistunut saamaan juoksua, vaikka pääsi yrittämään sitä yksitoista kertaa. Kankaanpäälle kotiutusyrityksiä toisella jaksolla kertyi kaksi.

KaMan parhaana palkittiin viime kaudella Raumalla pelannut Emilia Itävalo ja kakkospalkinnon sai puolestaan raumalaislähtöinen Laura Jokinen. Lukon ykköspalkinnon sai lukkari Jenna Kammi-Rahnasto ja kakkospalkinnolla palkittiin 100-prosenttisesti sisällä pelannut Hanna Väisänen.

KaMattarien pelit jatkuvat jo huomenna, kun kotiottelussa vastaan asettuu Lapuan Virkiä. Virkiä on sarjan kestomenestyjiä, eikä vastus tule missään nimessä olemaan helppo. Lapualaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, vain pisteen päässä kärkipaikasta, jota pitää Jyväskylän Kirittäret. KaMattaret jatkaa sarjataulukon viidentenä, pisteen edellä Kempeleen Kiriä.

Vaikka ottelu onkin kotiottelu, niin peli pelataan Jalasjärvellä. Jalasjärven Jalaksen naisten ykköspesisjoukkue pelaa ensin kotiottelun kello 13 alkaen ja Superpesistä on tarjolla kello 17 alkaen.