JymyJussit tasapainoisella esityksellä voittoon Kankaanpäässä

Kankaanpään Superlauantain jälkimmäinen ottelu oli vierasjoukkue Seinäjoen selvää hallintaa. Iltapäivällä aiemmin pelatussa ottelussa Kankaanpään naiset höykyttivät seinäjokelaisia mennen tullen. Miesten ottelussa osat kuitenkin vaihtuivat täysin ja kolme pistettä lähti JymyJussien matkassa Pohjanmaalle jaksoin 0-2

Seinäjoki näytti tänään että, vaikka sillä oli lyhyt palautumisaika eilisestä Jyväskylä ottelusta, ei se menoa haitannut kun valmistautuminen oli hoidettu kunnolla.  Vieraat aloittivat juoksujen teon ensimmäisen tasoittavalla kun Jukka Pekka Vainionpää kotiutti Ville Viidan kotipesästä ylimenneen palautusheiton myötävaikutuksella.  Toisen tasoittavalla toinen Vainionpää eli Mikko tiputti pallon väliin ja tänään vahvassa vireessä ollut Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi luvuiksi 0-2.  Petri Kulmala nosti toiveita kankaanpääläisleirissä kotiuttamalla vieraiden linjan läpäisseellä lyönnillä Topias Liljan.

Seinäjoki ei tästä kuitenkaan ahdistunut, vaan ensin Jukka-Pekka Vainionpää löi kotiin etenijäjokeri Juho Peltoniemen ja pian tämän jälkeen oli Mikko Vainionpään vuoro lisätä joukkueensa johtoa KaMan ulkokentän avustukselle kotiuttamalla jakson toisen juoksunsa tuoneen Yli-Hirvelän. Jukka Lankinen yritti vielä herätellä joukkuettaan kiriin jaksovoitosta kotiuttamalla neljännen aloittavalla Mikael Sillanpään. Enempää siimaa ei kuitenkaan vierasjoukkueelta herunut ja se torjui isäntien loput kotiutusyritykset varmasti.

JymyJussit ulkopelit

Vahvan sisäpelinsä ohella Seinäjoki sai tänään myös tuuletella ulkopelissään ahkerasti.

Jos oli ensimmäinen jakso vielä kohtuullisen tiukka, niin toinen jakso meni sitten täysin Seinäjoen askelmerkkien mukaan.  Vieraat iskivät juoksuja jakson jokaisessa vuoroparissa. Asialla oli pääosin jokerikaksikko Vainionpää-Markus Hallasuo sekä tyylikkäästi keskisaumasta 1-3 tilanteessa juoksun lyönyt Tero Viinamäki, joka vei viileällä suorituksellaan vieraat siinä kohtaa 0-2 johtoon.  Jakson lopulta ratkaisseet 0-3 ja ja 0-4 juoksut tulivat Hallasuon hienoista välilyönneistä, joille kotijoukkueen ulkokenttä ei mahtanut mitään.  Kankaanpää sai toki jakson aika kohtalaisesti tilannetta rakennettua, mutta tiistain ottelun tavoin kotiutuksista puuttui se laatu, jota olisi vaadittu tänään hyvää ulkopeliä esittäneen Seinäjoen yllättämiseen.  Jakso siis vieraille lopuilta selkein 0-6 lukemin.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin myös tilanne josta seurasi lopulta keltainen kortti kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttuselle.  Karttunen protestoi voimakkaasti Seinäjoen lukkarin Ville Viidan persoonallista syöttöä, jossa ei Karttusen mukaan ollut sääntöjen vaatimaa yhtenäistä syöttöliikettä.  KaMan kaari huusi syötön vääräksi, mutta syöttötuomari Samuli Eevan mukaan syöttö oli oikein.  Tilannetta puitiin vielä ottelun jälkeenkin. Keltainen kortti merkitsi Karttuselle pelikieltoa joukkueen tulevan tiistain Kitee ottelusta, sillä miehellä oli jo ennemmin tältä kaudelta yksi kortti alla.

Seinäjoen pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli todella tyytyväinen omiensa valmistautumiseen otteluun:

- Peli oli tänään meidän hallinnassa, eikä tässä suurempaa hätää ollut.  Ulkopeli oli hyvää ja on mennyt selvästi eteenpäin alkukaudesta. Tämä oli meillä yksi kauden tasapainoisimmista esityksistä.  Hyvää oli myös se, että saatiin sisällä onnistumisia Markus Hallasuon hyvän päivän myötä laajemmalla rintamalla.

Seinäjoen ykköspalkittu kärki ja 6/6 tehoilla kentälle mennyt sekä kolme juoksua tuonut Veli-Pekka Yli–Hirvelä kertoi palautumisen eilisestä ottelusta menneen nappiin:

Eipä tänään eilinen pahemmin painanut jaloissa, joten todella hyvin jaksoi pelata.

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli joukkueensa tuskaista sisäpeliä, mutta antoi myös tunnustusta vierasjoukkueelle:

-   Seinäjoen hyvä ulkopeli sai näyttämään meidät tänään entistä huonomalta. Ensimmäisellä jaksolla oltiin vielä hyvin mukana, mutta paljon kuitenkin tehtiin virheitä ratkaisupaikoissa.  Toisella jaksolla Seinäjoki löi juoksuja hyvillä lyönneillä ja ansaitsi tänään kyllä voittonsa.

Isäntien ykköspalkittu Mikael Sillanpää oli samoilla linjoilla pelinjohtajansa kanssa.

- Omalla joukkueelle oli tänään vaikeaa, mutta pakko antaa vastustajalle tunnustusta hyvistä kotiutuksista.

Kotijoukkueen kakkospalkinto meni kopparin tontilla muunmuassa muutaman näyttävän suorituksen tehneelle Topias Liljalle

Seinäjoen kakkospalkinnon sai neljä juoksua lyönyt J-P Vainionpää, joka oli tänäänkin joukkueelleen se tärkeät jaksojen avauspinnat iskenyt mies.  Yleisöä Pohjanlinnan sateisesti alkaneessa, mutta pelin aika pilvipoutaiseksi muuttuneessa säässä oli paikalla 618