KPL terävämpi ratkaisupaikoissa Pohjanlinnan illassa

Illan ottelu aloitettiin hiljaisella hetkellä KaMa:n johtokunnan jäsenen ja monivuotisen työn seurassa erityisesti naispesiksen eteen tehneen Esa Ala-Karvian tänään aamupäivällä tapahtuneen äkillisen poismenon vuoksi.

Itse ottelu pelattiin aurinkoisessa ja lämpimässä illassa. Se ei noussut läheskään, niin värikkääksi taisteluksi kuin mitä joukkueiden välillä on usein Kankaanpäässä nähty. Ulkopelissään varmemmalla tasolla pelannut sekä sisällä ratkaisupaikoissa paremmin onnistunut KPL otti kolme pistettä mukaansa Kymenlaaksoon jaksoin 0-2 (1-3 ja 0-4).

Ottelun alku näytti kuitenkin vahvasti siltä, että KaMa tulee laittamaan vieraansa tänään todella lujille.  Jämäkän ulkovuoron jälkeen Petteri Kortelainen siirsikin heti ensimmäisen tasoittavalla joukkueensa 1-0 johtoon kun hänen lyöntinsä tippui KPL:n kopparilta Juho Hacklinilta maahan.  Toisessa vuorossa KPL sai kuitenkin juonen päästä kiinni ja tuli tasoihin Ossi Meriläisen kotiuttaessa Sasu Toikan pussinpohjalyönnillä.  Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa kun ensin kouvolalaisten Sasu Toikan hidastettu poltti KaMan linjassa ja perään Matias Rinta-Ahon takakentälle suunnattu lyönti ei pysynyt puolestaan KaMan kopparin räpylässä.  Isännätkin yrittivät vielä kammeta voittotaisteluun mukaan jakson kolmannen tasoittavalla, mutta tehottomuus kotiutustilanteissa vaivasi ja enempää juoksuja enää avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla KPL pisti heti avausvuorossa tuulemaan.  Vieraat rakensivat kärjestä palottoman ajon jonka ansiosta he pääsivätkin yrittämään kotiutusta useamman kerran. Yrityksistä kaksi tuotti tulosta Matti Latvalan ja Matias Rinta-Ahon iskiessä juoksun mieheen.  Isännät vaikeuttivat vielä iltaansa lahjoittamalla harhaheitolla KPL:n  0-3 johtoon.  KaMa sai jakson aika rakennettua riittävästi kolmostilanteita juoksujen tekoon, mutta kotipesään asti ei miestä kuitenkaan saatu. Joukossa oli muutamia hyviäkin yrityksiä, mutta kouvolalaisten ottelun aikana tiivistynyt ulkopeli piti huolen siitä, että nolla pysyi isännillä taululla koko jakson ajan.  Kouvolan jokeri Ossi Meriläinen löikin jakson viimeisen juoksun toisen tasoittavalla komealla välilyönnillä vieden sillä joukkueensa 0-4 johtoon.

KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen oli todella tyytyväinen omiensa voittoon, vaikka peli miehen mukaan sisällä välistä vähän nihkeää olikin:

-Olimme tänään kuitenkin kärsivällisiä, vaikka tilanteita ei niin paljoa saatukaan. Sitten kun tilanne saatiin, niin otimme pinnat pois sovitusti erinomaisilla lyönneillä

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen kertoi että tällaisen esityksen jälkeen on vakavan itsetutkiskelun paikka:

Ei ole paljoa positiivista sanottavaa tästä.  Ei ole myöskään oikein hyvä fiilis, että hallitaan vaihtotilanteita, mutta silti hävitään kolmostilanteet selvästi.

Positiivisena asiana omiensa pelissä hän näki kärjen toimivuuden ja ykköspalkittu Ville-Veikko Ollin onnistumiset sisällä sekä lautasen ääressä.

Isäntien ykköspalkittu Ville-Veikko Olli oli tyytyväinen omaan sisäpeliinsä ja myös siihen että lukkaripelissä hän sai eliminoitua vastustajan pomppuja, vaikka tappio tietysti harmittikin.

Kotijoukkueen ykköspalkinnon nappasi siis Karttusen esille nostama Ville-Veikko Olli ja kakkospalkinnon kymmenen kärkilyöntiä kerännyt Henri Pulkkinen

KPL:n ykköspalkinto meni kolme juoksua tuoneelle ja hyvin kopparin paikalla onnistuneelle Tommi Mäentaustalle.  Kakkospalkinnon vei kummankin jakson ratkaisupaikoissa kaksi juoksua lyönyt Matias Rinta-aho. Yleisöä Pohjanlinnan illassa oli paikalla 826.