KaMattaret voittoon Vihdistä!

Pirsu

Kankaanpään Mailan naiset palasivat viiden ottelun jälkeen voittojen tielle, kun Vihdin pallo kaatui Pohjanlinnan sateisessa sunnuntaissa lukemin 2-0 (6-0, 7-2).

KaMattarien sisä- ja ulkopeli olivat molemmat sateesta huolimatta tänään hyvää luokkaa. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla ulkopeli oli todella tiukkaa, tästä kertoo myös se, että Vihti sai koko jaksolla vain yhden kolmostilanteen. Koko pelissä Vihdille kolmostilanteita kertyi vain yhdeksän, kun kotijoukkue pääsi yrittämään kotiutusta peräti 23 kertaa.

- Peliin valmistautuminen oli kelistä huolimatta koko joukkueelta todella hyvää. Ulkopeli oli jälleen mahtavalla tasolla ja tänään sisäpelikin toimi hyvin, kertoo pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

KaMa aloitti ottelun erittäin vahvasti siirtyen jo ensimmäisessä vuoroparissa 3-0-johtoon, kun Elisa Salonen löi kotiin Emilia Itävalon ja tätä seuranneesta tilanteesta vielä Niina Jokinen kipitti kotipesään harhaheiton turvin. Piritta Kärnä löi vielä upeasti Elisa Salosen kotiin. Kolmannessa vuoroparissa Piritta Kärnä yllätti Vihdin kopparikaksikon vaarattoman näköisessä tilanteessa niin, että tuloksena oli kahden lyödyn juoksun lisäksi kunnari.

- Tänään parempi joukkue voitti, lahjoitimme muutaman juoksun ja ulkopeli ei ollut tänään sillä tasolla, jolla sen pitää näin hyvää joukkuetta vastaan olla, kommentoi Vihdin pelinjohtaja Atte Harju ottelun kulkua.

Toisella jaksolla KaMattaret jatkoi siitä, johon edellisessä jaksossa jäi. Heti ensimmäiseen vuoropariin taululle lukemat 4-0, ja vieraiden selkärangasta alkoi jo kuulua katkeilemisen merkkejä. Toisen vuoron aloittavalla KaMa kasvatti johtoaan vielä kahdella juoksulla, kun Niina Jokinen löi ensin välilyönnillä Anniina Kiviiharjun kotiin ja hetkeä myöhemmin oli Taiju Ollilan vuoro kotiuttaa Emilia Itävalo. Pientä lohtua Vihdin Pallolle toi kaksikko Roosa Luoma - Minttu Mäkinen, kun heistä Mäkinen löi ja Luoma toi kahdessa peräkkäisessä vuoroparissa juoksun. Neljännen vuoroparin aloittavalla Piritta Kärnä kaunisteli vielä tilastojaan lyömällä Anniina Kiviharjun kotipesään ja toisen jakson loppulukemiksi 7-2.

KaMattarien ykköspalkinnon sai Itä-Länteenkin valittu Emilia Itävalo ja kakkospalkinnon pokkasi huikeat 1+4/1 -tehot taituroinut Piritta Kärnä. Vihdin parhaan palkittiin korkealla tolpalla KaMan sisäpeliä häirinnyt lukkari Annika Färm ja kakkospalkinnon sai joukkueensa molemmat juoksut lyönyt Minttu Mäkinen.

KaMan naisten ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun Pohjanlinnan kentälle saapuu Mansen Räpsä.