Kulmala kauden ensimmäisen kotivoiton takuumies

Sää ei suosinut KaMan ja Alajärven tiistai illan kohtaamista. Vesisateen kostuttamassa ja kunnareiden maustamassa ottelussa isännät olivat kuitenkin supervuoron verran parempia ja näin kaksi pistettä jäi Kankaanpäähän jaksoluvuin 2-1 (6-5, 2-5 ja 2-0). Illan ratkaisuhahmoiksi nousi kotijoukkueen jokerikaksikko Petteri Kortelainen- Petri Kulmala, jotka paukuttivat kunnarit mieheet.

Ottelujen alut ovat olleet KaMalla vahvoja joukkueen viime kohtaamisissa. Eilisessä ottelussa aloitus oli kuitenkin vielä aiempiakin jämäkämpi.  Isännät nimittäin siirtyivät nopeasti 2-0 johtoon harhaheiton ja Petri Kulmalan lyömän juoksun myötä.  Näiden jälkeen Petteri Kortelainen astui purkamaan ajolähtöä.  Mies kumautti pallon takaa läpi ja sitä myöden pajatson tyhjäksi. Näin lukemat taululla olivat jo 6-0 ja KaMan jaksovoitto vaikutti selviöltä.

Korre

Pajatson tyhjentäjä Kortelaisen kelpasi tuuletella

Alajärvi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hivuttautui vielä tosissaan mukaan jakson voittotaisteluun.  Vieraat nimittäin skarppasivat ankean alun jälkeen ulkona ja vastaavasti takoivat viisi juoksua kolmen vuoron aikana. Näin neljänteen vuoroon lähdettiin jännittävästä 6-5 tilanteesta.  Jakson lopulliseksi ratkaisijaksi kohosikin kotijoukkueen  koppari Topias Lilja, joka poltti kaksi kertaa Alajärven etenijän kotipesään lähes varmoilta juoksuilta näyttäneiden kumuralyöntien jälkeen.

Toinen jakso alkoi isäntien vahvalla ulkovuorolla ja peli näytti olevan siltä osin hyvin hanskassa.  Jakson toisessa vuoroparissa Sami Mikkolanaho kuitenkin päätti ottaa homman hanskaan ja löi pallon kakkosjatkeelta maisemiin kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Janne Kivipelto kotiutti vielä perään tuplajuoksun tuoneen Mikkolanahon ja näin vieraat olivatkin vahvasti kiinni jaksovoitossa.  Jukka Lankinen kavensi lukemia heti tasoittavalla kotiuttamalla Lauri Kaartokallion. Kovavireinen Mikkolanaho kuitenkin niittasi kolmannen aloittavalla ratkaisun jaksovoitolle kotiuttamalla Petrus Puputin.

Petri Kulmala kaunisteli vielä jaksolukemia kotiuttamalla Ville-Veikko Ollin, mutta enempää ei Alajärvi enää siimaa antanut ja näin edessä oli supervuoro.

Alajärvi aloitti siinä sisällä ja ei saanut KaMan vahvan ulkovuoron myötä mitään aikaiseksi. Näin KaMa tuli omaan tasoittavaan sisävuoroonsa hakemaan yhtä ratkaisevaa juoksua.  Sisävuoro oli luisumassa uhkaavasti käsistä kunnes Petri Kulmala ratkaisi ottelun lyömällä pallon kakkosluukusta pöpelikköön.  Yksinäisenä etenijänä kakkosella ollut Teemu Utunen juoksi suoraan kotiin ja Petri Kulmala kiersi vielä kunnarin päälle.  Näin KaMa vei supervuoron luvuin 2-0 ja sitä myöden kauden ensimmäinen kotivoitto oli tosiasia.

Kulmalan jälkeen

Kulmalan ratkaisulyönti supervuorossa sai riemun repeämään.

Kotijoukkueen ykköspalkinnon nappasi ottelun ratkaissut Petri Kulmala. Kakkospalkinnon vei vahvan kopparipelin ansiosta Topias Lilja.   Mainittavaa myös on, että Lauri Kaartokallio palasi vaisumman Seinäjoki ottelun jälkeen hyvälle tasolleen ja meni kärjessä kentälle 100 % Petteri Kortelaisen komea pajatson tyhjennys oli myös ilman muuta olennainen tekijä ottelun voitossa.

Vierailta palkittiin viisi juoksua lyönyt toisen jakson takuumies Sami Mikkolanaho. Kakkospalkinnon sai hyvin lukkaroinut Janne Kivipelto.

Kauaa ei voitosta ehditä nauttia, sillä ottelut jatkuvat heti huomenna torstaina kun Raahe saapuu Kankaanpään vieraaksi.