Raportti: KaMa Halli-SM-finaaliin!

Kankaanpään Mailan naisten superpesisjoukkue pelaa sunnuntaina Halli-SM-lopputurnauksessa kultamitalista, kun joukkue kaatoi lauantaina Porin Pesäkarhut vaiherikkaan ottelun jälkeen lukemin 1-0 (3-2, 8-8).
Lauantain Halli-SM-lopputurnaus Kuopiossa käynnistyi satakuntalaisittain todellisella jännitysnäytelmällä, kun vastakkain asettuivat Porin Pesäkarhut ja Kankaanpään Maila. Ottelu oli viihdyttävää, joskin virheiden sävyttämää pesäpalloa.

- Voitto on aina voitto, kyllä tästä pitää nauttia. Varmasti yleisöön menevää ja viihdyttävää pesäpalloa, mutta kyllä näin pelinjohtajan näkökulmasta nitroja olisi kaivattu varsinkin toisella jaksolla, kertoo KaMan pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Ensimmäinen jakso alkoi KaMan sisävuorolla ja joukkue onnistuikin heti ensimmäisessä kotiutusyrityksessään, kun mainioita otteita mailanvarressa koko hallikauden esittänyt Annika Koivuniemi kotiutti niin ikään hienosti pelanneen Johanna Käkösen. Myös porilaiset pääsivät kokeilemaan kotiuttamista kahteen kertaan omalla vuorollaan, mutta molemmista tuloksena oli palo.

Toisessa vuorossa myös KaMattaret sai aikaan enemmän kolmostilanteita, mutta vain ensimmäinen tuotti tulosta, kun huimassa pelivireessä oleva Laura Jokinen juoksi kotipesään Elisa Salosen lyönnillä. Ulkopelin toimiessa totutun varmasti, jäi Pesäkarhut kokonaan ilman kotiutusyritystä toisessa vuoroparissa.

Kolmannessa vuorossa KaMa onnistui jälleen juoksun teossa, Jenni Kemppainen löi ja Anniina Kiviharju toi. Pesäkarhut sai kirivaihteen päälle neljännessä vuoroparissa, kun lyöjätykit Susanna Puisto ja Heidi Kuusisto onnistuivat lyömään molemmat yhden juoksun. Juoksujen tuojina Henna Juka ja Maria Suominen. Tähän kuitenkin loppui porilaisten kiri, ja ensimmäinen jakso päättyi KaMan voittoon 3-2.

- Hienoa, että sisäpelimme on mennyt eteenpäin ja teimme juoksuja yhtä vaille joka vuoroparissa. Toinen tärkeä juttu oli tänään se, että sisäpeli pyöri hyvin, saimme pitkiä vuoroja ja onnistumisia laajalla rintamalla. Jokerikaksikko Koivuniemi - Kärnä kotiutti tänään hyvin, kommentoi Järvenpää.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. KaMan ulkokenttä piti porilaisten yritykset tiukassa, eikä juoksuja nähty. KaMattaret siirtyi johtoon, kun jo kertaalleen aiemmin toiminut parivaljakko iski, Koivuniemi löi ja Käkönen toi.

Toisessa vuoroparissa myös Pesäkarhut onnistui avaamaan toisen jakson juoksutilinsä, kun ensin Susanne Ojaniemi kotiutti Milla Lindströmin. Hetkeä myöhemmin onnistui vielä Eveliina Kesti, jonka lyönnillä kotiin ehti Vilma Leinonen. Tästä eivät kuitenkaan KaMan naiset lannistuneet, vaan tasoittivat juoksumäärät, kun Piritta Kärnä löi Anniina Kiviharjun kotipesän turvaan.

Kolmannessa vuorossa alkoi sitten tapahtua juoksujen valossa enemmänkin. Pieniä ulkopelivirheitä sattui molemmille joukkueille ja juoksuja nähtiin molemmilta joukkueilta. Ensin porilaiset iskivät kolme. Tämän jälkeen KaMattarilta onnistuivat juoksujen lyömisessä Koivuniemi, Kärnä, Niina Jokinen ja kunnarin lisäksi kaksi tavallista juoksua sivaltanut Laura Jokinen. Juoksujen tuojina puolestaan Emilia Itävalo, Käkönen ja kahdesti Kemppainen sekä Laura Jokinen.

- Annettiin liian helpolla tilanteita vastustajalle. Lauran kunnari auttoi, mutta sen jälkeen taas yksilötasolla tekeminen laski ja virheet värittivät ottelun loppua. Huomenna pitää saada pelin jänne kestämään koko ottelun ajan ja turhat virheet pitää karsia pois, jatkoi Mikko Järvenpää.

Neljännessä vuoroparissa Pesäkarhut tuli vielä tasoihin, kun Susanna Puisto löi kunnarin arvoisesti läpi ja hänen edellään kotipesään juoksivat Susanne Ojaniemi ja Eveliina Kesti. KaMan naisten ei kuitenkaan enää tarvinnut mailoihin tarttua, vaan toisen jakson tasatulos 8-8 riitti otteluvoittoon ja varmistamaan paikan loppuottelussa.

Finaalivastus ratkottiin ottelussa Viininjärven Urheilijoiden ja Jyväskylän Kirittärien kesken. Ottelu oli värikäs ja juoksurikas. Kirittäret voitti kotiutuslyöntikilpailun ja varmisti näin paikkansa finaalissa KaMattarien vastustajana.

Ottelu alkaa sunnuntaina noin kello 15.00, riippuen päivän aiempien otteluiden kestosta. Jos et pääse paikanpäälle Kuopioon kannustamaan, voit jännittää ottelua www.sporttv.fi osoitteen kautta. Kokopäivän katseluoikeus maksaa 15 euroa, ja sillä näkee 4 peliä (pronssi- ja loppuottelut miehissä ja naisissa). Halutessaan voi ostaa myös vain yhden ottelun hintaan 8 euroa.