Alajärvi parempi vähäjuoksuisessa jännitysnäytelmässä

Neljännen kerran tällä kaudella kohdanneet KaMa ja Alajärvi tarjosivat tänäänkin yleisölle tiukan ja tunteikkaan väännön, joka lopulta päättyi vieraiden hyväksi jaksoin 1-2 (1-0, 1-2 ja 0-1). Nihkeän sisäpelin ja hyvän ulkopelin sävyttämään otteluun mahtui myös kovaa parran pärinää aiheuttaneita tuomariratkaisuja.

Ottelun tärkeys näkyi kummankin joukkueen sisäpelissä avausjaksolla. Tilanteiden rakentelu takkusi ja tuomarin pilli sai soida tiheään tahtiin laittomien merkiksi. Avausjuoksua saatiin odottaa aina kolmannen tasoittavalle asti. Jukka Lankinen asettui lyömään toiseksi viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteessa Topias Liljan odotellessa kotiutusta kolmosella. Lankinen pistikin pallon näyttävästi Alajärven kopparien eteen ja näin Lilja toi lukemiksi 1-0.

Alajärvi sai vielä neljännen aloittavalla ajolähtötilanteen päälle, mutta sähläsi sen niin, että juoksun syntyminen ei lopulta ollut lähelläkään. Näin KaMa nappasi ennen kaikkea tiiviin ulkopelin ansiosta jaksovoiton itselleen. Jakson erikoisin episodi nähtiin tilanteessa, jossa näpillä kentälle pyrkinyt Alajärven Aki Orava työnsi näppiä hakemaan lähteneen isäntien lukkarin Ville-Veikko Ollin edeltään kumoon. Tuomarit eivät tilanteessa rikettä nähneet ja näin Orava sai jatkaa etenemistä ykköseltä.

Toinen jakso alkoi myös KaMalta vahvasti, sillä ensimmäisen jakson tavoin sama pari valjakko Lankinen-Lilja vei KaMan 1-0 johtoon. Ottelun mielenkiintoisin tilanne nähtiin heti ensimmäisen tasoittavalla. KaMa oli jo hyvää vauhtia tukahduttamassa Alajärven sisävuoroa kunnes läpi ottelun hyvin mailanvarressa esiintynyt Kari Kellokosken kolmosrajaleikkuri kimposi KaMan Eemeli Vanhatalon räpylästä kolmospesän taustalla oleville kallioille ja sieltä viedä aidan alta kauemmas. Niin kuin tässä ei olisi ollut jo tarpeeksi huonoa tuuria niin, aidan takana ollut koira nappasi vielä pallon suuhunsa ja näin KaMan ulkopelaajilla ei ollut mitään mahdollisuutta polttaa sen kummemmin kunnaria juossutta Kellokoskea kuin hänen edellään juoksua tuonutta Viljo Sillanpäätä. Tämän myötä Ankkurit siirtyi hetkessä 1-2 johtoon. KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen protestoi tilannetta voimakkaasti, mutta tuomareiden mukaan koiran pallon viennillä ei ollut vaikutusta tilanteen kulkuun ja näin tuomio jäi voimaan.

KaMa oli lähellä tilanteen tasoitusta kolmannen aloittavalla kun Ville-Veikko Olli paloi aivan kotipesän kynnykselle jälleen kerran mailan varressa kunnostautuneen Lankisen merkkaamattomalla välilyönnillä. Tämän lähemmäksi ei enää viimeisessä vuorossa juoksun tekemistä päästy ja kun Alajärvikään ei onnistunut lisäjuoksujen teossa kirjattiin jakson voittolukemat vieraille luvuin 1-2.

KaMa aloitti supervuoron sisällä, mutta vuoro oli ohi ennen kuin oli ehtinyt kunnolla alkaakaan. Isännät eivät saaneet miestä lopulta ykköspesää pidemmälle. Alajärvi puolestaan sai rakennettua omalla tasoittavallaan yhdellä palolla ajolähtötilanteen, jota asettui purkamaan Janne Kivipelto. Mies laittoikin pallon heti ensimmäisellään taitavasti KaMan kolmoskopparin eteen ja näin Jere Saukko toi vieraille ottelun ratkaisujuoksun.

Ankkurit oli äärimmäisen tasaisessa ottelussa KaMaa juuri supervuoron juoksun verran parempi. Toki vieraat rakensivat nihkeän sisäpelin ottelussa myös kolmostilanteita enemmän (6-12), joten siinäkin mielessä voitto oli heille ansaittu. KaMalle vaihtotilanteiden hoitaminen oli tänään äärimmäisen hankalaa. Tilanteiden rakentelu ei Alajärvelläkään helppoa ollut, mutta vieraat olivat kuitenkin 2-3 taipaleella hivenen parempia.

KaMan ehdoton ykkönen oli tänään sisäpelissä hyvillä tehoilla pelannut Topias Lilja. Myös kopparin hommat mies hoiti tänäänkin mallikkaasti. Kakkospalkinnon pokkasi ansaitusti kaksi hienoa juoksua lyönyt Jukka Lankinen.

Kaiken kaikkiaan koko joukkue ansaitsee ulkopelistä puhtaat paperit. Sisäpelissä sitä vastoin parannettavaa jäi rutkasti. Vieraiden ehdoton ykkönen oli toisen jakson kunnarillaan ratkaissut ja tehoin 9/10 mailan varressa häärinyt Kari Kellokoski. Kakkospalkinto meni hyvin lukkaroineelle ja ratkaisujuoksun lyöneelle Janne Kivipellolle.

On täysin mahdollista, että nämä joukkueet kohtaavat toisensa vielä uudestaan alemmissa pudotuspeleissä tällä kaudella, joten näitä tiukkoja otteluita saattaa hyvinkin olla vielä tulossa lisää. Seuraavan kerran KaMa on tulessa sunnuntaina vierasottelussa Raahea vastaan.