Uutiset

Palaako KaMa heti takaisin voittojen tielle Puijon kustannuksella?

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla, kun Kankaanpää Areenalle saapuu vierailemaan viime kauden välierävastustaja Puijon Pesis Kuopiosta. Viimevuotinen välieräsarja oli tulikuuma eikä vähempää kannata ottelulta odottaa nytkään, sillä pelinjohtajien ennakkorankingissa joukkueet olivat toistensa päävastustajia PuPen löydyttyä rankingista heti KaMan jälkeen sijalta kaksi.

Nytkin joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta, kun PuPe on neljäntenä ja KaMa viidentenä. Puijolaiset ovat pelanneet kahdeksan ottelua, joista he ovat voittaneet neljä, hävinneet neljä ja keränneet yhteensä 12 pistettä. KaMa on vain pisteen perässä, vaikka on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Kuudesta ottelustaan KaMa on ottanut täydet pisteet kerran, jäänyt pisteittä kerran ja selviytynyt voittajaksi kahdella pisteellä neljästi.

Puijolaisten otteista on alkukaudella puuttunut tasaisuus. Tasonvaihtelut otteluiden sisällä ja jaksojen välillä ovat saattaneet olla suuriakin, ja suurinumeroista voittoa on saattanut seurata suurinumeroinen tappio. Tapahtumia ei Puijon otteluista ole puuttunut, ja juoksuja on niissä syntynyt paljon. Edellisessä voitokkaassa ottelussa Jyväskylän Lohta vastaan PuPelta nähtiin kuitenkin ehkä koko kauden tasapainoisin suoritus 2-0 (3-2, 5-0) voiton myötä.

Puijon joukkue on kokenut pieniä muutoksia viime kauden jälkeen. Huippuotteita välierissäkin esittänyt lukkari Seeti Surakka loukkaantui harmillisesti kauden alla, ja häntä on paikannut Haminan Palloilijoiden nuori lupaus Mico Huttunen. Tärkeä etumies Nestori Moisio solmi viime kauden jälkeen sopimuksen Superpesikseen Kiteen Palloon, mutta on alkukauden jälkeen palannut nyt vuokrasopimuksella Kuopioon.

Myös viime kauden johtava linjapelaaja Waltteri Hämäläinen siirtyi Superpesikseen Haminan Palloilijoihin. Useampi pelaaja löi myös ainakin toistaiseksi viime kauden jälkeen räpylän naulaan. Heistä nimekkäimpänä ehkä Ykköspesiksen sisäpelitilastojen kärkipaikoilla useana kautena roikkunut Misa Märsylä. Ulkopelissä eniten on kirpaissut koppari Valtteri Pirisen lähtö, sillä erityisesti takakenttä on ollut syy PuPen suurijuoksuisiin otteluihin kuluvalla kaudella.

Tulijoitakin joukkueeseen on tietysti ollut. Ykköspesiksen huippuetenijöihin lukeutuva Ilari Kauhanen siirtyi Puijolle Jyväskylän Lohesta. Superpesiksessäkin pelannut etumies Roope Räisänen tekee paluuta huippupesäpallon pariin. Timanttisin löytö PuPelta on ollut kuitenkin Helsingin Puna-Mustista saapunut Jani Hämäläinen, joka on iskenyt peräti viisi kunnaria ja johtaa Ykköspesiksen lyöjätilastoa tehoilla 5+17 ja kärkilyöntitilastoa 49 onnistumisellaan.

KaMan kausi alkoi loistavasti viidellä peräkkäisellä voitolla. Ensimmäisissä otteluissa sisäpeli oli vielä pahasti jäissä, mutta timanttinen ulkopeli hoiti pisteitä kotiin. Lopulta ensimmäisessä Kankaanpää Areenalla pelatussa ottelussa Lippoa vastaan aukesivat myös juoksuhanat. Tätä on seurannut kuitenkin kaksi ottelua, joissa ulkopeli on alkanut valskaamaan. JoMa Akatemiaa vastaan se riitti vielä voittoon, mutta tiistaina SMJ katkaisi lopulta KaMan komean putken.

Pelinjohtaja Atte Hakala paljasti joukkueen harjoittelevan vielä melko raskaalla ohjelmalla, jotta joukkue olisi parhaimmillaan syksyn tärkeissä otteluissa. Viime viikolle osuikin yksi rankimpia harjoitusjaksoja, mikä saattaa selittää osaltaan tahmeutta joukkueen otteissa, kun vastustajat onnistuivat löytämään hyvin tilaa KaMan ulkokentästä, ja sisäpelissäkin näkyi paljon viitteitä keskittymisen herpaantumisista merkkipelissä.

KaMa saapuu otteluun varmasti sisuuntuneena tiistain jyrän alle jäämisen jälkeen. Tärkein parannuskohde löytyy sisäpelistä eikä merkkivirheitä saa enää tulla tiistain ottelun tahtiin. Lisäksi lyöntiratkaisuihin on alettava löytymään terävyyttä, jotta sisäpeli pääsisi rullaamaan toivotusti. Alkukaudella KaMa on ollut selvästi vähiten juoksuja kärkijoukkueista lyönyt ryhmä, ja tilastoissa takana ovat ainoastaan sarjan kolme viimeistä joukkuetta.

Kankaanpää Areenalla on luvassa joka tapauksessa todellinen huippuottelu, josta ei varmasti tunnetta tule puuttumaan viime kauden tulikuuman välieräsarjan ansiosta. Joukkueet ovat toisilleen enemmän kuin tutut, ja asetelmia haetaan varmasti jo nyt heti alkukaudesta syksyn otteluihin – onhan kyseessä kuitenkin sarjan kärkikaksikoksi ja finaalipariksi pelinjohtajienkin toimesta ennakoitu parivaljakko.

Asetelmia haetaan myös sarjataulukkoon, jossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla vain pisteen päässä toisistaan. Lisäksi sarja muutenkin on alkaneella kaudella huipputasainen eikä eroja ole päässyt syntymään vielä mihinkään suuntaan. Itse ottelussa on myös mielenkiintoista nähdä, että tuleeko siitä Puijon alkukauden kaltainen juoksuiloittelu vai KaMan alkukauden mukainen huippu-ulkopelisuoritusten värittämä tiukka otatus.

Tuli ottelusta sitten sisä- tai ulkopelin juhlaa, varmaa on kuitenkin se, että luvassa on huippujännittävä ja suuria tunteita sisältävä kamppailu tärkeistä pisteistä. KaMa kaipaa täytettä päänahkahyllyynsä ja Puijon pelinjohtajakin on vaihtunut. Kello 18 alkavaan otteluun ennakkoliput myy Tiketti. Otteluisäntänä toimii Oma Säästöpankki.

Tervetuloa Kankaanpää Areenalle kannustamaan KaMa takaisin voittojen tielle ja kohti sarjakärkeä!

Puijouu