Kotiyleisö siivitti KaMan taisteluvoittoon

KaMa kohtasi Kouvolan jo neljännen kerran tällä kaudelle. Aiemmat ottelut olivat kaikki olleet tunteikkaita ja tiukkoja, eikä kaava muuttunut tänäänkään. Toisella jaksolla kotiyleisön siivittämänä hurmokseen päässyt kotijoukkue vei pisteet lopulta jaksoin 2-1 (2-5, 4-1 ja 1-0). Tunteita kuumentaneessa ottelussa sai myös kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen keltaisen kortin ottelun päätuomarin puututtua KaMan valmennusjohdon protestointiin kiistanalaisesta tuomiosta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kuitenkin vierasjoukkueen heiniä ja niinpä Kouvola aloittikin juoksujen teon jo ensimmäisen aloittavalla kun Juho Toivola kotiutti Joni Rytkösen. KaMan vastaus tuli omalla tasoittavalla kun Kouvolan linja pompotti Miika Anttilan hermopalloa ja Antti Rinnevuori juoksi lukemat tasoihin 1-1.

Toisen aloittavalla Kouvola sitten ratkaisi jakson edukseen. Joukkue rakensi palottoman ajolähdön, josta ensin jokeri Ossi Meriläinen kotiutti Matti Saukon ja heti perään Mika-Matti Ojala Juho Hacklinin. KaMa lahjoitti vielä yhden juoksun vieraille harhaheitolla ja näin lukemat olivat yhdessä hetkessä muuttunet 1-4. Kouvola lisäsi johtoaan vielä kolmannen aloittavalla kun Mika-Matti Ojala kotiutti toistamiseen Juho Hacklinin. KaMa jatkoi omalla tasoittavallaan takaa ajoa, mutta onnistui saamaan vain yhden juoksun vapaataipaleella, jonka tuojaksi merkattiin Topias Lilja. Ottelun neljännessä vuoroparissa ei enempää juoksuja tullut, joten näin jakson lukemat olivat 2-5 vieraille. Selkeistä lukemista huolimatta KaMa oli kuitenkin kohtalaisen hyvin pelissä mukana jo ensimmäisellä jaksolla ja sai luotua kolmostilanteita joka sisävuorossa. Merkkivirheet sekä ponnettomuus kotiutuspaikoissa veivät kuitenkin pohjan pois jakson voitosta pelaamiselta.

Toisella jaksolla nähtiin kuitenkin kentällä täysin erilainen kotijoukkue. Myös yleisö syttyi joukkueen mukana kannustamaan äänekkäästi. Parantunut ilme näkyi jakson alussa nimenomaan ulkopelissä, sillä Kouvolan ensimmäisellä jaksolla hyvin pyörinyt sisäpeli saatiin nyt paremmin aisoihin. Juoksujen teko alkoi kolmannen aloittavalla. Ensin Petteri Kortelainen kotiutti Mika Ihanamäen linjaan suunnatulla hermopallolla, jonka vieraiden muuten mainiosti pelannut lukkari Joni Rytkönen tiputti. Elias Lilja lisäsi pökköä pesään heti perään kotiuttamalla Henri Pulkkisen. Sitten olikin edessä vuoroparin sykähdyttävin hetki, sillä läpi ottelun ulkokentällä mainiosti pelannut Marko Nygård löi pallon yli Kouvolan kolmoskopparista ja kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Eemeli Vanhatalo lisäsi vielä KaMan johtoa lukemiin 4-0 pistämällä pallon hienosti etumiehen yli keskelle Kouvolan takakenttää. Viimeistään tässä kohtaa oli TH-Kumi Areenan tunnelma huipussaan!

Tästä iskusta ei Kouvola enää jakson aikana toipunut. Sasu Toikka kavensi vielä lukemat 4-1 kotiuttamalla Teemu Nurmion, mutta sen kummempaa kiriä eivät vieraat enää saaneet aikaiseksi. Ja näin toinen jakso oli KaMan heiniä.
Kouvola tuli supervuoroon vielä uudella sykkeellä ja saikin ajolähdön aikaiseksi. KaMan takatilanne pelaaminen oli kuitenkin rautaa ja vieraiden kotiutusyritykset torjuttiin tyylikkäästi.

Ottelussa nähtiin useita varsinkin kotijoukkuetta ja yleisöä kuumentaneita tuomariratkaisuja, joista yksi oli KaMan tasoittavalla supervuorolla kun kakkostuomari poltti Antti Rinnevuoron pesälle. KaMa ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan rakensi yhden palon ajolähtötilanteen, jota asettui purkamaan Miika Anttila. Vieraiden ulkokenttä ei saanut liimattua Anttilan kovaa kakkospuolelle suunnattua lyöntiä ja näin Mika Ihanamäki toi kotijoukkueen riemukkaan voittojuoksun.

Kauden toinen voitto kotikentällä oli joukkueelle selvästikin iso asia, sillä niin riehakkaat tuuletukset kentällä pelin varmistuttua nähtiin.

Ottelun ratkaisuna oli ennen kaikkea se, että KaMa pystyi parantamaan pelaamistaan ottelun sisällä koko ajan, kun taas Kouvolalla trendi oli päinvastainen. KaMa oli myös ulkopelissään huolellisempi kuin vieraat ja loi myös kolmostilanteita niukasti enemmän kuin vieraat (17-15). Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen kiitteli hienosti mukana olleen yleisön merkitystä voittoon päättyneessä ottelussa. Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat tänään hyvin vaihtotyöskentelyssä onnistunut ja varmasti kopparin tontilla pelannut Henri Pulkkinen sekä etukentällä tuttuun tyyliinsä sähissyt ja kunnarin lyönyt Marko Nygård. Myös jälleen kerran kovalla varmuudella kentälle mennyt Antti Rinnevuori ansaitsee kunnia maininnan - unohtamatta tietenkään komeat juoksut lyöneitä B-ikäisiä Elias Liljaa sekä Eemeli Vanhataloa. Kotiyleisön ohella erityismaininnan ansaitsee myös läpiottelun omiaan hyvin kannustanut Kouvolan fanijoukko.

KaMa kohtaa vielä ennen lyhyttä Itä-Länsi taukoa Kiteen ensi tiistaina vieraskentällä.