Uutiset

KaMa kulkee jatkossa Hakalan ja Lauttamuksen johdolla täyttä höyryä eteenpäin

 

Ulospäin voi näyttää Kankaanpään Mailan nieleskelleen pettymystä ja eläneen hiljaiseloa vaikean viime kauden jälkeen, mutta taustoissa KaMa on edennyt täyttä höyryä kohti valoisampaa tulevaisuutta. Nyt salaisuuksien verhoa on aika raottaa ja paljastaa KaMan kulkevan jatkossa Atte Hakalan ja Turo Lauttamuksen alaisuudessa.

Viime kaudella KaMan kakkospelinjohtajana sekä juniorivalmennuspäällikkönä toiminut Atte Hakala, 32, ottaa miesten edustusjoukkueen viuhkan ja päävetovastuun. Tämän lisäksi juniorivalmennuspäällikön titteli tarkentuu valmennuspäälliköksi, jonka myötä hän alkaa koordinoimaan kokonaisvaltaisesti seuran valmennusprosesseja sekä kehittämään pelaajapolkua junioreista edustusjoukkueeseen saakka. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Avukseen miesten edustusjoukkueeseen Hakala saa Turo Lauttamuksen, 31, joka ottaa vastuulleen miesten edustusjoukkueen kakkospelinjohtajan sekä valmentajan vakanssit. Lauttamus siirtyy KaMaan Porin Pesäkarhujen kakkospelinjohtajan paikalta. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta valmennus- ja pelinjohtotehtävistä mm. Manse PP:n B-poikien, Ikaalisten Tarmon miesten sekä Kempeleen Kirin B-poikien ja naisten riveistä. Sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Atte

Atte Hakala hyppää mailamiehen paikalta viuhkaan, josta häneltä aiempaa kokemusta löytyy mm. Ikaalisten Tarmosta miesten Ykköspesiksestä ja Suomensarjasta. Kuva: Pekka Söderlund / Kankaanpään Seutu

Myös pelaajapuolella tapahtuu, ja KaMa on kiinnittänyt tulevalle kaudelle riveihinsä jo noin puoli joukkueellista pelaajia. Lopullisen muotonsa joukkue saa lähiviikkojen aikana, ja joukkue tullaan julkistamaan kerralla kokonaisuudessaan. Spekulaatiot nimistä saa siis jo aloittaa, mutta varmistus sopimuksille ja pelaajaringille saadaan näillä näkymin lokakuun loppupuoliskolla.

 – Ei tämä huonolta näytä, vaikka sopimuksia ei voinut tehdä suuntaan tai toiseen ennen kuin sarjataso oli tiedossa. Noin 20 pelaajan kanssa on neuvoteltu ja noin kymmenen kanssa vielä neuvotellaan. Pelaajabudjetti on totta kai pienempi kuin Superpesiksessä, mutta summat vielä tarkentuvat. Maltilla pitää tietysti edetä, kun emme vielä tiedä, miten yleisö ja yhteistyökumppanit suhtautuvat uuteen tilanteeseen, paljastaa KaMan puheenjohtaja Jani Mäntylä.

Lauttamus

Turo Lauttamus toimi kuluvana kesänä Porin Pesäkarhuissa Jarkko Pokelan apurina. Satakunnan naispesäpalloiluylpeys sijoittui lopulta neljänneksi. Kuva: Kari Mankonen / Satakunnan Kansa

Kuluvan kauden joukkueesta KaMan varmuudella jättävät Koskenkorvan Urheilijoihin siirtynyt Antti Kortteenperä, Haminan Palloilijoihin siirtynyt Teemu Rouhiainen, Oulun Lippoon siirtynyt Sami-Jukka Korvola, lainapestiltään Hyvinkään Tahkoon palaava Samu Kyhyräinen sekä Perttu Olli, jonka tuleva seura tiedottaa siirrosta aikanaan. KaMa kiittää pelaajia seuran eteen tehdystä työstään sekä toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin.

KaMa painaa siis taustoissa jo täyttä höyryä kohti kautta 2023. Superpesis siintää lähivuosien suurena tavoitteena, mutta välitöntä hoppua paluulle pääsarjaan ei ole.

 – Pää pitää saada takaisin pinnalle, buumi palautettua ja yleisö takaisin katsomoon. Kyse ei ole vain pelistä ja pelaajista, vaan ennen paluuta pääsarjatasolle pitää kaikkien muidenkin asioiden olla kunnossa. Juniorit, heidän vanhempansa ja koko yhteisö yleisöstä yhteistyökumppaneihin täytyy saada jälleen heräteltyä, sillä ilman heitä ei ole KaMaakaan, toteaa Mäntylä.

 

 -MK