Uutiset

Kossu sysäsi KaMan kuilun partaalle – Keskiviikkona iso ottelu

Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden putoamiskarsinnan toinen osa pelattiin Kankaanpää Areenalla sunnuntaina. Pilvisessä ja vähän sateisessakin säässä pelatun jännittävän ottelun voittajaksi selviytyi lopulta vierailija KoU luvuin 0-1 (2-2, 1-5). Ottelusarja on katkolla ilmajokisille keskiviikkona heidän kotiottelussaan. Peli on tästä alkaen sikäli selvä, että KaMan pitää säilyäkseen voittaa seuraavat kolme ottelua.

KoU aloitti juoksujen teon heti ottelun ensimmäisessä sisävuorossa, kun KaMa-kasvatti Petteri Kortelaisen tappikumura tippui vastustamattomasti merkistä väliin viimeisellä lyönnillä. Seuraava kolmostilanne nähtiin toisen tasoittavalla KaMan vuorolla, kun Perttu Olli saateltiin kolmospesälle, ja etenemään pyrkineen Sami-Jukka Korvolan kierteinen pystymaila kolmosjatkeelle tasoitti jakson. Myöhemmin vielä Miikka Riikosen painava koppilyönti takarajalle yllätti KoUn takakentän, ja Korvola kiisi kakkoselta KaMan 2-1 johtoon.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme kuskin paikalla koko jakson. Ulkopeli kesti hyvin, mutta sisällä jäimme sitten vähän jalkoihin. Jeren lyönnit toisella jaksolla olivat kyllä hyviä. Tämä sarja on kuitenkin vielä kesken emmekä ole mitään vielä menettäneet, kuului KaMan ykköspalkitun Korvolan näkemys lehdistötilaisuudessa.

– Ensimmäinen jakso oli aika jännittynyttä, ja tuntui, että oltiin vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Korvalla, että jännitettiin pelin alkua emmekä päässeet oikein mukaan. Toinen jakso saatiin kuitenkin aika hyvin auki, ja sen jälkeen peli olikin ihan hyvin hallussa ja kaikki pelasivat hyvin. Ulkopelikin oli tivistä, mikä on mukavaa, komppasi ottelun toisella jaksolla otteillaan ratkaissut Jere Dahlström.

Vieraiden vastine tuli heti seuraavassa sisävuorossa, kun yhden palon ajolähtöön astellut Jere Dahlström tasoitti jakson vastustamattomalla keskikumuralla. KaMa painosti tasoittavalla hyvin, mutta kaikki kolme paloa syntyivät kotipesään. Viimeisessä vuoroparissa KoU rakensi ajolähdön kahdella palolla, mutta KaMa onnistui pysäyttämään Dahlströmin. Tasoittavalla KaMa aloitti vuoron hyvin, mutta lopulta tilanteenrakentelu kuivahti hölmöihin koppilyönteihin. Näin jakso tasattiin lopulta 2-2.

– Tauolla sanoin pelaajille, että tällä esityksellä tasapeli ensimmäiseltä jaksolta oli meille voitto, ja pystymme tästä parantamaan. Yksi juoksu annettiin jollain erikoisella kopinnostolla, mutta muuten KaMan 3/11 kotiutukset osoittavat, että ulkopeli toimi hyvin. Meillä on välillä ollut kotiuttamisen kanssa hankalaa, mutta nyt oli hyvä päivä. Viisasta ja rauhallista peliä, vaikka muutama tötöily tuli, mutta ne saatiin korjattua toiselle jaksolle. Tänään oli yksi voitto jaossa, ja se otettiin, iloitsi vieraiden pelinjohtaja Mikko Vainionpää ottelun jälkeen.

IMG 1241

Kolmostilanteet merkattiin tänään niukasti vieraille 11-12. KaMan kotiutusyritykset päättyivät kuitenkin KoUta useammin pillin vislaukseen. Kotiutusratkaisut ovatkin tärkein parannettava asia, jotta ottelusarja vielä KaMalle kääntyisi. Kuva: Juha Levonen

KaMa rakenteli toisen jakson alkajaisiksi yhden palon ajolähdön, joka päättyi koppilyöntiin. KoU sai tasoittavalla yhdeksän lyöjän jälkeen aikaiseksi ykköstilanteen kahdella palolla. Tämän jälkeen jäljellä olivat vielä jokerit. Jaakko Erkkilä rakenteli etutilanteen Jere Dahlströmille, joka puhkaisi kentän kahdesti identtisillä lyönneillä kolmosluukusta. Molemmilla kerroilla etenijä sai kiitää kotipesään suoraan kakkoselta. Toisessa vuorossa KaMa rakenteli palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivahti tälläkin kertaa koppilyöntiin.

– Tuntui, että ensimmäinen jakso oli hanskassa. Toki molemmilla näkyi puristus sisällä huonoina ratkaisuina, ja muutama tilanne jäi kyllä harmittamaan. Toiselle jaksolle saimme hyvän alun, kaksi paloa ja muutama lyöjä enää jäljellä, ja sitten peli olikin yhtäkkiä 2-0. Jeren läpilyönnit avasivat Kossun peliä, ja sen jälkeen he pelasivat aivan eri tasolla, löivät hyvin ja kotiuttivat tehokkaasti. Toki pitää antaa arvo noille lyönneille, jotka olivat kyllä hyviä vetoja. Kossulla kävi samoin, että läpilyönnistä voimasuhteet kääntyivät. Pelattiin ihan ok ulkopeliä, mutta kaveri oli tänään sisällä tehokkaampi, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ottelussa menetettyä momentumia.

Tasoittavalla KoU sai etutilanteen, josta oli tällä kertaa Ville-Veikko Ollin vuoro puhkaista kolmosluukku juoksun arvoisesti. Perään rakentui ajolähtö, josta Petteri Kortelainen puhkaisi keskisauman ja lukemat olivat jo 0-4. KaMan kuparinen ei rikkoutunut kolmannessakaan vuorossa, kun Henri Itävalon näpistä syntyi niukka palo kotiin. Tasoittavalla puolestaan Kortelainen rankaisi jälleen keskisaumasta. Viimeisessä vuorossa KaMalta onnistui lopulta kahden palon tilanteessa Miikka Riikonen. Tämä jäi kuitenkin lopulta vuoron ainoaksi onnistumiseksi. Näin Koskenkorva siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon 1-5 jakso- ja 0-1 otteluvoitolla.

– Tätä peliä puretaan nyt ennen keskiviikkoa eikä tässä mitään ruoskimista vaadita. Jokaisen pitää nyt löytää se oma tunne tähän sarjaan. Nyt ei ole mitään hävittävää, vaan kaikki on laitettava peliin ja puristus jätettävä, jos sitä on ollut. Yhteistä säveltä pitää vielä peli peliltä löytää, ja voittoja pitää nyt tietysti saada keinolla millä hyvänsä. Näillä otteilla niitä ei tule, vaan pitää olla kovempi ja sisäpelissä jämäkämpi, näki "Kume" keinoiksi, joilla KaMa vielä sarjan itselleen kääntää.

Periksi ei anneta! Kolme ottelua on vielä aikaa kääntää sarja, ja peli on tästä alkaen sikäli selvä, että nuo kaikki on voitettava. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Koskenkorvalla kello 17:30. Mikäli KaMa voittaa tuon ottelun, pelataan seuraava ottelu Kankaanpäässä Hörhiäislauantaina kello 16 alkaen. Ennakkoliput mahdolliseen kotiotteluun myy Tiketti keskiviikon ottelun ratkettua. Sarja ei ole vielä ohi – Nyt kaikki kannustamaan KaMa kolmeen voittoon!