JymyJussien läpilyönnit kaatoivat KaMan – KoUsta karsintavastus

Pesäpallon 100-vuotisjuhlakauden miesten Superpesiksen runkosarja saatiin tiistain kierroksella päätökseen. Kankaanpään Maila kohtasi helteisellä Kankaanpää Areenalla paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJussit, joka voitti ottelun luvuin 0-2 (1-2, 3-5). Perjantaina alkavaan putoamiskarsintaan KaMan vastustajaksi varmistui Koskenkorvan Urheilijat, joka jäi pisteittä kotiottelussaan Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Avausjaksolla kotiutustilanteita nähtiin jokaisessa vuoroparissa. Avausjuoksua saatiin silti odotella kolmannen aloittavalle, kun KaMa harhaheitti JymyJusseille takatilanteen kahdella palolla. Markus Hallasuo kiitti ja puhkaisi takakentän painavalla lyönnillä kahden juoksun arvoisesti. KaMa tuli heti juoksun päähän Teemu Rouhiaisen mallikkaalla tappikumuralla. Jännitys tiivistyi viimeiseen vuoropariin, kun KaMa tehtaili palot Hallasuon kolmesta kotiutusyrityksestä. Oma hyökkäys jäi kuitenkin tasoittavalla vajaaksi, ja vieraat veivät avausjakson 1-2.

– Paikoin oli hyvää ja paikoin anteeksiantamattoman heikkoa sekä sekaista. Ennen ensimmäisen jakson läpilyöntiä olisi pitänyt vuoro tappaa, mutta sitten hävitäänkin sillä jakso. Toki sisälläkin merkkivirheitä tuli siinä rouhekopallinen, ja Lehtinen on hyvä sotkemaan, kun muutenkin vähän haetaan vielä omaa peliä, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ratkaisupaikkojen sekä avausjakson otteita lehdistötilaisuudessa.

Joukkueiden hyvä tilanteenrakentelu jatkui toisellakin jaksolla. Tällä kertaa oli KaMan vuoro ottaa kuskin paikka, kun toisen aloittavalla kakkoskärjen rakentelemasta takatilanteesta Jouni Mäki ja Sami Mikkolanaho saivat peräkkäiset onnistumiset vastustamattomilla kolmospuolen välilyönneillään. JymyJussien vastine tuli kuitenkin heti tasoittavalla, kun Toni Marjamäen painepallo linjaan takatilanteessa tuotti tulosta. Myöhemmin Hallasuon vastustamaton välilyönti ajolähdöstä tasoitti jakson 2-2:een.

– Oli tiukka vääntö, ja tiesimme, että tänään pitää sietää, olla kärsivällinen ja taistella joka tilanne loppuun asti. KaMa pelasi hyvää pesistä ja haastoi tosissaan. Ensimmäisen jakson läpilyönti takaa onneksi vapautti peliä, ja kun toisella jaksolla KaMa meni hienoilla lyönneillä johtoon niin pääsimme heti tasoihin. Hieno fiilis on nyt, kun sarjapaikka varmistui, ja kausi päättyi Marjamäen Tonin täydelliseen lyöntiin ja nappisuoritukseen, myhäili vieraiden pelinjohtaja Jussi Parvi tyytyväisenä ottelun jälkeen.

299803084 493497269447619 7662799527853092930 n

KaMan otteet olivat runkosarjan päätöskierroksella selvästi aiempaa parempia, mutta muutamat yksittäiset uinahdukset osoittautuivat todella kalliiksi. Nyt on aika punoa juonia, joilla niistä päästään eroon, jotta Superpesis-paikka säilyy. Kuva: Juha Levonen

Jännitys tiivistyi taas viimeiseen vuoropariin, kun kolmas edettiin nollilla. KaMa rakenteli aloittavalla palottoman ajolähdön, josta Juuso Vuorenmäki painoi tappikumuran merkistä väliin. KaMan paine jatkui, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. JymyJussit pysyi tasoittavalla KaMan pihdeissä, kunnes linjan uinahdus päästi miehen kentälle. Rakentuneesta etutilanteesta KaMa-kasvatti Marjamäki lopulta kiitti ja rankaisi. Huippulyönti kakkosluukusta maisemiin tyhjäsi kentän ja varmisti seinäjokisten kauden kolmannen kolmen pisteen voiton KaMasta.

– Toiselle jaksolle parannettiin ja rauhoitettiin peliä, ja sisällä saimmekin paremmin hommaa pyörimään. Sitten taas kun piti jakso tappaa, niin pystykopit putoilee kenttään eikä kukaan viitsi ottaa niitä kiinni. Marjamäki ja Hallasuo ovat niin kuumia tällä hetkellä, että tulos on sitten tuollainen. Vähän ihmetyttää, miksei sitä koppia oteta pois ja hoideta jaksoa kotiin. Nuo miehet ovat sen verran tylyjä, että rankovat sitten kyllä noista, manasi "Kume" toisen jakson ratkaisuhetkiä.

– Pitäisi olla kova loppuun asti eikä tyytyä siihen, että juuri nyt ollaan hyvässä tilanteessa. Jatkossa pelataan vain voitoista, ja nuo tuollaiset pitää kaikki hoitaa. Itseämme saamme syyttää, että jaksot kääntyivät noin, vaikka vastustaja loikin enemmän tilannetta ja painetta. Meidän takatilanne kesti ihan hyvin, kun tiesimme, ettei siellä Marjamäen ja Hallasuon lisäksi juuri ole kotiutusvoimaa. Nuo kaksi tämän ottelun sitten kuitenkin ratkoivat, hän jatkoi.

Puhdas voitto nosti JymyJussit lopulta sarjataulukossa peräti yhdeksänneksi. PattUn jäätyä kotonaan Kiteen Pallon jalkoihin kääntyivät katseet Pohjanmaalle. Kaksi pistettä pelastautuakseen tarvinnut Koskenkorvan Urheilijat johti toista jaksoa jo 3-0 avausjakson tappion jälkeen. Lopulta viimeisen vuoroparin harhaheitto Antin monttuun tasoitti jakson. Kun tasoittavalla ei enää syntynyt juoksuja, jäi KoU kotiottelussaan nollaan pisteeseen. Loppukaudesta romahtanut härkälauma jäi siis lopulta toiselle karsijan paikalle ja kohtaa KaMan perjantaina.

– Oma pakka pitää saada nyt kasaan. Koko ajan on saatu lisää miehiä koosteeseen, mutta kaikilla ei ole vielä pelejä kauheasti alla. Kokonaisuutta pitää erityisesti ulkopelin osalta vielä hieroa ja jauhaa, vaikka tässä onkin rajallinen määrä aikaa. Rouhiaisen tulo on auttanut, kun hän avaa peliä hyvin, ja pystymme laajemmalta pyörittämään sisäpeliä. Yhteispeliä pitää nyt kerrata, kun tällä kokoonpanolla on vielä hyvin vähän harjoitusta alla. Lisäksi yksilöiden pitää valmistautua myös henkilökohtaisella tasolla tuleviin otteluihin, kertoi "Kume" valmistautumisesta perjantaina alkaviin kauden tärkeimpiin otteluihin.

KaMan kausi jatkuu siis perjantaina putoamiskarsinnoissa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Sarja alkaa perjantaina Ilmajoella kello 17:30. KaMan ensimmäinen kotiottelu on luvassa puolestaan ensi sunnuntaina kello 16. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. KaMa tarvitseekin nyt kotiyleisönsä täyden tuen, jotta Superpesis-pelit jatkuvat Kankaanpäässä ensi vuonnakin. Tervetuloa siis kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!