ViVe näytti KaMalle kaapin paikan ja varmisti runkosarjan voiton

Kankaanpään Maila matkasi perjantaina runkosarjan viimeiseen vierasotteluunsa Vimpelin Saarikentälle, jossa se kohtasi sarjakärjessä majailevan Vedon. Joukkueiden välisestä tasoerosta ei jäänyt lopulta kahta sanaa, vaan ViVe ryöpytti viimeisessä kotiottelussaan putoamiskarsintoihin valmistautuvaa KaMaa luvuin 2-0 (8-2, 20-1). Tulos varmisti myös vimpeliläisille runkosarjan voiton vuosimallia 2022.

Vaikka lukemat eivät hurraa-huutoja aiheuttaneet, sai KaMa otteluun iloisia uutisia, kun läpi kauden vaivoista kärsinyt Teemu Rouhiainen palasi pitemmältä sairaslomalta kokoonpanoon. Mies olikin heti täsmälääke KaMaa viime aikoina vaivanneisiin 0-tilanteen purun ongelmiin mennen kentälle 5/6 kertaa. Myös Sami-Jukka Korvola palasi vaivojen jälkeen kokoonpanoon.

Itse ottelussa KaMa piti hetken hallussaan johtopaikkaa, kun avaussisävuorossa Sami Mikkolanaho vei vierailijat johtoon hienolla kolmospuolen kotiutuslyönnillään. ViVe tuli kuitenkin tasoihin heti tasoittavalla Jukka-Pekka Vainionpään toimesta. Toisessa vuoroparissa isännät menivät kuitenkin menojaan, kun lyönti toisensa jälkeen etenijät kirmasivat kotipesään. KaMa kavensi kolmannessa vuorossa 7-2:een Sami-Jukka Korvolan painavalla kotiutuslyönnillä. Jakson loppuluvut syntyivät ViVe-legenda Janne Mäkelän mailasta.

Toisella jaksolla ViVe meni menojaan heti alusta asti. Alkutahdit löi Jukka-Pekka Vainionpää, jonka painava lyönti kolmoskulmaan tyhjäsi pajatson ajolähdössä. Tilanteen perään rakentuneesta ajolähdöstä ViVe lisäsi johtoaan vielä kahdesti. Toinen vuoropari noudatti ensimmäisen kaavaa. Tällä kertaa pajatson tyhjäsi Matias Rinta-aho kakkosrajasta ja juoksuja tilanteen perään syntyi vielä kolme. Isäntien kahden sisävuoron jälkeen taululla olivat siis jo tylyt 13-0 lukemat.

KaMan jakson ainokaisen iski toisen tasoittavalla Arttu Vilander, jonka ykkösrajanäppi ajolähdössä kotiutti Antti Kortteenperän. Kolmannessa vuorossa ViVe iski jo ottelun neljännen kunnarinsa, kun Teemu Kinnusen tarkka lyönti kakkosjatkeelle tuotti 1+1 juoksua. Kunnaritta ei jääty myöskään viimeisessä vuoroparissa, vaan toisen jakson neljän suoran täydensi Lauri Vihriälä kolmoskulmasta. Kolme juoksua tuottaneen lyönnin jälkeen ViVe iski vielä kaksi lisää, jonka myötä toinen jakso merkattiin kotijoukkueelle tylysti 20-1.

Runkosarjaa on KaMalla pelaamatta enää yksi kierros, kun tiistaina Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu rakas paikallisvastus Seinäjoen JymyJussit. Päätöskierroksella varmistuu myös, onko KaMan vastustaja putoamiskarsinnassa JymyJussit, Koskenkorvan Urheilijat vai Pattijoen Urheilijat. Ottelu alkaa syysaikataulujen mukaisesti jo kello 17:30. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon runkosarjan päätöksessä!