Hallitseva Suomen mestari ei antanut KaMan yllättää itseään

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui elokuisena sunnuntaina hallitsevaa Suomen mestaria Manse PP:tä vastaan. KaMa-kasvattien Topias Liljan ja Henri Puputin edustama tamperelaisjoukkue oli parempi jo kolmannen kerran tällä kaudella joukkueiden välisessä ottelussa. Manselaiset veivät aurinkoisessa kesäsäässä pelatun ottelun lukemin 0-2 (1-10, 1-6).

Ottelu lähti käyntiin Mansen täydellisessä hallinnassa, kun KaMalla oli omissa sisävuoroissaan vaikeuksia täyttää pesiä. Vieraat puolestaan rakentelivat omilla sisävuoroillaan ajottomia palolähtöjä. Avausvuoroparin tasoittavalla oma koira puri, kun Henri Puputti puhkaisi kentän kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Vieraiden johtoa lisäsi vielä myöhemmin Riku Hokkanen, jonka taidokas ja tarkka pystymailalyönti tippui vastustamattomasti kolmosjatkeelle.

Toisessa vuorossa KaMalla oli mahdollisuus katkaista vuoro samaan 3-0 tilanteeseen. Kolmannen palon sijasta tilanteesta syntyi kuitenkin harhaheiton myötä juoksu. Tämän jälkeen padot aukenivat, kun Aku Kettusen pommi takarajalle tyhjensi kentän ajolähdöstä. Räpylävirheiden säestämänä johtoa lisäsivät vielä Tomi Lehtonen sekä Hokkanen. Loppujakson aikana molemmilla joukkueilla oli kotiutuspaikkoja, mutta ainoa onnistuja oli neljännen aloittavalla Miikka Riikonen kauniilla tappikumurallaan. Näin avausjakso merkattiin siis vieraille tylysti 1-10.

Toisen jakson alkajaisiksi KaMa onnistui nollaamaan Mansen. Hyvältä näytti myös toisessa sisävuorossa aina viimeiseen lyöjään saakka. Jälleen kuitenkin oma koira puri, kun Henri Puputti iski pelkässä kolmostilanteessa pallon kakkosluukusta kesäteatterille kunnarin arvoisesti. KaMa sai jakson ensimmäisen kolmostilanteensa toisen tasoittavalla, mutta Sami Mikkolanahon yrityksistä ei juoksua syntynyt mallikkaasta tappikumurasta huolimatta.

Kun mies kerran vauhtiin pääsi, Puputti-show jatkui jakson loppuun asti. Kolmannessa vuorossa mies onnistui ottelussa jo viidennen ja kuudennen kerran kahdella mallikkaalla välilyönnillä. Lisää tuli neljännessä vuorossa, kun keskipomppu ja kolmossaumalyönti purivat KaMan ulkokenttään. Puputin lyötyä kaikki Mansen toisen jakson juoksut lähti KaMa takaa-ajoon. Joe Vartiamäki toikin kavennuksen livistyksellä, kun Jouni Mäen vaihtolyönti kimpoili räpylöiden kautta koppareille asti. Lisäjuoksuja KaMa ei enää kotiutuspaikoista huolimatta saanut. Näin toinen jakso merkattiin Manselle 1-6 ja koko ottelu 0-2.

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ottelu on perinteeksi muodostumassa oleva Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu. Lähiseudun yritykset ovat ostaneet otteluun lippuja, ja jakavat niitä eteenpäin tahtomillaan tavoin. Ottelun tuotoista tehdään konkreettista hyvää lähiseudun asukkaille. Tänä vuonna ottelun tuotoista kunnostetaan Myllymäen frisbeegolf-rataa. Tervetuloa tekemään yhdessä hyvää ja kannustamaan KaMa voittoon!