Uutiset

Katkaiseeko KaMa tappioputkensa Suomen mestarien kustannuksella?

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu seuraavaksi kahdella kotiottelulla. Vielä ennen keskiviikkoista Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelua Koskenkorvan Urheilijoita vastaan, KaMa kohtaa sunnuntaina hallitsevan Suomen mestari Manse PP:n. Tamperelaisten riveissä Kankaanpää Areenalle saapuvat myös KaMa-kasvatit Topias Lilja sekä Henri Puputti.

Sunnuntain ottelussa vastaan asettuu siis hallitseva Suomen mestari Tampereelta. Manse PP löytyy tällä hetkellä sarjataulukon kolmannelta sijalta, mutta se on vain kahden pisteen päässä Sotkamon Jymystä, vaikka on pelannut kaksi ottelua kainuulaisia vähemmän. Mansen niskaan hönkii myös viime kauden finaalivastustaja Kouvolan Pallonlyöjät, joka löytyy taulukosta tasapisteissä tamperelaisten kanssa, mutta on pelannut ottelun enemmän.

Nihkeähkösti kautensa aloittanut Manse PP on parantanut otteitaan syksyn tärkeimpien pelien lähestyessä. Samalla sijoitus sarjataulukossa on parantunut jopa pudotuspelipaikkojen ulkopuolelta kotiedun saavaksi joukkueeksi. Tamperelaiset saapuvatkin Kankaanpäähän komeassa yhdeksän ottelun pisteputkessa. Sisäpelillisesti odotettua nihkeämpi kausi näkyy myös pelaajien henkilökohtaisissa tilastoissa. Tärkeimmistä tilastoista ainoastaan Perttu Ruuska löytyy Superpesiksen top10:stä, kun 5+66 lyötyä oikeuttavat lyöjätilastossa sijalle neljä.

Joukkueet kohtaavat toisensa kuluvalla kaudella nyt kolmannen kerran, mutta silti ottelu on vasta ensimmäinen jomman kumman joukkueen kotiareenalla. Manse oli kauden avanneessa Porin Superlauantai-tapahtumassa parempi lukemin 0-2 (2-4, 0-5). Vielä selvemmät lukemat olivat Ikaalisissa pelatussa Mansen kotiottelussa, kun ottelu päättyi 2-0 (4-1, 11-1). KaMalla onkin kova savotta luvassa sunnuntaina, mikäli se mielii katkaista jo 16 otteluun venyneen tappioputkensa.

297029541 481571637306849 4945143502275938084 n

Huippukautta pelaava Arttu Vilander esiintyy sunnuntaina Kankaanpää Areenalla jälleen kultakypärässä. KeKi-ottelussa mies palkittiin myös ottelun parhaana ulkopelaajana – palkinnolla, jota hävinneen vierasjoukkueen pelaaja ei juuri koskaan saa. Kuva: Juha Levonen

Ihan niin ikävä tilanne ei kuitenkaan enää ole kuin miltä heinäkuussa näytti. KaMa alkoi saamaan odotettuja vahvistuksia sairastuvalta, ja nappasikin perjantaina kauden ensimmäisen vieraspisteensä Kempeleestä. KaMa jatkaneekin sunnuntaina hyvin samankaltaisella kokoonpanolla kuin tuossa ottelussa. Tärkeintä onkin saada rikkonaisen kauden jälkeen yhteisiä kokemuksia ja harjoituksia alle, jotta peli olisi parhaassa formussaan syksyn karsintapeleissä.

 – Aika syvissä vesissä tässä on kuljettu tuon kokoonpanon ja pelin kanssa. Kempeleessä saatiin vähän kokoonpanoon pelaajia ja se nosti heti itseluottamusta joukkueessa. Vaikka kaikki eivät vielä ihan täysin kunnossa ole, niin pystyvät kuitenkin jo pelaamaan. Se auttoi erityisesti itseluottamuksen puolella, kun se ei tappioiden myötä kauhean hyvä ole ollut. Sitä pitää sitten vain pelin sisällä pienistä asioista nostaa, ja se tulee siitä, että ollaan pelissä mukana, kommentoi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala KeKi-ottelun jälkimainingeissa.

Vaikka sijoitus ja pistesaalis sarjataulukossa eivät näytä ruusuisilta, on KaMalla silti syksyä ajatellen erittäin hyvä tilanne. Läpi kauden vaivanneen loukkaantumis- ja poissaolomurheet ovat helpottamassa juuri syksyn tärkeimpien pelien kynnyksellä. Samalla kaikki sijoitus- ja voittopaineet voidaan unohtaa, ja joukkue saa keskittyä ja harjoitella rauhassa syksyn isoihin peleihin.

Vastustajaksi tuolloin asettuu joko Pattijoen Urheilijat, Seinäjoen JymyJussit tai Koskenkorvan Urheilijat, jotka kamppailevat suorasta säilymisestä aivan runkosarjan loppumetreille saakka. Joukkueet ovat tälläkin hetkellä vain pisteen päässä toisistaan. Tämä on KaMan kannalta erinomainen asia siinä mielessä, että vastaan hyvin todennäköisesti tuolloin asettuu väsynyt viimeiseen asti taistellut joukkue suuren pettymyksen kera, kun säilyminen lipui sormien välistä aivan runkosarjan lopussa.

 – Meillä katseet ovat jo ehkä vähän siellä karsintapeleissä, niin niihin yritetään nyt hakea sellaista hyvää meininkiä ja onnistuneita suorituksia tässä loppu runkosarjan aikana, totesikin KaMan kultakypärää sunnuntaina kantava ja huippukautta pelaava Arttu Vilander KeKi-ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Kankaanpäähän saapuu pesäpallotähtiä joukkueen täydeltä, kun Tuomas Jussilan, Juha Puhtimäen ja kumppanien tähdittämä Manse PP vierailee Kankaanpää Areenalla. Ottelu alkaa kello 17, ja toimiikin loistavana lämmittelynä keskiviikon Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysotteluun. Nappaa ennakkolippusi otteluun Tiketistä, ja saavu kannustamaan KaMaa katkaisemaan tappioputkensa. Tervetuloa!

 -MK


IMG-20220805-WA0017