Uutiset

Mallikas toinen jakso ei kantanut pisteille

 

Kankaanpään Mailan heinäkuu päättyi tuplapeliviikonloppuun, jossa sunnuntaina vuorossa oli kotiottelu Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ottelussa nähtiin KaMan riveissä jo kauden 22. pelaaja, kun KaMan junioreista Oskari Kleemola debytoi Superpesiksessä. Itse ottelu sujui alusta loppuun vieraiden hallinnassa, ja Tahko merkattiinkin ottelun voittajaksi lukemin 2-0 (6-0, 2-1).

Avausjakso kulki alusta saakka Tahkon hallinnassa, vaikka ensimmäisessä vuoroparissa joukkueet jäivätkin juoksuitta. Toisen aloittavalla Tahko sai kuitenkin kuparisen rikki, kun polttoheitto karkasi ohi kolmospesästä ja Eero Kuitunen livisti kotiin. Myöhemmin Juha Niemi tuli viimeisenä lyöjänä ykköskolmostilanteeseen. Toisen lyönnin hirvittävä pommi ei aivan jäänyt takakentällä räpylään ja KaMaa viime kaudella edustanut Lauri Vierimaa toi luvut 0-2:een.

 – Aika niheää oli sisäpelin osalta. Ulkopeli meillä oli kuitenkin erittäin hyvää. Kärkilyöntiprosentit näyttävät hyvältä, mutta silti kyllä tuntui, ettei peli oikein kulkenut emmekä saaneet jatkumoa sisäpeliin. Yleensä olemme kyllä Kankaanpäässä hävinneet, niin on mukava voittaakin täällä joskus, jutteli Tahkon ykköspalkinnon napannut Santtu Patova lehdistötilaisuudessa.

 – Harmittaa. Luu jäi käteen, totesi puolestaan KaMan parhaana palkittu lukkari Rasmus Paananen.

Kolmannessa vuorossa Valentin Ikosen kaunis tappikumura painui merkistä väliin. Takapalon yrityksestä syntyi toinen juoksu, kun polttoheitto karkasi ohi kolmospesästä. Tahko rakenteli vielä ajolähdön yhdellä palolla. KaMa pysäytti Niemen, mutta Juha Korhosen isku keskisaumaan muutti lukemat 0-5:een. Vieraiden kuudennen juoksun löi Santtu Patova viimeisessä sisävuorossa kakkossaumasta. KaMalle merkattiin yksi kolmostilanne kolmannessa ja neljännessä sisävuorossa, mutta Miikka Riikosen rakentamia tilanteita ei saatu hyödynnettyä.

 – Ensimmäinen jakso oli meillä jotenkin hyppysissä, vaikkei se oikein missään vaiheessa lähtenyt lentoon. Sen verran virkamiesmäistä pelaamista oli, että meidän pelikostyymiin olisivat tänään sopineet paremmin puvuntakit ja kravatit. Toisella jaksolla ei sitten tapahtunut oikein mitään. Tuli turhia paloja, oli hölmöilyjä ja kaikkea sellaista. Olimme tänään flegmaattisia kaikin puolin. Siihen täytyy olla kuitenkin tyytyväinen, että saimme täältä voiton ja kolme pistettä. Viime vuonna jäimme ilman pudotuspelipaikkaa, kun täällä kävimme, analysoi Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki omiensa suoritusta.

IMG 4080

Niko Vesanko pelasi Tahkoa vastaan neljännen ottelunsa miesten Superpesiksessä. KaMan oma kasvatti on täyttänyt paikkansa takakentällä mallikkaasti, ja pysäytti tässäkin ottelussa useamman vaarallisen lyönnin. Kuva: Juha Levonen

Toisen jakson aloittanut sisävuoro oli varmasti ikimuistoinen Superpesiksessä debytoineelle Oskari Kleemolalle. Ensimmäinen kärkilyönti Superpesiksessä tuli kentällemenon myötä ja ensimmäinen tuotu, kun KaMan kotiuttajajokerikaksikko saatteli miehen kolmoselle, ja lopulta Miikka Riikonen puhkaisi myös kauniilla iskulla kakkossauman. Tasoittavalla nähtiin lukkari Rasmus Paananen -show, ja KaMan 1-0 johdossa kuljettiin aina toisen tasoittavalle saakka, jossa Juha Niemen painava ja vastustamaton kolmospuolen kumura tasoitti jakson.

 – Nuoria miehiä oli taas pelissä, ja hieno suoritus heiltä. Aamulla heräteltiin Oskaria mukaan, Vesangon Niko takana eikä Uudentalon Eelikään ole montaa peliä tässä vielä pelannut. Hienoja sisääntuloja ja hyviä suorituksia heiltä. Nyt vain kovaa treeniä, kun ovat nyt nähneet, että mitä se peli oikein on sitten tällä tasolla, ja tietävät mitä kaikkea täällä sitten tapahtuu, tsemppasi ja kiitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala joukkueen nuoriso-osastoa, joka on täyttänyt paikkansa paikkaillessaan KaMan poissaolosumaa.

Kolmannen aloittavalla oli lähellä, että KaMan kakkospalkinnon napannut Arttu Vilander olisi kolmannessa peräkkäisessä pelaamassaan ottelussa iskenyt kunnarin tyhjään kenttään. Painava kumura sai Tahkon kopparin perääntymään ja kompastumaan, mutta lopulta räpylä venyi maasta käsin sen verran pallon tielle, että Tahko selvisi säikähdyksellä. Tasoittavalla Juha Korhosen tyylipuhdas tappikumura vei vieraat 2-1 johtoon. Tämä riitti lopulta jakson ja ottelun voittoon, kun Tahko torjui neljännen aloittavalla KaMan rakentelut.

 – Sisällä oli kyllä hirmuvaikeaa, kun oli hyvä ulkopelijoukkue vastassa. Meidän juoksija-arsenaali oli aika kapoisella tänään eikä viidellä kolmostilanteella sitten määräänsä enempää voi saada. Ei oikein saatu sisäpeliä rullaamaan missään kohtaa mitenkään päin. Muutama hyvä vuoro oli, mutta ensimmäisellä jaksolla teimme kopinnostopaloja aivan liikaa, ja sitten oli muutama tilanne, jossa lähdettiin vähän myöhässä lyönnin perään ja tuli kaksi paloa kerralla. Ne söivät sisäpeliä aika paljon eikä tänään sitten saatu tuon enempää aikaiseksi, löi "Kume" ottelun pakettiin lehdistötilaisuudessa.

KaMan miehistö saa nyt arvokkaan tauon pelien jatkuessa vasta ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkaa Kempeleen Kirin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa viikon kuluttua sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu KaMa-kasvattien Topias Liljan ja Henri Puputin edustama hallitseva Suomen mestari Manse PP. Ennakkoliput kello 17 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa makeaan voittoon!

Tilastot

Lehdistötilaisuus

 -MK