Poissaolojen riivaamalle KaMalle kylmää kyytiä Pohjois-Karjalassa

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui lyhyen Itä-Länsi -viikonlopun tuoman tauon myötä vieraskiertueella Pohjois-Karjalassa. Pahan poissaolosuman riivaama KaMa hävisi keskiviikkona Kiteellä isännille 2-0 (7-1, 13-0) ja torstaina Joensuussa 2-0 (16-2, 10-2). Parin tappion lisäksi matkalta saatiin myös lisää jobinpostia.

KaMa joutui lähtemään vieraskiertueelle ilman pitkäaikaispoissaolijoita Teemu Rouhiaista, Teemu Utusta, Arttu Vilanderia ja Joona Anttilaa. Pelinjohtaja Mika Kulmalan toiveiden mukaisesti matkalle saatiin myös täydennystä sairastuvalta, kun Perttu Olli ja Severi Piispanen olivat joukkueen mukana. Samalla oven avauksella poissaolijoiden listalle lisättiin kuitenkin Sami-Jukka Korvolan nimi.

Kiteellä isännät siirtyivät johtoon ensimmäisen tasoittavalla Hannes Pekkisen näpäyttäessä Elmeri Purmosen kotiin. KaMa tuli tasoihin kolmannessa vuorossa ex-KiPa Sami Mikkolanahon kotiutettua lainamies Samu Kyhyräisen. Avausjakson ratkaisu nähtiin kuitenkin tasoittavalla, kun Jiri Pippola puhkaisi kentän kolmospuolen kumurallaan ajolähdössä kunnarin arvoisesti. Kitee iski vielä kaksi juoksua lisää, ja kun KaMa ei juoksujen teossa viimeisessä vuorossa onnistunut merkattiin avausjakso isännille 7-1.

Toinen jakso eteni tasaisissa merkeissä toiseen vuoropariin, jossa kiteeläisten ketsuppipullo aukeni viiden yksittäisin lyönnein lyödyn juoksun arvoisesti. KaMan sisäpeli ei tahtonut aueta ja Kitee iskikin lisää kolmannessa vuorosssa Samu Vainikaisen kotiutettua Jesse Eskelisen komealla kakkosjatkekumuralla. Viimeisessä vuoroparissa alkutahdit löi puolestaan Eskelinen kunnarillaan kakkosluukusta ykköstilanteessa. Toinen jakso merkattiin isännille lopulta tylyin 13-0 lukemin.

IMG 3390

KaMalla riittää pohdittavaa, sillä pistetili on tällä kaudella vielä vierasotteluiden osalta avaamatta. Lisäksi yhdeksän ottelun tappioputki ja todella pitkä poissaolijoiden lista vaikeuttavat tekemistä entisestään. Kotiyleisön tuki on jatkossa korvaamatonta. Kuva: Juha Levonen

Vieraskiertueen toista osaa kohti mentäessä Joe Vartiamäki sairastui ja joutui jättämään JoMa-pelin väliin. Poissaolojen myötä Henri Pulkkinen nähtiinkin ulkopelissä monen kauden tauon jälkeen. JoMa-ottelussa myös Henri Itävalo loukkaantui alkulämmöissä ja aloitti pelin jokerina, mutta joutui loppupelin ajaksi vielä takaisin kentälle Jouni Mäen loukkaannuttua vakavammin. Mäen nimeä tuskin nähdäänkään kokoonpanossa enää heinäkuussa.

Myös Joensuun ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Isännät siirtyivät aloittavallaan johtoon, mutta KaMa tasoitti heti tasoittavalla vuorolla Samu Kyhyräisen kotiutettua Antti Kortteenperän. Seuraavissa vuoroissa JoMa paineli kuitenkin maisemaan hyvillä yksittäisillä kotiutuslyönneillä. Kolmannen tasoittavalla Sami Mikkolanahon painava keskikumura olikin laiha lohtu Joonas Peltomäen tuodessa 10-2 kavennuksen. Viimeisessä vuorossa JoMa iski Juho Toivolan kunnarin myötä vielä kuusi lisää ja avaujakso merkattiin tylylle isäntäjoukkueelle 16-2.

Henri Litmanen vei JoMan jälleen johtoon toisella jaksolla. Toisen aloittavalla KaMa siirtyi kuitenkin ensimmäistä kertaa vieraskiertueella johtoon, kun Juuso Vuorenmäen hyvä kumura yllätti Joensuun takakentän kolmostilanteessa kunnarin arvoisesti. JoMa kuittasi tilanteen kuitenkin heti tasoittavalla vuorolla siirtyen yksittäisillä lyönneillä 4-2 johtoon. Kolmannen tasoittavalla JoMa lisäsi johtoaan Konsta Kettusen takatilanteessa kolmosrajasta lyömänsä kunnarin ansiosta. Perään isännät iskivät vielä pari lisää, ja kun KaMa ei enää juoksujen teossa onnistunut, merkattiin toinen jakso JoMalle 10-2 ja koko ottelu 2-0.

Superpesis-miehistöllämme on nyt menossa erittäin hankala vaihe ennennäkemättömän loukkaantumissuman myötä. Nuori joukkueemme tarvitseekin nyt entistä korostetummin kotiyleisönsä vankan tuen. Seuraava mahdollisuus kurssin kääntämiseksi on sunnuntaina, kun Kouvolan Pallonlyöjät saapuu vierailulle Kankaanpää Areenalle. Nappaa ennakkolippusi Tiketistä ja tule kannustamaan KaMaa kohti voittoa! Tervetuloa!