Sarjakärki ei antanut hyvin haastaneen KaMan yllättää itseään

Kankaanpään Maila kohtasi ylivoimaisen sarjakärjen Vimpelin Vedon Kankaanpää Areenalla torstaina kauniissa kesäsäässä pelatussa ottelussa. KaMa haastoi ennakkosuosikkia upeasti, mutta joutui lopulta taipumaan luvuin 0-2 (1-2, 0-4). KaMan parhaana ja ottelun parhaana ulkopelaajana palkittiin Joe Vartiamäki. KaMan kakkospalkinnon nappasi uusi lainapelaaja Samu Kyhyräinen. Joukkueet jäivät ottelun myötä lyhyelle Itä-Länsi -viikonlopun mittaiselle tauolle.

ViVe tuli otteluun odotetun vahvasti eikä antanut KaMalle kolmostilanteita kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa. Vieraat rakentelivat itse ensimmäisen tasoittavalla puolestaan palottoman ajolähdön, josta Matias Rinta-aho onnistui komealla tappikumuralla. Toinen ulkovuoro oli kuitenkin KaMaltakin vahva eikä ViVekään nähnyt vuorossa kolmospesää. KaMan sisäpeli aukesi kolmannessa vuorossa, kun se rakensi palottoman ajolähdön.

– Ihan hyvä esitys oli tänään, ei voi moittia yhtään, kun yritystäkin löytyi. Sisällä kentällemeno oli aika vaikeaa, kun Korvola oli ainoa, joka sinne tänään lyömällä pääsi tuohon vastatuuleen. 3/23 kertoo siitä kaiken tarpeellisen, mutta sitten kun äijiä kentälle saatiin, niin ihan kohtuullisen hyvin onnistuimme löytämään keinoja saada heidät kolmoselle. Lisäksi saimme tilanteita jatkumaan edellisten perään, mikä on ollut aika haasteellista aiemmin kaudella, näki KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala positiivisia asioita tappion takana..

Sami Mikkolanahon ja Miikka Riikosen lyöntivuorojen jälkeen lukemat pysyivät kuitenkin 1-0:ssa Mikkolanahon komeasta kakkospuolen kumurasta huolimatta. Tasoittavalla Veto lisäsi johtoa Janne Mäkelän komealla kakkosjatkekumuralla. KaMan hyvä sisäpelivire jatkui viimeisessä sisävuorossa. Yhden palon ajolähtöön asteli Jouni Mäki, joka pisti pallon merkistä kakkosjatkeelle ja kavensi ottelun. Jatkotilanteista Mikkolanahon ja Riikosen painepallot eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta, ja näin avausjakso merkattiin vieraille 1-2.

– Tänään oli vaikeaa sisällä, kun vastustajan lukkari pelasi hyvän pelin. Ei oltu alkuun kaarella oikein hereillä, mutta parannettiin sitä ottelun edetessä. Rasmus pääsi alussa viemään meitä, kun meidän keskittyminen ja läsnäolo ei ollut ihan täydellistä. KaMa teki tänään meidän pelaamisestamme hankalaa hyvällä ulkopelillään. KaMa pääsi myös ensimmäisen jakson lopussa hyvin painostamaan, mutta ulkopeliin pitää olla tänään todella tyytyväinen. Kolme pistettä on se maksimi, joka tänään oli saatavillakin, jakeli puolestaan tunnustusta Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen hyvän ottelun KaMan lautasella pelanneelle Rasmus Paanaselle sekä oman joukkueensa ulkopelille, joka tehtaili avausjakson lopussa kovilla suorituksilla paloja KaMan hyvistä lyönneistä.

IMG 7327

KaMan poissaoloista kärsivän miehistön uusin tuttavuus on Samu Kyhyräinen. Hyvinkään Tahkon sopimuspelaaja on pelannut aiemmin tällä kaudella Ykköspesistä Loimaan Palloilijoissa. Nyt hän on KaMan mukana ottelukohtaisella lainasopimuksella. Kuva: Juha Levonen

Toinen jakso kulki hyvin samoja reittejä ensimmäisen kanssa. Aloittavalla Vimpeli rakenteli kolmostilanteen, josta viimeisen lyöjän Jukka-Pekka Vainionpään isku keskisaumaan riitti kuparisen rikkoutumiseen. KaMalla oli ensimmäisen jakson avauspuolikkaan tavoin vaikeuksia saada miehiä kentälle sekä pesillä eteenpäin. Toisessa vuorossa Veto sai rakenneltua ajolähdön kahdella palolla, mutta Janne Mäkelän keskisaumaiskusta upeaa peliä kakkospolttajana esittänyt Joe Vartiamäki tehtaili palon kotipesään.

– Kyllä sieltä allekirjoittaneeltakin tuli muutama tyhmä virhe tänään ulkona ja sisällä. Tämä oli silti jo tason nosto viime peleihin verrattuna. Me tappelimme hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta se jäi harmittavan pienestä kiinni. Erityisesti ulkopelissä olimme tänään aiempaa parempia. Juoksuja ei annettu paljoa ja Vimpelikin sai vain 13 kolmostilannetta, mihin voi olla jokseenkin tyytyväinen. Sisällä oli vähän tukkoista, mutta kyllähän tuo 9 kolmostilannetta on viime peleihin verrattuna ihan kelpo suoritus, kuului eniten paloja ottelussa tehtailleen Vartiamäen analyysi ottelusta.

Kolmannessa vuorossa ViVe rakenteli palottoman ajolähdön. Ainoa onnistuja oli J-P Vainionpää komealla tappikumuralla KaMan muuten puolustaessa jälleen ulkona hyvin. Tasoittavalla myös KaMan sisäpeli aukesi, mutta yhden palon ajolähdöstä ei jokerikaksikko juoksujen teossa onnistunut. Viimeisessä vuorossa ViVe lisäsi johtoaan yhden palon ajolähdöstä vapaataipaleen ja Janne Mäkelän painuvan keskikumuran myötä. Tasoittavalla KaMa rakenteli palottoman takatilanteen, jota se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Näin jakso Vimpelille 0-4 sekä koko ottelu 0-2.

– Työ jatkuu. Vaikka tappio on aina tappio, niin kyllä tuossa aina muutama rintakarva tulee lisää. Toivottavasti niitä alkaa tulemaan tässä riittävän nopeasti, että kovuus löytyy kauden mittaan ja taso kasvaa. Kuorman alle ei saa nyt väsähtää, vaan hakea energiaa siitä, että nyt tulee vastuuta ja onnistumisia. Varmasti vieläkin tulee tappioita ja kärsitään, mutta nekin pitää ottaa nyt oppina ja mennä sitä kautta eteenpäin ja parantaa jatkuvasti, kuului Kulmalan toive loppukaudelle, jonka lisäksi hän toivoi ensi viikolla helpotusta sairastuvalta.

– Se täytyy vielä sanoa, että sen verran sydän tänne sykkii, että oli kiva katsoa Joe Vartiamäen esityksiä. Eeli Uusitalolta ei ehkä paras peli tänään, mutta aiempia otteluita kun katsoi, niin tosi hyvä fiilis tulee, että omat pojat sieltä alkavat puskemaan läpi, paljasti KaMan aikanaan Superiin nostanut Niskanen seuraavansa edelleen lämmöllä vanhan seuransa otteita ja taivalta.

KaMan kausi jatkuu Tampereen Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen Pohjois-Karjalan kiertueella ensi viikon keskiviikkona ja torstaina Kiteellä ja Joensuussa. Seuraava kotiottelu on luvassa ensi viikon sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Ennakkoliput kello 17 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMaa kohti voittoa!