Kovasti taistellut KaMa kaatui vahvan KeKin käsittelyssä

Kankaanpään Mailan kausi jatkui aurinkoisena sunnuntai-iltana Kempeleen Kiriä vastaan. Suurien loukkaantumishuolien kanssa painiva KaMa taisteli nuorella ja kokemattomalla joukkueellaan ennakkoluulottomasti, mutta joutui toteamaan lopulta vierailijat vahvemmakseen. Nuoriso-osaston väläyttelyistä huolimatta KeKi kirjattiin ottelun voittajaksi luvuin 0-2 (0-2, 2-10).

Ottelu alkoi tunnustellen eikä kolmostilanteita ensimmäisissä vuoroissa nähty. Toisen tasoittavalla juoksujen teon aloitti KeKi, kun Sami Haapakosken pomppu livahti kakkosrajasta läpi etutilanteessa ja Onni Määttä livisti kotiin asti. Perään KeKi rakenteli ajolähdön, josta Matti Korhonen onnistui merkistä upealla tappikumuralla jättäen KaMan ulkokentän vaille mahdollisuuksia.

– Alku oli aika nihkeää, kun meille tuli merkkivirheitä ja kopinnostopaloja. Tehtiin aika paljon turhia paloja emmekä oikein saaneet laatuvetoja ollenkaan. Ulkopeli kuitenkin piti onneksi hyvin. Toisella jaksolla alkoi sitten pallo liikkumaan ja saatiin hyviä osumia koko porukalla ja kasvatettua lukemat tuollaisiksi. Tyytyväinen olen, että onnistuttiin taas kairaamaan kolme pistettä perjantain kovan pelin jälkeen ja kuusi pistettä koko viikonlopulta, analysoi kokenut Haapakoski vieraiden pelaamista lehdistötilaisuudessa.

KaMa sai ottelun ensimmäisen kolmostilanteensa kolmannessa vuorossa, mutta Miikka Riikosen kotiutusyritys kahden palon ajolähdössä kolmospussista ei tuottanut tulosta. Tasoittavalla KaMa jätti KeKin kolmostilanteitta ja lähti viimeiseen vuoroon hakemaan tasoitusta. Kolmostilanne saatiin, mutta tilanne kuivahti kopinnostopaloon ennen kotiutusyritystä. Näin avausjakso merkattiin vieraille 0-2, ja kolmostilanteet tasattiin tiukasti 2-2.

– Otteluun lähtö oli meiltä hankala omien virheidemme myötä. Toiselle jaksolle sovimme, että pelin vaatimustaso kasvaa ja alamme tekemään huolellisemmin ja laadukkaammin. Noissa tilanteissa, kun vastustajalla on se hetkensä kuten tänään noustessa 2-2:een, olemme olleet läpi kauden hyviä. Ylpeä olen joukkueesta, miten se pelaa nuo tilanteet, joissa ottelu voisi kääntyä. Jaksamme keskittyä yhteen asiaan ja yhteen tilanteeseen kerrallaan sekä sitten seuraavaan suoritukseen, iloitsi puolestaan omiensa suorituksista erityisesti toisella jaksolla KeKin viuhkamies Teemu Körkkö.

– Tyytyväinen täytyy olla, että täältä voiton hakee ja puhtaasti vieläpä, kun tänne on monelta pisteitä tälläkin kaudella jäänyt, hän vielä lisäsi vieraille aina hankalasta Kankaanpää Areenasta.

IMG 4608

Eeli Uusitalo oli tänään lennokkaalla pelipäällä ja ansaitsi sillä itselleen ykköspalkinnon. Koko nuoriso-osasto esitti KaMalla ennakkoluulottomia otteita ja haastoi yhtä kauden kärkijoukkueista. Kuva: Juha Levonen

Toisella jaksolla aukesivat hanat sisäpelissä. Avausvuorossa vierailta onnistuivat Korhosen veljekset, kun Antti rikkoi kuparisen upella vasurin koukkunäpillä ja Matti iski illan toisensa jälleen komealla tappikumuralla. Tasoittavalla KaMa rakenteli palottoman ajolähdön ja Sami Mikkolanaho kavensi upealla kakkospuolen kumuralla. Viimeisellä nousi vielä koppi, jossa nuoruus vei kokemusta. Toista Superpesis-otteluaan pelannut Eeli Uusitalo hönötti konkari Teemu Isoketoa tuoden tasoituksen kopin pudotuksella. Tilanne sai kotiyleisön hurmokseen, mutta lisäjuoksuja ei vuorossa nähty.

– Se livistys oli sellainen hetken mielijohde, kun tuntui, että kaikki onnistuu. Ajattelin, että repäistään nyt. Se oli kuitenkin vain pieni ilo, kun hävitään jakso noin paljon. Vuoro vähän kuoli kesken ja momentum kääntyi kaverille. Siinä oli meidän hetki ja meidän paikka tässä ottelussa, muttemme valitettavasti sitä pystyneet käyttämään, kertoi KaMan ykköspalkinnon napannut Eeli Uusitalo toisen jakson huippuhetkistä ja ensimmäisestä tuodusta juoksustaan Superpesiksessä.

Toisessa vuoroparissa ainoan juoksun löi vieraiden Sami Haapakoski hienolla siivulla kolmossaumaan. KaMan tasoittava ei tuonut tulosta ja harmittavasti kolmannen aloittavalla todistettiin ketsuppipullojen lävähtämistä auki. Sebastian Lahti toi vapauttavan juoksun harhaheitolla kolmospesältä. Tämän jälkeen Onni Määtän ja Sami Haapakosken komeat lyönnit lisäsivät vieraiden johtoa. Lisää tuli Antti Korhosen vuorolla, joka puhkaisi kentän kolmosrajasta kakkostilanteessa kunnarin arvoisesti. Viimeisenä onnistui vielä Aappo Savikoski kakkosrajasta.

– Meillä oli muutamat paikat tässäkin pelissä päästä nipistelemään ja niskan päälle, mutta niissä kohdissa ei onnistuttu. Vähän turhan helposti tuo korttitalo sitten sortui toisella jaksolla muutaman helpon virheen jälkeen. Peli vähän niiasi, ja luvut repesivät turhan isoksi. Ja niin siinä usein käy, että kun annetaan vähän eteen, niin alkaa kaverilta tulemaan myös laatuvetoja, totesi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala toisen jakson käännekohdasta.

Kolmannen tasoittavalla Miikka Riikonen rakenteli itselleen kolmostilanteen, mutta kotiutus ei tuonut tulosta. Viimeisessä vuoroparissa KeKiltä onnistui ykköspalkinnon napannut, neljä lyönyt ja 10 kärkilyöntiä kerännyt Haapakoski, kun kakkosluukun puhkaisulla syntyi yksi juoksu. KaMa lähti viimeisen tasoittavalleen hakemaan onnistumisia. Niitä myös nähtiin, muttei kuitenkaan juoksujen muodossa. Näin toinen jakso merkattiin vieraille 2-10 sekä koko ottelu 0-2.

– Lähtökohtiin nähden sekä palkittuja kun katsoo, täytyy olla tyytyväinen, sillä muutama poika pelaa hienosti ensimmäisiä Superin pelejään, vaikka nämä tappiot aina syövätkin. Opiskeluahan tämä nuorille pelaajille on. Toki vastustajatkaan eivät tunne heitä, mutta myös heidän pitää oppia varsinkin ulkopelissä, että mitä se pelaaminen on tällä tasolla ja millaisia suorituksia se vaatii, että tällä tasolla paloja pystyy tekemään. Hyvin pojat kuitenkin taistelevat ja tekevät tulosta sekä ovat ennakkoluulottomasti tulleet peleille mukaan, kehaisi Kulmala ykköspalkittu Uusitaloa, kakkospalkinnon napannutta Joe Vartiamäkeä sekä oudolla pelipaikalla linjassa pelaavaa Rasmus Paanasta.

– Tästäkin kokoonpanosta taitaa taas pari miestä lähteä pois ensi viikon otteluista, että toivottavasti jostain nyt alkaisi miehiä palailemaan, kun poissaolijoita alkaa olemaan jo aika pitkä lista, lähes kymmenkunta, harmitteli "Kume" KaMan loukkaantumis- ja poissaolokurimusta, joka ei näytä olevan helpottamassa ihan lähipäivinä.

KaMan kausi jatkuu tiistaina vierasottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ennen tulevaa Itä-Länsi -viikonloppua pelataan vielä kotiottelukin, kun torstaina Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu aina kiinnostava Vimpelin Veto. Ennakkoliput kello 18 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMaa voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!