KaMa joutui taipumaan niukasti Vallikentällä

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö matkasi perjantaina Haminaan Vallikentälle kuumaan runkosarjakohtaamiseen. Tiukka ottelu kääntyi lopulta tehokkaammin kotiuttaneelle Haminan Palloilijoille luvuin 1-0 (3-1, 5-5), vaikkakin KaMa vei nimiinsä kolmostilanteet 13-16.

KaMa siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen tasoittavalla, kun Kari Kellokosken kotiutuslyöntiä seuranneesta tilanteesta Teemu Utunen livisti harhaheiton turvin kotipesään. KaMan sisäpeli oli tämän jälkeen tukkoista, mutta Hamina painosti jokaisessa sisävuorossaan KaMan ulkokentän kuitenkin kestäessä.

– Oma peli oli sellaista kuin se on tänä kaunna ollut, mutta harmittaa, ettei noista kolmostilanteista saatu sitten tänään joukkueena enempää juoksuja ja voittoa kimmerrettyä. Oikeille miehille saatiin takatilannetta, mutta ei saatu siinä sitten kovin montaa onnistumista, harmitteli KaMan ykköspalkinnon napannut Lauri Vierimaa.

Painostus tuotti lopulta tulosta neljännen aloittavalla, kun ex-KaMa Teemu Rouhiainen puhkaisi kentän kakkospuolelta kiertäen kunniaa. Tämän perään rakentuneista ajolähdöistä onnistuivat vielä Juha Toikka ja Kimmo Lukkari kotiutuksissaan. KaMan tasoittavalla 100% sisäpeliä esittänyt Jouni Itävalo siirteli Utusen kolmoselle, mutta tilanteen täyttäminen osoittautui hankalaksi. HP nappasi lopulta avaujaksolta 3-1 voiton.

– Ensimmäisellä jaksolla ei ihan hirveästi kotiutustilanteita ollut. Ensimmäisessä vuorossa saatiin tilannetta, mutta sen jälkeen ei oikein enää päästy edes yrittämään kotiuttamista. Rouhiaisen läpilyönti avasi sitten vastustajan pelin viimeisessä vuorossa, analysoi pelinjohtaja Mika Kulmala ensimmäistä jaksoa lehdistötilaisuudessa.

IMG 3725

Jouni Itävalolla on kulkenut Haminaa vastaan. Kotiottelussa mies keräsi 6/7 kärkilyöntiä ja yhden tuodun, mutta vieraissa pistettiin vielä paremmaksi 7/7 kärkilyönnillä ja kahdella tuodulla juoksulla. Kuva: Juha Levonen

Toisellakin jaksolla KaMa siirtyi johtoon, kun Kellokoski kotiutti Vierimaan ensimmäisen aloittavalla. Tämän jälkeen ottelu sujui KaMan hallitessa aina toisen tasoittavalle. Tässä vaiheessa Haminan jokeriosasto otti kuitenkin roolia ja kahden palon ajolähdöistä onnistuivat kolmospuolen välilyönneillään Lukkari ja Juha Leskinen. KaMan jokeriosaston vastine seurasi puolestaan seuraavassa sisävuorossa, kun Miikka Riikonen ja Jouni Mäki siirsivät KaMan jälleen johtoon luvuin 2-3. KaMa pääsi vielä jatkamaan vuoroa nollalla palolla, muttei onnistunut enää lisätilanteiden ja -juoksujen teossa.

– Toinen jakso oli meiltä sisällä parempaa, mutta sitten annettiin helpohkoja juoksuja ulkopelissä ja oltiin siellä pulassa. Tasaista peliähän se oli, mutta ehkä Hamina sai hivenen laadukkaampia keskiosumia takatilanteessa, ja siitä tuli sitten ero tänään. Meilläkin oli siellä hyviä lyöntejä jokunen, mutta ei kuitenkaan riittävästi, totesi Kulmala.

Kun ketsuppipullo oli aukaistu, oli Hamina kuitenkin jälleen hankalasti pysäytettävä joukkue. Kolmannen tasoittavalla isäntäjoukkue rakenteli tilanteen kakkoskärjestään ja tehtaili kolme juoksua Juha Toikan, Ville Kotron ja Kimmo Lukkarin onnistuessa. KaMa lähti viimeisessä sisävuorossa takaa-ajoon. Kakkoskärki onnistui juoksun teossa, kun kokoonpanoon palannut Henri Itävalo kotiutti Perttu Ollin. Ykköskärjen rakentelusta puolestaan Riikonen onnistui kotiuttamaan Jouni Itävalon. Tämä jäi kuitenkin KaMan viimeiseksi juoksuksi ottelussa, ja 5-5 lukemat varmistivat Haminalle ottelun voiton. Viimeisen tasoittavalla KaMa onnistui kuitenkin torjumaan isäntien yritykset kolmen pisteen voitosta. Tämä voi loppukauden aikana osoittautua vielä arvokkaaksi torjuntavoitoksi.

– Ulkona pelataan ihan hyvää peliä ajoittain, vaikkakin toisella jaksolla oli vähän vaikeampaa. En tiedä, oliko auringosta johtuvaa vai mistä, mutta aika sirkusta oli siellä yksi vuoropari. Sisäpeliin tänään kyllä kuitenkin kaaduttiin, komppasi kuusi kärkilyöntiä ja yhden tuodun kerännyt Vierimaa.

Kautta on jäljellä enää kaksi ottelua. Sunnuntaina KaMa kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Hyvinkään Tahkon. Ottelu on Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu. Lippuja otteluun löytyy paikallisista yrityksistä, joiden SoMe-kanavia kannattaakin laittaa seurantaan. Ottelu alkaa kello 17. Tervetuloa kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!