Uutiset

KaMa nappasi täydet pisteet upean esityksen jälkeen Itävalon paluuottelussa!

Jouni Itävalo teki paluun pelikentille Kankaanpään Mailan ja Imatran Pallo-Veikkojen välisessä ottelussa. Huippujännittävä ottelu tarjosi yleisölle draamaa koko rahan edestä. Loistavan ottelun päätteeksi Maila nappasi erittäin makean voiton ja sitäkin tärkeämmät kolme pistettä toista kertaa tällä kaudella. Loppuluvut kirjattiin 2-0 (2-0, 3-1).

– Ei ole tällä kentällä vielä tällä kaudella voitettu, olihan se jo aikakin! Hyvät jaksojen alut sisällä siivittivät voittoon. Ei ollut mikään lyöntikeli tänään. Lämpötila oli hyvä, mutta kova vastatuuli vei vähän tehoja lyöntipelistä. Tilanteen tekeminen ja juoksujen lyöminen ei ollut niin helppoa, tiivisti KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala hienon ottelun annin.

KaMa tuli ryminällä ensimmäiseen sisävuoroonsa ja rakensi heti kärjestä palottoman ajolähdön. Tulikuumassa vireessä oleva Miikka Riikonen kiskaisi ensimmäisellään tappikumuran väliin ja Mailan johtoon. Jouni Mäki jatkoi ja onnistui pitkällä näpillä kakkospussiin. KaMa jatkoi painettaan, mutta enempää juoksuja ei vuorossa enää syntynyt.

– Päällimmäisenä on kyllä mielessä kolme pinnaa. Toinen kerta tälle kaudelle, ja tässä oli kyllä pitkään pisteet ja voitot vähissä. Nyt on ollut hyvät viimeiset kaksi peliä ja tämä oli tasapainoinen kaksijaksoinen ulkona. Sisäpeli ei ollut rallattelua, mutta teimme tarvittavat juoksut. Oli hyvä voitto, mieluummin voittaa näin kuin 7-0 ja 7-0, naurahti KaMan iloinen ykköspalkittu Lauri Vierimaa, joka toi kolme juoksua ja keräsi seitsemän kärkilyöntiä 100% tehoilla siirtyen Superpesiksen kärkilyöntitilaston kakkospaikalle.

Vierailijat rakentelivat sisävuoroissaan kolmostilanteita, mutta Jouni Itävalon tiivistämä ulkopeli hyydytti IPV:n jokerit Tommi Piiraisen ja Juho Toivolan lyönti toisensa jälkeen. KaMallakin oli vielä jakson loppupuolella paikkansa lisätä johtoaan, mutta vieraiden viimeisen tasoittavalle mentiin kuitenkin isäntien 2-0 johdossa. IPV:n sisävuoro jäi kuitenkin täysin torsoksi ja avausjakso kirjattiin kotiyleisön iloksi KaMalle.

– Ei yhdellä juoksulla voi oikein pelejä voittaa. Kotiutusprosentti on jopa alle 10, mikä on kyllä luvattoman heikko. Ulkona pelasimme ihan hyvää peliä, vaikkei tuota Latea saatu kyllä kiinni millään. Ulkona oltiin ihan hyviä tänään, mutta sisäpelistä jäi nyt kiinni. Nyt tulee varmaan tuo tauko ihan hyvään paikkaan meille. Reenataan hyvin ja ollaan sitten valmiina seuraavaan peliin sunnuntaina, totesi hienon pelin pelannut vieraiden nuori lukkari ja ykköspalkinnon pokannut Rasmus Surakka.

IMG 3218

Jouni Itävalo keräsi paluuottelussaan kakkoskärjen vaihtajana kolme kärkilyöntiä 100% tehoilla. Mies oli liekeissä myös ulkona, josta osoituksena valinta ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi. Kuva: Juha Levonen

IPV onnistui ottelussa ensimmäisen ja ainoan kerran toisen jakson ensimmäisen aloittavalla, kun Juho Toivolan painava keskikumura sirvahti takakentällä sen verran, että Miitri Pesonen livisti kotiin. KaMan jakson alku oli kuitenkin tälläkin kertaa rautainen, kun se rakensi kolmesti tyhjään kenttään ajolähdön onnistuen joka kerta. Ykköskärjen rakentelulla Miikka Riikonen onnistui tappikumurallaan kotiuttamaan Lauri Vierimaan. Kakkoskärjen rakentelusta onnistui puolestaan Joona Anttila linjassa sirvahtaneella tappikumurallaan. Uudella lyöntikierroksella ykköskärjestä onnistui puolestaan Kari Kellokoski upealla kääntönäpillä - tuojana tälläkin kertaa Vierimaa.

– Kyllähän me tänään sisäpeliin kaaduimme ja kaveri oli selkeästi parempi. Ei tässä kannata selitellä mitään. Kun lähdetään pitkälle pelimatkalle, niin kyllähän siellä kannattaisi kaikki antaa pois eikä löysäillä. Oltiin huonoja, nukuttiin muutama kolmostilanne kumuralla ja muuta. Ne on kalliita nukkumisia ja tällä kertaa ne maksoivat voiton, myönsi vieraiden pelinjohtaja Jukka Mäkinen rehdisti.

Huikean ensimmäisen vuoroparin jälkeen KaMa tiivisti ulkokenttäänsä entisestään jättäen vieraat kokonaan vaille mahdollisuuksia. Kolmannessa sisävuorossa Mailalla oli mahdollisuutensa kaunistella lukemia, mutta sitä ei tarvittu, kun vieraiden viimeisessä sisävuorossa KaMa pelasi tiiviisti ja viisaasti. Viimeisen niitin ottelulle antoi ykköspalkittu Vierimaa, kun hän syöksyi kakkosluukkuun suuntautuneen kotiutuslyönnin ja teki kolmannen palon kotipesään. Joukkue ja kotiyleisö pääsivät näin juhlimaan toisen jakson 3-1 voittoa sekä kolmea pistettä.

– Hienot jaksojen alut sisällä, saatiin heti kuskin paikka ja päästiin vähän henkisesti otteeseen pelistä. Ulkona kautta linjan ihan hyvä suoritus. Vastustajalla on kuitenkin ihan hyvä lyöntijoukkue, kun hyvin pelanneita nopeita poikia on keulassa ja sitten tulee kovia lyöjiä. Saimme pidettyä tilannemäärän alhaisena ja jokerit joutuivat tulemaan jo vaihtotilanteisiin, näki KaMan viuhkamies Kulmala syyt isäntien voiton takana.

– Erittäin hyvä voitto, tyytyväinen täytyy olla, kun ei näitä nyt liikaa ole tullut. Kolme pistettä on kuitenkin tässä sarjassa aina kovan työn takana. Saadaan tässä nyt pieni breikki, viikolla vähän harjoitellaan ja viikonloppuna huilataan, että ollaan sitten tiistaina taas valmiita, käänsi "Kume" katseet jo tulevaan otteluun.

KaMan joukkue rauhoittuu nyt Itä-Länsi -viikonloppuun, kun torstaina pelattavalla viimeisellä kierroksella ei joukkueella ole ottelua. Kausi jatkuu jälleen ensi tiistaina, kun kotiotteluun Kankaanpää Areenalle vastustajaksi saapuu koronakaranteenista palaava sarjajumbo Haminan Palloilijat. Ottelu alkaa kello 18 ja liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa makeaan voittoon!