Jaksopeli osoitti raadollisuutensa – KaMan loistoalku riitti pisteeseen

Petteri Kortelaisen ja Ville-Veikko Ollin edustama Koskenkorvan Urheilijat saapui helteiselle Kankaanpää Areenalle tärkeään paikallisotteluun. Jaossa oli isoja pisteitä ja kotijoukkue tulikin otteluun ryminällä. Lopulta kuitenkin vierailijat jouduttiin toteamaan paremmiksi jo tutuksi käyneessä supervuoroparissa luvuin 1-2 (7-1, 3-4, 1-3).

KoU siirtyi ottelun ensimmäisessä sisävuorossa johtoon Ollin pussinpohjalyönnillä, mutta KaMa ei tästä häiriintynyt. Tasoittavalla lähti täysi sisäpelimylly käyntiin. Alkutahdit löi Lauri Vierimaa, joka livisti kotiin vierailijoiden hölmön harhaheiton myötä. Mailan johtoon vei Perttu Olli, jonka upea isku kakkosjatkeelta oli kunnarin arvoinen. 3-1:een johdon lisäsi Henri Itävalo yllättävällä varsilyönnillään. Toisella lyöntikierroksella ajolähdöistä onnistuivat vielä Miikka Riikonen kolmossaumasta ja Joona Anttila kolmosluukusta.

– Se on koko kauden tuo pystäri sirvahdellut tuonne kakkospuolelle, mutta nyt sattui menemään oikeaan kohtaan. Se oli hyvä lyönti. Pienestä jäi kiinni, kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella. Saatiin erittäin hyvä startti, viisi juoksua ja pystyttiin pitämään kaveri pienillä tilanteilla tuolla ensimmäisellä jaksolla. Se oli meidän hallintaa kokonaan, mutta jostain syystä sitten tuo toinen jakso ei vain lähtenyt käyntiin, ja sitten se näyttää tuolta, kommentoi KaMan ykköspalkinnon napannut ja peräti neljä juoksua tuonut Perttu Olli lehdistötilaisuudessa.

Vierailijoiden peli meni avausvuoroparin myötä täysin sekaisin ja KaMa napsi ulkovuoroissaan komeita paloja yhden toisensa perään. Toisen tasoittavan ajolähdöistä onnistui Riikonen upealla koukkunäpillä. KoU sai jakson viimeisen kotiutustilanteensa kolmannessa vuorossa, mutta KaMa torjui nämä yritykset helposti. Jakson loppuluvut 7-1:een iski kolmannen tasoittavalla jokerina esiintynyt kapteeni Kari Kellokoski kauniilla kolmospussarillaan.

– Yksi aikalisä on nykyään käytettävissä ja se käytettiin ensimmäisen vuoron jälkeen, niin se kyllä kuvastaa meidän starttia. Mitään muutosta ei siinä kuitenkaan tullut. Meillä oli todella virherikas peli eivätkä kaikki sisäpelin tössimiset varmasti suurelle yleisölle näkyneetkään, jutteli puolestaan vieraiden pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

KaMa avasi toisenkin jakson hienosti, kun Teemu Utunen puhkaisi kentän keskeltä takaa, niin että ykkösellä ollut Vierimaa kiersi kotiin asti. Lisäjuoksuja ei vuorossa kuitenkaan saatu. Tasoittavalla oma koira puri, kun Petteri Kortelainen tasoitti ottelun komealla kolmospuolen kumuralla. Myös Ville-Veikko Olli meinasi onnistua, mutta lyönti kuivui Perttu Ollin upeaan syöksykoppiin. Seuraavalla "Vinse" kuitenkin puhkaisi kentän kakkosrajasta yhden juoksun arvoisesti vieden vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

– Täytyy sanoa, että usko oli koetuksella pelissä. Koko pelin ajan tuntui, että kaikki pallot pomppivat vähän joka pojalla. Se oli aika rikkonaista peliä. Neljännen aloittavalla, kun oli jo pari paloa alla ja ykköstilanne, tehtiin sieltä vielä pinna, niin totta kai pitää olla tyytyväinen kahteen pisteeseen. Jonain päivinä tällä pelillä ei olisi tullut pinnaakaan, mutta nyt tuli kaksi, iloitsi vieraiden kärkietenijä ja ykköspalkittu, kentälle yhdeksän kertaa 100% tehoilla mennyt sekä kaksi juoksua tuonut, Otto Kauppinen.

IMG 0885

Teemu Utunen tuulettelee kakkosella läpilyöntinsä jälkeen. KaMan kakkospalkittu pelasi muutoinkin vahvan ottelun, josta saldona oli yksi lyöty, yksi tuotu ja 9 kärkilyöntiä 82% tehoilla. Kuva: Juha Levonen

KaMan vastine nähtiin kolmannen aloittavalla, kun kakkoskärki rakenteli palottoman ajolähdön, josta Miikka Riikonen tasoitti loistavalla keskikumuralla. KaMan uudelleen johtoon vei lyöntihommissa ollut Lauri Vierimaa hienolla kolmospuolen hidastetulla. Jaakko Erkkilä toi vieraat kuitenkin jälleen tasoihin, kun helpohko pallo painui koppareille asti kolmannessa vuorossa. KaMan sisävuoro jäi torsoksi, mutta viimeisen tasoittavalla näytti vielä hyvältä, kun KaMa teki taululle nopeasti kaksi paloa. KoU rakenteli kuitenkin lopulta väkisin kolmostilanteen, josta kakkospalkittu Kortelainen onnistui jälleen hienolla kolmospuolen kumurallaan.

– Se ei ole meidän peli, jos ei osata voittaa eikä silloin ansaita voittoa, jos ei osata hoitaa asioita niin kuin pitää. Se on tylyä silloin, kun ei näitä pelejä ansaitsemalla voiteta, vaan kun pallot tulevat päin, ne pitää ottaa kiinni, sadatteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala toisen jakson helppoja virheitä.

– Se on kyllä jännä, miten me keksimme aina keinot, miten ryssiä nämä hommat jollakin konstin. Näissä tiukoissa paikoissa tuppaa tapahtumaan aina kummallisia juttuja. Yhtäkkiä kopinnosto onkin melkein kesäteatterilla ja yhtäkkiä pallo tulee kohti niin se onkin takakentällä. Se on sellaista ja tässä tulee oppia jokaiselle, hän jatkoi.

Koskenkorva aloitti supervuoroparin sisältä ja iski KaMan ulkopelivirheiden myötä kolme juoksua. KaMa lähti takaa-ajoon vielä tasoittavalla, mutta ensimmäinen tilanteenrakentelu kuivahti merkkivirheeseen. Kakkoskärki onnistui kuitenkin vielä yhden palon ajolähdön rakentelussaan, josta Miikka Riikonen iski kavennuksen hienolla koukkunäpillä. Muissa yrityksissä ei enää myöhemmin onnistuttu, ja näin vieraat veivät harmillisesti voiton mukanaan Pohjanmaalle.

– Olen sitä mieltä, että pisteet pitää aina ansaita, oli peli kuin peli, mutta nyt en kyllä ole ihan varma, että olisiko kaksi kuulunut meille ja yksi KaMalle... Haastava on kyllä sanoa, että miksi pelin alussa oli sellainen tunnelma, ettei peli käynnistynyt ollenkaan. Toisen jakson alkuun saatiin sitten vähän sitä ryhtiä nostettua. Ei ollut meiltä millään tavalla hyvä peli muuta kuin siten, että ei nitkahdettu ja olimme sitkeitä. Tällä kertaa sitten kääntyi meille, hämmästeli myös Vainionpää omiensa ryhtiliikettä ja nousua voittoon.

Kotijoukkueen puolella ei oltu aivan yhtä iloisia.

– Ei ole ottajaksi, mutta siihen pitää kasvaa. Näköjään vain ottaa vähän töitä ja aikaa se kasvaminen. Me annamme kyllä pisteitä pois niin halvalla, mitään pois ottamatta vastustajalta, jolla varsinkin keula pelasi pirun hyvin. Mutta kyllä paljon on miettimistä, totesi Kulmala.

KaMan kausi jatkuu tiistaina Hyvinkään Pihkalassa Tahkoa vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa torstaina, kun kello 18 alkavaan otteluun Kankaanpää Areenalle saapuu Ville Väliahon edustama Joensuun Maila. Tiivis pelitahti siis jatkuu ja ensi viikollakin on jaossa jälleen erittäin tärkeitä pisteitä. Nappaa lippusi Tiketistä ja tule kannustamaan KaMa voittoon – Tervetuloa!