Uutiset

Hallitseva Suomen mestari saapuu mittaamaan KaMan kotivireen

 

Kolmen ottelun kotipisteputkessa seilaava KaMa saa vieraita Kainuusta, kun Joni Rytkösen edustama hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy saapuu Kankaanpää Areenalle. Yleisö pääseekin jälleen nauttimaan pesäpalloiloittelusta kauniissa kesäsäässä.

Hallitseva mestari Jymy löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä neljänneltä sijalta. Kultajuna on puksuttanut muutoin tuttuun tahtiin, mutta muita kärkijoukkueita vastaan sillä on ollut ongelmia, mikä on saanut sen tippumaan esimerkiksi KPL:n ja ViVen kyydistä. SoJy on kohdannut runkosarjan muita top6-joukkueita jo neljästi, mutta onnistunut keräämään näistä peleistä vain kaksi pistettä.

Yleisölle SoJyn riveistä löytyy lukuisia mielenkiintoisia seurattavia, kuten esimerkiksi lyöjätilaston toisena oleva Roope Korhonen ja viime kauden vuoden pesäpalloilija, kärkilyöntitilaston kärkisijoilla keikkuva, Niko Korhonen. Unohtaa ei tietenkään myöskään sovi aikanaan KaMa-fanien sydämiin itsensä pelannutta Joni Rytköstä, joka johtaa Superpesiksen tuotujen juoksujen tilastoa. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat esimerkiksi Sotkamon siirrollaan syksyllä kohahduttanut Toni Laakso sekä viime kaudella KaMa-kasvatti Ville Väliahon lautasen äärellä syrjäyttänyt Aapo Komulainen.

KaMa joutuukin ottelussa aivan uudenlaiseen testiin. Hyvin viime kierroksilla toiminutta ulkopeliä testataan lauantaina kunnolla, sillä SoJy on lyönyt Superpesiksessä toiseksi eniten juoksuja Vimpelin Vedon jälkeen. Testi on myös hyvä loppukautta ajatellen, sillä mikäli KaMan ulkokenttä kestää SoJyn sisäpelikoneiston rakentelut ja lähentelyt, voi sen todeta kestävän loppukaudella monen muunkin joukkueen käsittelyssä.

IMG 7252

KaMan kotiutustyöskentely on ollut alkukaudella pitkälti Miikka Riikosen (1+21) varassa. Loppukaudella tulitukea tarvittaisiin enenevässä määrin muultakin joukkueelta. Kuva: Juha Levonen

Länsi-Suomen kiertueella oleva Jymy osoitti perjantain kierroksella haavoittuvuutensa, kun Koskenkorvan Urheilijat oli lähellä jaksovoittoa. 3-3 tasattu avausjakso osoitti, että myös KaMalla on lauantaisessa ottelussa erinomaiset mahdollisuudet kiusata Jymyä ja jatkaa kotipisteputkeaan. Se vaatii kuitenkin tasaisempaa suorittamista sisäpeliltä, joka on viime kierroksilla ollut suurin este KaMan ja paremman pistekertymän välissä.

Joka tapauksessa lauantaina on luvassa jälleen hieno pesäpallotapahtuma ja ennusteiden mukaan kelitkin hellivät kansallispelin ystäviä. Koronakauden tiivis pelitahti ja viime viikkojen kuuma sää on osaltaan omiaan selittämään tällä kaudella nähtyjä useita yllättäviäkin tuloksia. Lauantaina on KaMalla jälleen hieno mahdollisuus repiä lisää eroa sarjan perää pitävään Haminan Palloilijoihin sekä ottaa askel lähemmäs keskikastin kuumaa pudotuspelitaistelua.

Vuorossa on lauantaina kolmen kotiottelun kimaran keskimmäinen osa, kun SoJy saapuu kello 16 alkavaan kohtaamiseen Kankaanpää Areenalle. Seuraava kotiottelu odottelee jo tiistaina, kun vieraaksi saapuu KaMa-kasvattien Topias Liljan ja Henri Puputin tähdittämä Manse PP. Liput otteluihin myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoihin!