Raportti: Huipputasainen paikallisvääntö ei tuonut pisteitä

Manse PP, Tampere – Kankaanpään Maila 1-0 (2-2, 2-1)

Kauden neljäs paikallisvääntö Tampereen Manse PP:tä vastaan oli huipputasainen. Harmittavat virheet ja huolimattomuus söivät kuitenkin parhaimman terän KaMan pelistä ja tamperelaiset jouduttiin toteamaan niukasti paremmiksi runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

KaMa onnistui avaussisävuorossaan rakentelemaan kaksi ajolähtöä, jotka eivät tuottaneet toivottua tulosta. Tasoittavallaan isännät siirtyivät johtoon Ville Hotakaisen lyönnillä. Seuraavia tilanteita saatiin odotella kolmannen aloittavalle, jossa Mailan sisäpeli aukesi ja Kari Kellokosken sekä Teemu Utusen kotiutusten myötä sisäpelivuoroa pyöritettiin jo toista lyöntikierrosta. Isännät tulivat kuitenkin rinnalle tasoittavalla vuorolla, kun lyöjämörssäri Juha Niemi rakenteli itselleen ensin kolmostilanteen ja perään iski Jasperi Luoman kotipesän suojiin.

Jakson viimeisessä vuoroparissa molemmat joukkueet rakentelivat itselleen avaimet jaksovoittoon. Aloittavalla vuorolla Mansen ulkopeli kuitenkin torjui Kellokosken ja Petteri Kortelaisen kotiutusyritykset. Tasoittavalla vuorolla puolestaan KaMan ulkopeli torjui Mansen palottoman ajolähdön jälkeiset kolme kotiutusyritystä kotipesään. Näin avausjakso tasattiin tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-2.

Toisen jakson alkajaisiksi molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kotiutusta kertaalleen, mutta edelleen molempien joukkueiden ulkopeli oli tikissä hoitaen palot kotipesään. Toisen vuoron alkajaisiksi Manse rakenteli palottoman ajolähdön, mutta KaMa nollasi jokerimörssärien Niemen ja Tommi Malisen ahdistelut. Tasoittavalla KaMa siirtyi johtoon, kun polttoheitto Kellokosken vaihtolyönnistä karkasi pesästä ohi ja Arttu Ruuska livisti kotipesän suojiin. Perään KaMa pääsi vielä yrittämään johtonsa lisäämistä, mutta Mansen ulkopeli torjui jälleen Kortelaisen sekä Joona Anttilan yritykset.

Kolmannen aloittavalla Tommi Malinen onnistui viimeisenä lyöjänä puhkaisemaan KaMan ulkokentän tasoitusjuoksun arvoisesti miehen itsensä palaessa yrittäessään kunniajuoksua. KaMan tasoittava sisävuoro oli vaisu, kun taas Manse rakenteli yhden palon ajolähdön viimeisessä sisävuorossaan. Niemen yritykset KaMan ulkokenttä onnistui torjumaan jo viidennen kerran, mutta edellisen ottelun Kankaanpäässä ratkaissut Malinen vei isännät ensimmäistä kertaa toisella jaksolla johtoon. Tasoittavalla vuorolla KaMa onnistui saattelemaan Arttu Ruuskan kolmospesälle, mutta jakso päättyi lopulta isäntien 2-1 voittoon, kun Mansen ulkokenttä nollasi viimeisenä lyöjänä kotiutusta yrittäneen Kortelaisen yrityksen.

Seuraava ottelu on vuorossa jo torstaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu aina sytyttävä Vimpelin Veto. Ruuskan veljesten edellisen kohtaamisen Vimpelissä heinäkuun puolivälissä vei kotijoukkue nimiinsä niukasti 1-0. Miehistömme tarvitseekin kotiyleisön tarjoaman 13. pelaajan avun revanssin ottamiseksi! Hanki liput otteluun Tiketistä, ja tule kannustamaan KaMa takaisin voittokantaan sekä kohtipudotuspelejä! Tervetuloa!