Uutiset

Tuplaraportti: KaMa joutui antautumaan kalkkiviivoilla back-to-back -otteluissa

Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 2-0 (9-2, 5-4)    Tilastot
 Kankaanpään Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (2-5, 4-7)    Tilastot

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui back-to-back -otteluilla sarjan kärkikahinoihin kaavailtua Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan, kun joukkueet kohtasivat perjantaina Kouvolassa ja sunnuntaina Kankaanpää-Areenalla.

Kouvolassa Pallonlyöjät oli tyly isäntä iskien heti ensimmäisen aloittavalla seitsemän juoksua. Shokkihoitoa saanut KaMa pääsi hiljalleen jakson edetessä peliin mukaan ja avasi juoksutilinsä viimeisen vuoroparin tasoittavalla sisävuorollaan, kun jokerikotiuttajat Miikka Riikonen ja Petteri Kortelainen onnistuivat kertaalleen.

– Siinä oli paljon erittäin hyviä lyöntejä eikä kaikki ollut meidän huonoutta. Paransimme peliämme sitten koko ajan jakson edetessä, KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen totesi lehdistötilaisuudessa.

Toisella jaksolla KaMa oli pelissä mukana heti alusta asti ja johtikin avaussisävuoronsa jälkeen Arttu Ruuskan kotiutettua Mikko Paunan. Vahva isäntä paineli kuitenkin ensimmäisen tasoittavalla tasoihin ja kolmannessa vuorossa ohi. KaMa ei tästä kuitenkaan hölmistynyt, vaan hyvässä vireessä olleet jokerit Riikonen ja Kortelainen veivät KaMan jälleen johtoon Riikosen yksittäisellä ja Kortelaisen kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä kolmosjatkeelta.

3-4 tappioasemassa viimeiseen sisävuoroonsa tulleet isännät näyttivät kuitenkin rutiininsa, kun kaksi paloa ollessa jo taululla Matti Latvala onnistui tasoituksessa pallon poltellessa KaMan ulkokentän räpylässä. Viimeisenä lyöjänä vuoroon puolestaan tullut Matti Saukko hoiti ensin kakkostilanteen komealla pompulla ja iski kolmen pisteen voittoon tarvitun juoksun komealla kakkosjatkekumuralla.

KaMa joutui antautumaan kalkkiviivoilla turpakäräjien saattelemana

KPL avasi sunnuntaisen ottelun Kankaanpäässä, kuten perjantaisen Kouvolassakin. Komeita lyöntejä ja useampi läpilyönti siivittivät vieraat heti avausvuoroparissa 0-4 -johtoon. KaMa sai rivinsä kasaan toisessa vuoroparissa, mutta palotonta ajolähtöä ei onnistuttu hyödyntämään ennen kolmatta sisävuoroa, jolloin KaMa kavensi Riikosen ja Ruuskan komeilla kakkospuolen kumuroilla. Kun Kopla onnistui kolmannen tasoittavalla Iiro Nokkalan määrämittaisella näpillä eikä KaMa viimeisessä sisävuorossa enää juoksuja saanut, kirjattiin avausjakso vieraille 2-5.

– Avausjakso oli taas hieman kuin Kouvolassa. KPL löi hyvin ja me olimme unessa, jutteli Karttunen myös Kankaanpään lehdistötilaisuudessa.

Toinen jakso alkoi hurrikaani Teemu Utusen pauhattua KaMan ulkokentällä ja tehtailtua kaikki kolme paloa Koplan aloittavalla sisävuorolla. Hienon alun siivittämänä KaMa siirtyikin tasoittavalla 2-0 johtoon Kari Kellokosken ja Petteri Kortelaisen pussinpohjalyöntien polteltua kouvolalaisten räpylöissä. Toisessa vuorossa KPL onnistui Juho Hacklinin näpillä kaventamaan tilannetta, mutta KaMa ei tästä lannistunut, vaan ykköspalkittu Arttu Ruuska iski toisessa vuorossa lisäjuoksun hienolla vapaalla kolmosjatkekumuralla ja kolmannessa vuorossa puhkoi puolestaan Pallonlyöjien takakenttää kopparien suosiollisella avustuksella yhden juoksun arvoisesti.

– Jaksotauolla siinä löimme hieman nyrkkiä pöytään ja saimmekin pelin juonesta kiinni. Hyvä ensimmäinen ulkovuoro ja siihen vielä kaksi pinnaa alle sisältä, iloitsi Karttunen joukkueen onnistumisista toisella jaksolla.

– Toisella jaksolla olikin sitten hyvä fiilis siihen asti, kunnes Toikka tuli ykkös-kakkostilanteessa lyömään.

Ottelun neljännessä vuoroparissa tosiaan alkoi tapahtua. KPL rakenteli etutilanteen, jossa vaihtaja Sasu Toikka veivaili näppinsä laittomaksi. Jostain syystä syöttötuomari Samuli Eeva tuomitsi tilanteesta kuitenkin vapaataipaleen kaikille etenijöille, sillä hänen näkemyksensä mukaan KaMan lukkari Joona Lehtinen oli lyöntisektorissa – siis siitä huolimatta, että oikealta lyövän Toikan näppi leijaili lukkari Lehtisen edestä selvästi laittomaksi kakkosrajasta.

– En kyllä millään ymmärrä sitä tuomareiden tulkintaa, ja sanovat minulle vielä, että lue sääntökirjaa. En ymmärrä, miten lukkari voi olla sektorissa, mutta samaan aikaan lyönti menee hänen editseen laittomaksi. Ehkä tuomareilla on sitten oma sääntökirja, jota ei ole kenellekään muulle jaettu, pauhasi Karttunen ottelun ratkaisun avaimet Kouvolalle tarjonneesta kyseenalaisesta tuomiosta.

– Harmittaa suunnattomasti syöttötuomarin ylimielinen tapa ilmoittaa, että kyllä mä tiedän säännöt. Mutta ilmeisesti hän ei kuitenkaan tiennyt. Selkeä tuomarivirhe siinä tilanteessa. Sitä ei voi sitten tietää, miten peli olisi edennyt, jos tuo olisi tuomittu oikein.

Tilanne synnyttikin kovan kalabaliikin, jonka lopuksi tuomio säilyi. Heti seuraavalla lyönnillään Toikka iskikin pallon takaa läpi kopparin räpylän kautta tasoittaen tilanteen 4-4:ään. Kyseenalaisen tuomion ja seuranneen läpilyönnin siivittämänä KPL saikin hengen päälle. Toikka livisti kotipesän suojiin harhaheiton säestämänä, ja kun vielä Hacklin puhkaisi KaMan ulkokentän vielä kolmosrajasta sekä Toni Kohonen löysi tilaa lyönnilleen kolmossaumasta, oli KaMan 4-1 johto sulanut nopeasti 4-7 tappioasemaksi. Tästä kaaoksesta KaMa ei enää toipunut ja tasoittavan sisävuoron jälkeen numerot taululla säilyivät samoina. Kopla siis harmillisesti ryöväsi kolme pistettä huikealla viimeisen vuoroparin nousullaan.

– Tilanne vei ainakin itseltäni hermot siinä tilanteessa ja ilmeisesti se siirtyi koppareillekin. Siinä tuli sitten arviointivirhe koppareilta 4-1 -tilanteessa, jossa pallo piti vain ottaa kiinni ja tilanne 4-4:ään. Siihen pari hyvää lyöntiä ja meidän peli seis. Loppuhan on sitten historiaa, harmitteli KaMan viuhkamies.

KaMan kausi jatkuu tiistaina Vimpelin Vedon vieraana legendaarisella Saarikentällä. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa ensi lauantaina, kun Kankaanpää-Areenalle vierailemaan saapuu JymyJussit Seinäjoelta. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon! Liput otteluun myy Tiketti.fi.