Raportti: JymyJussit liian vahva isäntä KaMalle

Seinäjoen JymyJussit – Kankaanpään Maila 2-0 (3-2, 8-1)

Kankaanpään Maila kohtasi tiistaina Seinäjoella kolmen kotiottelun jälkeen kauden ensimmäisessä vierasottelussa isäntäjoukkue JymyJussit. Tällä kertaa KaMa joutui toteamaan kovan mitalijoukkueita kiusaamaan povatun pohjalaisryhmän liian vahvaksi.

– A-junnut olivat Seinäjoella pelaamassa tätä ottelua edeltävänä päivänä, ja heillä oli ollut melko tunteita nostattava ottelu. Ehkä se sai hieman meidän joukkuetta sekä myös kotijoukkuetta ylikierroksille tähän otteluun. Ainakin itsestä siltä vähän tuntui aluksi, mutta se tunne laantui kuitenkin aika nopeasti ottelun kuluessa meidän virheiden myötä, totesi tyytymätön pelinjohtaja Jukka Karttunen ottelun jälkeen.

KaMa siirtyi heti ottelun avaussisävuorossa johtoon, kun Miikka Riikosen kakkospuolen hidastettu kotiutti Mikko Paunan. JymyJussit vastasi heti tasoittavallaan, kun Samu Sarre pamautti pallon läpi kakkosluukusta. Hyvin alkukaudella esiintynyt Teemu Rouhiainen kuitenkin pelasti KaMan yhtä takaiskua suuremmalta onnettomuudelta.

– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme oikein hyvää ja ennakkoluulotonta ulkopeliä. JymyJussit on kovalyöntinen porukka, ja onnistuimme pitämään tilanteen tiukkana. Tänään meidän kompastuskivi oli oma sisäpelimme. Hirvittävä määrä pieniä virheitä, joista tuli sitten huono kokonaisuus. Ei saatu sitä pyörimään kunnolla oikein missään vaiheessa, analysoi KaMan ykköspalkinnon napannut kapteeni Jouni Itävalo.

Kolmannessa vuorossa Rouhiainen iski kakkospuolelta tyhjään kenttään kunnarin jatkaen upeita otteitaan. KaMan johto kesti aina JymyJussien viimeiseen tasoittavaan sisävuoroon. Tuossa vuorossa seinäjokiset väänsivät kuitenkin itsensä väkisin rinnalle ja ohi kaksinkertaisen lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpään kakkospuolen kumuralla sekä kotijoukkueen ykköspalkitun Sarren keskisaumaiskulla.

– Ensimmäinen jakso oli numeroidenkin valossa tasainen, kun kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 9-8. Siinä sitten tuon jälkeen tuli vähän sellainen hetki, että kun kaveri meni toisen jakson alkuun heti johtoon, niin se vei meiltä tunnetta pois, harmitteli Karttunen toisen jakson notkahdusta.

Toisella jaksolla KaMan sisäpeli ei lähtenyt pyörimään oikein missään vaiheessa. KaMan jäädessä kolmessa ensimmäisessä sisävuorossa vain kahteen kolmostilanteeseen onnistui JymyJussit vastaavissa sisävuoroissa kuuteen kolmostilanteeseen sekä kolmeen lyötyyn juoksuun, vaikka toisessa sisävuorossaan kotijoukkue ei päässyt näkemään edes kakkospesää.

– Kärki oli läpi ottelun kohtuullisen hyvä ja voittoon oikeuttavalla tasolla. Tuli huonoja takaetenemisiä, ja kun piti lyödä alas, niin lyönnit nousi ylös kaikkien haavoittuessa, ja jossakin vuorossa tuli viimeinen lyöjä vuoroon yhdellä palolla. Eihän se ollut yhtään sellaista, mitä tässä ollaan kaipailtu. JymyJussit on hyvä esimerkki pohjalaisesta joukkueesta, että kun vähän annat siimaa, niin siellä alkaa kaikilla käymään keppiin, jutteli Karttunen harmitellen nyt muun sisäpelin notkahtamista kärjen toimittua heikomman Lippo-ottelun toisen jakson jälkeen nyt jälleen paremmin.

Lopullinen ratkaisu nähdään viimeisessä vuoroparissa, jossa heti aloittavallaan JymyJussit onnistuu juoksujen teossa peräti viidesti. KaMa saa viimeisessä sisävuorossa kuitenkin kuparisen rikki, kun hyvän ottelun pelannut Teemu Rouhiainen kiitää kotiin Kari Kellokosken kakkosrajanäpillä. Pisteet tästä ottelusta jäivät kuitenkin kokonaisuudessaan Etelä-Pohjanmaalle.

– Vaikka toisen jakson loppu oli vaikea, niin se vain on sillä tavalla, että jos peräkkäisiä onnistumisia ei sisäpelissä tule, niin tällöin on todella vaikea saada pidettyä itse peli hanskassa koko ajan. Tässä pitää nyt miettiä, mistä tämä johtui; oltiinko valmistauduttu huonosti vai mitä. Tämä peli ei sujunut kuin olimme ajatelleet, piiskasi Itävalo joukkojaan kohti parempia seuraavia otteluita.

– Henkisellä puolella meidän pitää uskaltaa voittaa. Se on meillä ollut viime vuosina ongelmana, että välillä ei tahdota itsekään uskoa siihen. Kitee-ottelu on meille henkisesti tärkeä, sillä he ovat varmasti yksi meidän päävastustajistamme tässä sarjassa. Siitä sitten aloitetaan pyyhkimään kahdeksaan päivään neljä ottelua. Mikäs näissä keleissä on pelatessa, käänsi Karttunenkin katseet jo sarjan tuleviin otteluihin ja ensi viikon otteluruuhkaan.

KaMan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Kiteen Pallo-90:tä vastaan. Ottelu alkaa kello 17, ja KaMa tarvitsee tuolloin katsomossa jälleen juuri Sinun apuasi! Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa takaisin voittokantaan sekä huutamaan vierailijat pitkälle kotimatkalle takaisin itärajalle ilman pisteitä!