Uutiset

PSUP: KaMa nappasi tärkeän voiton

KaMa ja vieraaksi saapunut Seinäjoen JymyJuyssit taistelivat jatkoon pääsyn kannalta erittäin tärkeistä pisteistä maanantai-illan poikien superpesiksen kamppailussa. Sateisessa säässä pelattu ottelu venyi lopulta supervuoroon saakka, jossa Luukas Poutanen ratkaisi ottelun pajatson tyhjennyksellään. Voitto kirjattiin siis KaMalla jaksoin 2-1 (4-1, 0-3 ja 4-0).

Juoksujen teko alkoi avausjakson toisessa vuorossa, jossaaksoa hallinnut isäntäjoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Molemmat juoksut syntyivät Arttu Vilanderin mailasta samalla lyöntivuorolla. Ensin mies kotiutti välilyönnillä Joonas Peltomäen ja iski heti perään kolmosluukusta pallo maisemaan, jolla kotiin juoksi Santeri Särkinen. Seinäjoki kavensi kolmannen aloittavalla, kun vieraiden miesten superpesiksessäkin pelaava jokeri Markus Hallasuo kotiutti välilyönnillä Miika Laitamäen.

Alajärvellä superpesistä pelaava KaMakasvatti Ville Väliaho oli saatu tänään isäntäjoukkueen lautasen ääreen ja hyvin mies pitikin vieraat kurissa varsinkin ottelun avausjaksolla. Väliaho kunnostautui myös mailan varressa iskien kakkospuolen sivalluksellaan KaMan 3-1 johtojuoksun, jolla kotiin tuli Aleksi Pajuniemi. Samassa vuorossa vielä vahvan pelin pelannut Arttu Vilander lisäsi johtoa 4-1 kun hänen lyöntinsä ei pysynyt vieraiden linjan räpylässä. Juoksun toi Joonas Peltomäki.

Toiselle jaksolle Seinäjoki tuli sisuuntuneena ja piti parantuneella ulkopelillään isäntien sisäpelin hyvin aisoissa. Vieraat siirtyivätkin heti jakson ensimmäisessä vuorossa 0-2 johtoon Markus Hallasuon ja Eemeli Jaakkolan kotiutuksilla.  Isännät saivat kyllä toisellakin jaksolla riittävästi tilanteita juoksujen tekoon, mutta vieraiden ulkokenttä kesti. Jakson loppulukemat 0-3 syntyivät lopulta neljä juoksua ottelussa iskeneen Hallasuon kakkosrajanäpistä.

Supervuorossa vieraat aloittivat sisällä ja saivatkin rakennettua yhdellä palolla ajolähdön. Markus Hallasuo oli  lähellä ratkaista ottelun, mutta miehen kova lyönti painui niukasti takaa laittomaksi. Muut yritykset KaMan ulkokenttä torjui varmasti.

Tasoittavalla KaMa sai lopulta ajolähdön rakennettua Luukas Poutaselle. Miehen merkkaamaton välilyönti livahti lopulta vieraiden kolmoskopparin räpylän vierestä uimahallin parkkipaikalle saakka ja näin tärkeät kaksi pistettä jäivät Kankaanpäähän.

Poikien superpesistä on nyt jäljellä kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan ensiviikon maanantaina Jyväskylässä. Ottelu on jatkoon pääsyn kannalta erittäin kriittinen sillä, juuri Jyväskylä on KaMan edellä sarjataulukossa kahden pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Alkulohkon viimeinen ottelu pelataan 16.7, jolloin vieraaksi Kankaanpäähän saapuu Kouvola.